0850 808 26 24
Kasko Çeşitleri Nelerdir?

Araç kullanmak eğlenceli gibi görünsede bazı riskleri barındırmaktadır. Bu risklerden biri de kaza ve sonrasında oluşan hasarlardır. Özellikle, büyük çaplı hasarlar meydana gelmesi kazaa maliyetini de arttırmaktadır. Bu sebeple, trafikteki risklerden korunmak için aracınıza kasko sigortası yaptırmanız oldukça önemlidir.

Bildiğiniz üzere her araç için zorunlu trafik sigortası bulunmakta ve araç sahibi olan herkes bu sigortayı yaptırmak zorundadır. Kasko ise isteğe bağlı bir sigorta türüdür. Zorunlu trafik sigortasının karşılamadığı hasar ve kaza durumunda kaskonuz devreye girer ve zararınızı önler.

Magdeburger Kasko Sigortanızla aracınızı güvenle sürebilirsiniz. Mini onarımdan cam muafiyetine ve sınırsız ikame araç seçeneğine kadar pek çok Magdeburger avantajları ile güvencenizi artırın.

Bu yazımızda, kasko çeşitlerini ve bu kasko türlerinin teminatlarını detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

Dar Kasko

Dar kasko, standart bir kasko paketinde yer alan ana teminat maddelerinin yalnızca bir kısmını içeren, mini bir kasko sigorta türüdür. Kasko için düzenlenen genel ve standart şartlardan herhangi biri paketten çıkarılırsa ortaya çıkan poliçe türü, dar kasko olarak tanımlanabilir. Dar kasko poliçesinin en dikkat çekici noktası, fiyat anlamında standart kasko paketlerine göre daha uygun seçenekler sunmasıdır.

Dar Kaskonun Teminatları

Mini kasko olarak da bilinen dar kasko teminatları aşağıdaki gibidir: Aracın veya aracın parçalarının birkaçının çalınması, seyir esnasında ya da araç dururken meydana gelen çarpışmalar, Sürücü hatası olmaksızın aracın yanması, Birileri tarafından araca verilen hasarlar, Kazalarda meydana gelen maddi hasarlar, Dar kaskonun en önemli avantajı, uygun fiyatlı olmasıdır. Bunun sebebi, paketin içeriğini müşteri olarak siz belirleyebildiğiniz için standart kasko paketlerinde yer alan bütün ana teminatların bedellerini ödemek zorunda kalmazsınız. Dar kasko poliçesi uygulayacağınız araç, eğer hasarsız ise bu durumda uygulanacak olan hasarsızlık indirimi de bir diğer büyük avantajdır.

Genişletilmiş Kasko

Genişletilmiş kasko, çarpma, başka bir aracın aracınıza çapması, hırsızlık, yanma gibi temel kasko sigortası hasarlarını karşılar. Bunlara ek olarak araç sahibi ihtiyacı dahilinde teminat ekleyebilir. Bu kasko çeşidinde, aracın zararını karşılamakla beraber, araç içerisinde bulunan özel eşya ve aksesuarlar da kaskoya dahildir. Aynı zamanda araç içinde yer alan diğer şahısların hasar bedeli de sigorta kapsamındadır.

Genişletilmiş Kaskonun Teminatları

Genişletilmiş kaskonun ana teminatları aşağıdaki gibidir: Çarpma Bir aracın aracınıza çarpması Hırsızlık Yangın 3. kişilerin verdiği zararlar Bu kasko paketine sahip araçların, kara yolunda ya da demir yolunda, motorlu ya da motorsuz taşıtlarla yaptığı kazaları teminat altına alır. Hareketteyken ya da dururken, araç sahibi dışında 2. kişilerin ya da herhangi bir cismin çarpması sonucu oluşan hasarları teminat altına alır. Ayrıca 2. veya 3. kişilerin bilinçli verdiği hasarları ve fiili ehliyeti olmayan kişilerin sebep olduğu hasarları teminat altına alır.

Tam Kasko

Tam kasko, kasko sigortasındaki ana teminatların hepsinin yer aldığı ve ek teminatların hepsinin poliçeye eklenebildiği kasko çeşididir. Geçmişte de full kasko olarak bilinen tam kasko kısacası tüm kriterlerin tek bir pakette olduğu bir kasko türüdür.

Tam Kaskonun Teminatları

Magdeburger olarak teminatlarımız şu şekildedir:

  1. Çarpma, Çarpışma
  2. Yanma
  3. Çalınma
  4. Glkhh ve Terör
  5. Kötü Niyetli Hareketler
  6. Deprem
  7. Toprak Kayması
  8. Fırtına
  9. Dolu
  10. Yıldırım
  11. Yanardağ Püskürmesi
  12. Sel ve Su Baskını
  13. Sigara ve Benzeri Madde Zararları
  14. Çekme – Çekilme Zararları
  15. Asıl Anahtar ile Aracın Çalınması
  16. Anahtar Kaybı /Kilit ve Alarm Değişikliği
  17. Kemirgen ve Diğer Hayvanların Vereceği Zararlar
  18. Yanlış Akaryakıt Dolumu
  19. Araçta Bulunan Özel Eşya
  20. Cam
  21. Yazılmayan Riskler
  22. Taşınan Emtea
  23. Kıymet Kazanma (Eskime Payı)
  24. Engelli Sigortalı Aracı
  25. Yurtdışı Kasko
  26. LPG Teminatı
  27. Hasarsızlık Koruma
  28. Hukuksal Koruma
  29. İhtiyari Mali Sorumluluk
  30. Ferdi Kaza
  31. Mini Onarım
  32. Magdeburger Yardım
  33. Magdeburger Yardım – Extra
  34. İkame Araç Hizmeti

Öneri İçerik: Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Tutulur?

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda kasko çeşitleri ve teminatları hakkında merak edilenler ile bilinmesi gereken kriterleri sizler için düzenledik. Sigorta ve kasko poliçelerimiz hakkında detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilir veya iletişim kanallarımız üzerinde bizimle iletişime geçebilirsiniz.


BENZER YAZILAR

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar, Gerekli Belgeleri Neler?

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar, Gerekli Belgeleri Neler?

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, ehliyet yenileme süreci hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2024

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2024

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, otoyol ücretleri ve köprü geçiş ücretlerini sizler ile paylaşacağız.

Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, araç hasar sorgulama ve araç kaza sorgulama konuları hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Engelli Raporu ile Araç Alımı ve Şartları Nelerdir?    

Engelli Raporu ile Araç Alımı ve Şartları Nelerdir?    

Yeniden değerleme oranı ile engelli vatandaşlar için araç alımında ÖTV muafiyet üst limiti belirlendi.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta