0850 808 26 24
Kuyumcu Paket Sigortası ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Kuyumcu; değerli taş ve metallerden küpe ve bilezik gibi süs eşyası yapan kişilere verilen sıfattır. Bunun yanında kuyumcu, bu değerli süs eşyalarının satıldığı dükkân anlamına da gelmektedir. 

Kuyumcuların işyerlerinde bulunan altın, gümüş ve değerli taşların korunması son derece önemlidir. Çünkü bu malzemeler ve ürünler oldukça pahalıdır. Kuyumcuların ürünlerini ve malzemelerini çeşitli risklere karşı koruyabilmeleri için “Kuyumcu Paket Sigortası” adı altında bir sigorta türü bulunmaktadır. 

Kuyumcu Paket Sigortası ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Kuyumcu Paket Sigortası Nedir?

Kuyumcu Paket Sigortası, sadece kuyumculara özel olarak hazırlanmış olan bir sigorta türüdür. Kuyumcu Paket Sigortası; sigortalı kuyumcunun işyeri stoklarında ya da demirbaşlarında meydana gelebilecek çeşitli risklerin ortaya çıkarabileceği zarar ve kayıplar teminat altına alınmaktadır. 

Kuyumcu Paket Sigortası kuyumculara özel olarak hazırlanmış olsa dahi bu sigorta türünden perakendeciler, üreticiler ve toptancılar yararlanabilmektedir. Bunun yanında Kuyumcu Paket Sigortası’nın teminatları sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda tüm Dünya’da geçerlidir. Tüm Dünya’da geçerli olmasına karşın, yaşanabilecek olan yasal süreçlerde Türk mahkemeleri yetkilidir.

Kuyumcu Paket Sigortası Neleri Kapsar?

Her sigorta türünde olduğu gibi Kuyumcu Paket Sigortası’nın ana teminatları ve ek teminatları bulunmaktadır. Magdeburger Sigorta olarak müşterilerimizin kullanabileceği hizmetlerimizden biri olan Kuyumcu Paket Sigortası’nın ana teminatları şu şekildedir;

  • Tüm riskler
  • Yangın ve ek teminatlar
  • Her türlü hırsızlık (gasp, silahlı soygun, kötü niyetli hareketler vb.)
  • Dış riskler (şehir içi, şehir dışı ve ülke dışı taşımalar)
  • Deprem (Türk Sigorta Deprem tarifesi geçerlidir)

Kuyumcu paket sigortamızın ana teminatları bu şekildedir. Ana teminatlar sizin ihtiyacınız tam olarak karşılamıyorsa, şu ek teminatlarımızdan da faydalanabilirsiniz;

  • Kasa Dışı Stok
  • Demirbaşlar
  • Ev Teminatı
  • Emanetler
  • Fuarlar/Sergilemeler
  • Emniyeti Suistimal
  • Terör

Kuyumcu Paket Sigortası’nın Avantajları Nelerdir?

Kuyumcu Paket Sigortası şüphesiz en büyük avantajı oldukça değerli olan ürün ve malzemelerinizi koruma altına almasıdır. Ürünlerinizin ve malzemelerinizin bulunduğu dükkân / depo oldukça güvenli olabilir. Ancak taşıma işlemleri esnasında beklemediğiniz olumsuz durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Kuyumcu paket sigortası sayesinde teminatlar dahilinde yaşanan olumsuz durumlara karşı ürünlerinizi ve malzemelerinizi koruyabilirsiniz. 

Kuyumcu Paket Sigortası’nın ürünlerinizi ve malzemelerinizi koruyamadığı istisnai durumlar da bulunmaktadır. Bu istisnalar şu şekildedir;

  • Malların deneme esnasında taşınması
  • Çalışma esnasında yanlışlık yapılması
  • Bilgisayar kayıtlarında arızalar
  • Savaş, ayaklanma, isyan, iç savaş
  • Radyoaktivite hasarları
  • Siber saldırılar
  • Muafiyet tutarı altında kalan riskler 

Kuyumcu Paket Sigortası Nasıl Alınır?

Kuyumcu paket sigortası almadan önce ihtiyaçlarınızı tam olarak belirlemeniz gerekmektedir. Ana teminatlar sizin için yeterli değilse, mutlaka ek teminatlardan faydalanmalısınız. Bu yüzden kuyumcu paket sigortası hizmetinden faydalanacağınız sigorta firmasının ek ve ana teminatları hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.

Kuyumcu paket sigortası almak istiyorsanız; güvenilir, bilinen ve profesyonel sigorta firmalarıyla iletişime geçmeniz gerekmektedir. Bu noktada Magdeburger Sigorta olarak 177 yıllık tecrübemiz, uzman kadromuz ve Türkiye’nin farklı noktalarında bulunan anlaşmalı kurumlarımızla hizmetinizdeyiz.

Kuyumcu Paket Sigortamız ve diğer hizmetlerimizden faydalanmak veya daha fazla bilgi sahibi olabilmek için sitemizi inceleyebilir ya da iletişim kanallarımızdan birini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.


BENZER YAZILAR

Küresel İklim Değişikliği Nedir? Nedenleri Nelerdir?

Küresel İklim Değişikliği Nedir? Nedenleri Nelerdir?

Dünyanın değişmesi ve yapay zekâ çağı ile her gün farklı bir yenilik ile karşılamamak imkânsız. Gelişen yeni teknolojiler ile farklı yenilikler ortaya çıkmakta ve bunlarda çevre kirliliğine neden olmaktadır. Bunun sonucunda ise farklı iklim koşulları oluşmuş ve gelemeyen yazlar, bitemeyen kışlar, kışı yaşatan ilkbaharlar, yaz sıcaklığına sahip sonbaharlar oluşmuştur. Peki küresel iklim değişikliği nedir ve küresel iklim değişikliğinin nedenleri nelerdir? Magdeburger ekibi olarak bu yazımızda, küresel iklim nedir, küresel iklim değişikliğin nedenler nelerdir, küresel iklim değişikliği nasıl önlenir ve bilmeniz gereken diğer birçok kriteri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

İşyeri Açma Ruhsatı Nasıl Alınır?

İşyeri Açma Ruhsatı Nasıl Alınır?

İş hayatınızda zorlu olan izin belgelerinden en önemlisi işyeri açma ruhsatıdır. İşyeri açma ruhsatı, işletmenin faaliyetlerini resmi olarak sürdürebilmesi açısından zorunlu tutulan ruhsatlardan birisidir. Endüstriyel tesisler, ticarethaneler, yazıhaneler, alışveriş mağazaları ve tezgahlar, üretim tesisleri ve fabrika gibi tüm işletmeler işyeri açma ve çalışma ruhsatı alması gereken kuruluşların içerisinde yer alır. Peki, işyeri açma ruhsatı nasıl alınır? Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda konu ile ilgili merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Sigortada Lehdar Ne Demek?

Sigortada Lehdar Ne Demek?

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda sizler için Lehdar Hangi Sigortalarda Bulunur, Sigortada Lehdar Kime Denir ve Lehdar / Sigorta Ayrılığı Nedir sorularına cevap vereceğiz.

Mühendislik Sigortası Nedir ve Türleri Nelerdir?

Mühendislik Sigortası Nedir ve Türleri Nelerdir?

Günümüzde sigorta sektörü denildiği zaman akıllara ilk olarak araç, sağlık ve ev sigortası gibi sigorta türleri gelmektedir.

Nakliyat Emtia Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Nakliyat Emtia Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Emtia; ticarete konu olan altın, petrol, bakır, pamuk, şeker ve kahve gibi malların tümüne verilen addır.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta