0850 808 26 24
Kritik Hastalıklar Sigortası Nedir ve Neleri Kapsar?

Günümüzde birbirinden farklı hastalık türleri bulunmaktadır. Bazı hastalıklar grip, soğuk algınlığı, bölgesel ağrılar gibi daha basitken, bazı hastalıklar ise kritik hastalık olarak değerlendirilmektedir. Kanser, böbrek yetmezliği ve kalp krizi gibi rahatsızlıklar, kritik hastalıklara birer örnektir. Tahmin edilebileceği üzere kritik hastalıklar daha maliyetlidir ve bu yüzden “Kritik hastalıklar sigortası” adı altında bir sigorta türü ortaya çıkmıştır. 

Kritik hastalıklar sigortası günümüzde sık sık tercih edilen sigortalar arasında yer almaktadır. Kritik hastalıklar sigortası ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz. 

Kritik Hastalıklar Sigortası Nedir? 

Kritik hastalıklar sigortası ile ilgili merak edilen soruların başında “Kritik hastalıklar sigortası nedir?” sorusu gelmektedir. Kritik Hastalıklar Sigortası; körlük, kanser ve kalp krizi gibi kritik hastalıklardan dolayı ortaya çıkan yüksek sağlık giderleri karşısında sizin ve ailenizin hayat standardını koruyabilmesi için toplu tazminat ödemesi yapan bir sigorta türüdür.  

Bunun yanında kritik hastalıklar sigortası için zorlu ve riskli hastalıkları içeren bir sigorta türüdür, açıklaması da yapılabilir. 

Kritik Hastalıklar Sigortası Neleri Kapsar? 

Kritik hastalıklar sigortası kritik hastalıklara ve vefata karşı güvence sağlamaktadır.  

Kritik hastalık sigortası vefat teminatı, sigortalı kişinin vefat etmesi durumunda sigortalının lehtarına ya da lehtarı bulunmuyorsa, kanuni varislerine poliçede belirtilen tutarda vefat tazminatı ödenmektedir.  

Kritik hastalıklar teminatı ise sigorta başlangıç tarihinden itibaren 90 gün geçtikten sonra poliçede belirtilen kritik hastalık giderlerine karşı güvence sağlamaktadır.  

Kritik Hastalık Sigortasının Avantajları 

Kritik hastalık sigortasının avantajlarından bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz; 

  • Kritik hastalıklara yakalanma ihtimalinize karşı sizlere güvence sağlar.
  • Bu sigorta sayesinde birikimlerinizi tedavi masraflarınız için harcamamış olursunuz.
  • Kritik hastalıkların tedavi giderleri yüksektir. Bu sigorta sayesinde maddi sıkıntıya düşmeden tedavilerden faydalanabilirsiniz. 

Kritik Hastalık Sigortasının Sağlık Sigortasından Farkı Nedir? 

Günümüzde seyahat sağlık sigortası, tamamlayıcı sağlık sigortası ve özel sağlık sigortası gibi farklı sağlık sigortaları bulunmaktadır. Kritik hastalık sigortasının, bunlar gibi sağlık sigortalarından bazı farkları bulunmaktadır. Bu farklardan bazıları şu şekildedir; 

  • Kritik hastalık sigortası toplu ödeme yaparken, sağlık sigortası tedavi masrafları ve ilgili diğer harcamaları karşılar.
  • Her iki sigortanın teminatları farklıdır. 
  • Her iki sigortanın bekleme süresi değişiklik gösterebilir.
  • Sağlık sigortasının primi daha yüksektir. 

Kritik Hastalıklar Sigortası Bekleme Süreleri 

Kritik hastalıklar sigortası bekleme süresi, sigorta şirketine bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Ancak genel olarak bu süre 3 aydır. Ayrıca sigorta poliçesinin yenilenmesi durumunda bekleme süresi ile karşılaşılmamaktadır. 

Kadına Özel Kritik Hastalık Sigortası Nedir? 

Kritik hastalık olarak değerlendirilen hastalıklardan bazıları sadece kadınlarda görülmektedir. Meme kanseri, rahim kanseri, yumurtalık kanseri, rahim ağzı kanseri ve fallop tüpü kanseri bu hastalıklardan bazılarıdır. Bu yüzden kadına özel kritik hastalık sigortası bulunmaktadır.  

Kadına özel kritik sağlık sigortası, kritik hastalıklar sigortası ile benzer bir mantığa sahiptir. Kadına özel kritik hastalık sigortası, ölüm riski taşıyan ve kritik hastalık olarak değerlendirilen hastalıklarından kaynaklanan tedavi masraflarına karşı teminat sunmaktadır. 

Magdeburger Kritik Hastalıklar Sigortası 

Magdeburger Kritik Hastalıklar Sigortası; hastalık sonucu oluşan inme, miyokard enfarktüsü (kalp krizi), koroner damas hastalığı sonucu yapılan açık kalp ameliyatı, böbrek yetmezliği, kanser, körlük, önemli organ nakli ameliyatı, multiple skleroz, kol ve bacak kaybı hastalıklarını teminat altına almaktadır. 

  • Ek teminatlar: Magdeburger Sigorta olarak Ambulans Hizmetleri ek teminatımız bulunuyor.
  • Paket seçenekleri: Paket 1, Paket 2, Paket 3 ve Paket 6 olmak üzere dört farklı paket seçeneğimiz bulunmaktadır.
  • Teminat dışı kalan haller: Poliçenin başlangıç tarihinden itibaren 90 gün içinde çıkan kritik hastalık ve ameliyatlar, alkol ve uyuşturucu kullanımı nedeniyle ortaya çıkan hastalıklar gibi teminat dışı kalan haller vardır. 
  • Onkoloji destek paketi: Onkoloji destek paketi sayesinde kanser tanısı konulması durumunda anlaşmalı olduğumuz kurumlarda birbirinden farklı hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Bu hizmetler ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için sitemizi inceleyebilirsiniz. 

Tam kapsamlı kritik hastalık sigortası yaptırabilmek için iletişim kanallarımızdan birini kullanarak bizimle iletişime geçebilir ve Magdeburger Sigorta fırsatlarından faydalanabilirsiniz. 


BENZER YAZILAR

4A, 4B ve 4C Sigortalı Nedir? Farkları Nelerdir?  

4A, 4B ve 4C Sigortalı Nedir? Farkları Nelerdir?  

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ya bağlı bu sigorta sistemleri, çalışanların iş hayatında aktif olarak çalışırken aynı zamanda emeklilik döneminde de sosyal güvenceden faydalanmasına olanak tanır.

BES İptali: Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir?

BES İptali: Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir?

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), çalışma hayatınızdaki tasarruflarınızı yatırıma dönüştürerek emeklilik döneminde rahat bir yaşam için gelir sağlar.

Yatarak Tedavi Nedir?

Yatarak Tedavi Nedir?

Ayakta Tedavi, en fazla 24 saat süren tedavileri tanımlamak için kullanılan bir terim. İdrar tahlilleri, MR çekimi ve röntgen işlemleri birer ayakta tedavi örneğidir. Yatarak Tedavi, kısa süreli tedavilerin yetersiz olduğu ve en az bir gün yatış işleminin yaşandığı tedavileri tanımlamak için kullanılan bir terim. Yatarak tedavi kapsamında ameliyatlar, hamilelik ve doğum gibi süreçler bulunuyor. Genel olarak yatarak tedavi ile ilgili daha fazla soru sorulduğu için Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda Yatarak Tedavi ile Ayakta Tedavi Arasındaki Farklar Nelerdir ve Yatarak Tedavi Teminatları Nelerdir sorularına cevap vereceğiz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında Tüm Detaylar

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında Tüm Detaylar

İş hayatında ve günlük hayatta sorumluluklarınızı yerine getirirken sağlığınızı göz ardı edebilirsiniz. Ancak günlük ve iş hayatımıza verimli bir şekilde devam edebilmek için sağlığınıza her zaman dikkat etmeniz gerekiyor.

İleri Tanı Yöntemleri Nelerdir?

İleri Tanı Yöntemleri Nelerdir?

İleri tanı yöntemleri, sağlık sektöründe kullanılan ve hastanın şikayetleri üzerine gerekli araştırmaları yapmak için kullanılan cihazların her biri ileri tanı yöntemleri olarak tanımlanır. Magdeburger ekibi olarak bu yazımızda, ileri tanı yöntemler nelerdir ve ileri tanı yöntemlerinden bazıları hakkında bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta