GİZLİLİK POLİTİKASI


Çerezlere İlişkin Bilgilendirme Metni 

 

Çerezler, herhangi bir internet sitesi tarafından bilgisayara bırakılan bir tür tanımlama dosyalarıdır. İnternet sitesi tekrar ziyaret edildiğinde bilgisayarların tanınmasını sağlar. Çerezler, internet sitesinin ziyaretinizle ilgili bilgileri (örneğin, tercih ettiğiniz dil ve diğer ayarlar) hatırlamasına yardımcı olup buna ek olarak pazarlama amacıyla kullanılır. Bir sonraki ziyaretinizde kolaylık sağlayabilir ve siteyi daha kullanışlı hale getirebilir.  

 

Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuatlar kapsamında gerçekleştirilmektedir. Bu metnin amacı, veri sorumlusu sıfatıyla Magdeburger Sigorta A.Ş. (Magdeburger) tarafından işletilmekte olan internet adresinin (Site) işletilmesi sırasında site kullanıcılarından (ilgili kişi) çerezlerin vasıtasıyla elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir. Bu metinde sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamak istiyoruz. 

 

Çerez Türleri ve Çerezlerin Kullanım Amacı  

 

Magdeburger aşağıda belirtilen kategorilerdeki çerezleri kullanmaktadır: 

 

  • Session (Uyarı metnini kontrol etmek amaçlı kullanılır.) 
  • Google Analytics Çerezleri(_ga,_gid,_gat) 

 

Çerezler Vasıtasıyla İşlenen Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları 

 
Site’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Site’yi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması, oturum açan üyelerin Site’de farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması. 
 
 Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak. Örneğin, Site’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi, Site’nin kullanım istatistiklerinin raporlanması ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması. 

 
 Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi. Aynı zamanda Site içerisinde kullanıcıya özel içeriklerin sunulmasının sağlanması. 

 
 Reklam kampanyalarının etkinliğini ölçmek ve verimliliğini artırmak. Örneğin, Site’de gördüğünüz bir reklama tıklayıp tıklamadığınızın, eğer reklam ilginizi çektikten sonra o reklamın yönlendirdiği sitedeki hizmetten faydalanıp faydalanmadığınızın tespit edilmesi. Bu kapsamda tarafınıza ilgi alanlarınıza yönelik reklamların çıkarılması ve gösterilen reklam sayısının sınırlandırılması. 

 

  • Yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi. İlgili yasal düzenlemeler uyarınca site kullanıcılarına ait kişisel verileri işlemek; elektronik ortamda işleme amacı doğrultusunda tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek; ilgili düzenleyici kurumlar ve diğer otoritelerce öngörülen bilgi saklama ve bilgi paylaşma yükümlülüklerine uymak. 

 

Çerezlerin Aktarılması 

 

Magdeburger, çerezler vasıtasıyla toplanan kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak aşağıda belirtilen kapsamda üçüncü kişilerle ve gerekmesi halinde kanunen yetkili kuruluşlarla paylaşmaktadır.  

 

Google AnalyticsKullanıcı/ziyaretçilerin sayıları, demografik özellikleri (ülke, şehir, cinsiyet, ilgi alanları, yaş aralığı v.b.) kullandıkları cihaz, sistem bilgisi, IP adresi, Kullanıcı/Ziyaretçilerin web sitemizde hangi sayfaları kullandıkları bilgisini sağlamaktadır.  

Google Analytics Hizmet ve Koşullar sayfası linki :  

https://www.google.com/analytics/terms/tr.html 

Google Optimize: Google’ın A/B testing ve personalization platformudur. Optimize, web sitelerindeki dönüşüm oranlarını arttırmasını amaçlayaraksitenizde A/B testler yaparakKPI’larınız doğrultusunda en iyi varyasyona ulaşmanızı sağlar 

Google Optimize Hizmet ve Koşullar sayfası linki :  

https://support.google.com/optimize/answer/6230273  

 

Çerezlerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi 

 

Çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi elektronik ortamda otomatik yollar ile toplamaktayız. Söz konusu kişisel veriler, Kanunun 5. maddesinde yer alan “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması”, “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması”, “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” veya “ilgili kişinin açık rızası” hukuki sebeplerine dayanarak işlenmektedir. 

 

Çerezlerin Engellenmesi ve Kanuni Haklar 

 
Magdeburger’in cihazınıza çerezler yerleştirmesini istemiyorsanız tarayıcınızın ayarları veya seçenekleri vasıtasıyla çerezlerin kullanımını reddedebilirsiniz.   

 
Magdeburger, gerekli gördüğü durumlarda kullandığı çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya internet sitesine yeni çerezler ekleyebilir. Söz konusu değişiklikler yapıldığı takdirde bu metin de güncellenecektir.  

 
Kişisel verilerin işlenmesi hakkında daha detaylı bilgi almak için ve KVKK’nın 11. maddesindeki haklarınız ile bu haklara ilişkin başvuru yollarınızı öğrenmek için https://www.magdeburger.com.tr/kisisel-veri-politikasi adresinde yer alan Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnini okuyabilirsiniz.