0850 808 26 24
Araç Kasko İptali Nasıl Yapılır?

Gün içerisinde aktif olarak kullandığımız araçlar, hayatımızı ciddi bir şekilde kolaylaştırmaktadır. Araçlar her ne kadar hayatımızı kolaylaştırıyor olsa dahi bir kaza riski de bulunmaktadır. Olası kaza riskine karşı araçların sigortalanması gerekmektedir. Bu noktada karşımıza çıkan sigorta türlerinden biri de “Kasko Sigortası” olarak biliniyor.

Kasko Sigortası; araçların kaza ve çeşitli hasarlara karşı güvence altına alınmasını sağlayan bir araç sigortasıdır. Araç kasko sigortası, karşı tarafın değil, kişinin kendi aracındaki hasarı teminat altına almaktadır.

Kasko Sigortası, Zorunlu Trafik Sigortası’nın aksine zorunlu değildir. Kasko sigortası zorunlu olmadığı için kasko sigortası iptali yapılabilmektedir. Peki araç kasko iptali nasıl yapılır? Yazımızın devamını okuyarak bu konu ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Öneri İçerik: Kasko Çeşitleri Nelerdir?

Kasko İstenilen Zamanda İptal Edilir Mi?

Kasko iptali ile ilgili merak edilen soruların başında istenilen zamanda iptal edilip edilmediği geliyor. Kasko sigortası zorunlu bir sigorta olmadığı için herhangi bir sebep göstermeden iptal ettirebilirsiniz. Ancak kaskonuzu iptal ettirdikten sonra çeşitli risklere karşı korunmasız bir durumda kalacağınızı unutmamanız gerekmektedir. Bu yüzde kaskonun iptal ettirilmesi tavsiye edilmez.

Kasko Kaç Günde İptal Edilir?

Kasko sigortasının iptal süresi ile ilgili kesin ve net gün sayısı bulunmaktadır. Sigorta şirketine, kasko iptalinin varsa nedenine ve o dönemki yoğunluğa göre bu süre değişebilmektedir. Ancak genel olarak kasko sigortası 7-10 gün içerisinde iptal edilmektedir.

Kasko Hangi Durumlarda İptal Edilir?

Kasko sigortasının iptal edilmesinin farklı durumları vardır. Bu durumlar şu şekildedir;

Copyright 2021 - Tüm hakları Magdeburger Sigorta’ya aittir.
Çerezlere İlişkin Bilgilendirme Metni Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni
Magdeburger Sigorta
Magdeburger Sigorta