0850 808 26 24
Nakliyat Emtia Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Emtia; ticarete konu olan altın, petrol, bakır, pamuk, şeker ve kahve gibi malların tümüne verilen addır.

Emtialar farklı noktalara taşınırken bazı riskler bulunmaktadır. Bu risklerin önüne geçilebilmesi, olası olumsuz durumlara karşı ürünlerin korunabilmesi için “Nakliyat Emtia Sigortası” adı altında bir sigorta bulunmaktadır. 

Nakliyat emtia sigortası ile ilgili başta “Nakliyat Emtia Sigortası Nedir?” sorusu olmak üzere pek çok farklı soru sorulmaktadır. Nakliyat Emtia Sigortası ile ilgili bilgi sahibi olabilmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Nakliyat Emtia Sigortası Nedir?

Nakliyat Emtia Sigortası; taşınacak olan yükün (emtianın) havayolu, karayolu, demiryolu ve denizyolu ile taşınması esnasında uğrayabileceği hasar ve kayıpları poliçe kapsamında belirlenmiş özel şartlar ve Emtia Nakliyat Sigortası Genel Şartları kapsamında güvence altına alan bir sigorta türüdür. 

Nakliyat Emtia Sigorta Türleri Nelerdir?

Nakliyat Emtia Sigortası’nın kendi içerisinde farklı türleri vardır. Bu türleri tek tek ele alacak olursak, Nakliyat emtia sigortası çeşitleri şu şekildedir;

1. Geniş Teminat

Bazı istisnalar dışında I.C.C.” A” /I.C.C.” Air” klozunda yazılı şartlar ile taşınan yükü teminat altına almaktadır. Geniş teminat kapsamında vasıta ayrımı (tren, uçak, gemi, kamyon) yapılmamaktadır. Ancak aşınma ve yıpranma, malın kendi bünyesinde meydana gelen hasarlar, kullanılan aracın yüke ve sefere elverişsizliği gibi bazı durumlar teminat dışı kalmaktadır.

2. Dar Teminat

Dar teminat çarpma, devrilme ve çarpışma gibi olumsuz durumlar sonucunda taşınan emtiada meydana gelen zararları teminat altına almaktadır. Ancak kaza sonucu olmayan kısmi hasarlar ile hırsızlık rizikoları teminat haricidir.

3. Tam Ziya Teminat

Tam ziya teminat taşımayı yapan aracın ve malın gerçek ya da hükmi olarak tüm değerini yitirmesi durumunda emtiayı teminat altına almaktadır.

Emtia Nakliyat Sigortası Poliçe Türleri Nelerdir?

Birbirinden farklı Nakliyat Emtia Sigorta poliçesi çeşitleri bulunmaktadır. Bu sigorta poliçe türlerini tek tek ele alacak olursak;

  • Kati Poliçe: Emtianın taşıma aracına yüklemeden önce gerekli bilgileri iletildiği ve bu bilgiler ışığında düzenlenen, sefer bazlı poliçedir. Emtia nakliyat sayısı az olan firmalar tarafından sık sık tercih edilmektedir.
  • Geçici Poliçe (Flotan Poliçe): Poliçe kapsamında yer alması gereken hususlar bazı durumlarda emtia yüklemeden önce netleşmeyebilir. Böyle bir durumda emtianın yüklemeden sonra teminat altına alınabilmesi için geçici (flotan) poliçe düzenlenmektedir.
  • Abonman Poliçe: Emtia nakliyat sigortası poliçe türleri arasında en sık tercih edilen poliçe türlerinden biri Abonman Poliçedir. Abonman poliçe ile önceden belirlenen teminat limiti, primler ve poliçe süresi dahilinde gerçekleştirilen bütün sevkiyatlar için teminat sağlamaktadır. Abonman poliçede her bir yükleme için ayrı alt poliçeler düzenlenmektedir.
  • Blok Poliçe: Abonman poliçeye benzemektedir. Yıllık olarak düzenlenen bir poliçe türüdür. Bir yıl içinde yapılacak olan tüm taşımalar için tek seferde yıllık taşıma bedeli bildirilmektedir.

Nakliyat Emtia Sigortası Zorunlu Mu?

Nakliyat emtia sigortasının yaptırılması için yasal bir zorunluluk yoktur. Ancak emtia nakliyat sigortalarında bankalar sigorta güvencesi aramaktadır. Ayrıca tekne sigortalarında ise emtiaların yüksek meblağlarda olmaları, nakliyat emtia sigortasını finansal anlamda zorunlu hale getirmiştir. 
Tahmin edilebileceği üzere günümüzde nakliyat emtia sigortası sık sık tercih edilmektedir. Nakliyat Emtia Sigortası yaptırmak istiyorsanız, Magdeburger Sigorta olarak hizmetinizdeyiz. Hizmetlerimizden biri olan Nakliyat Emtia Sigortası ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 


BENZER YAZILAR

Küresel İklim Değişikliği Nedir? Nedenleri Nelerdir?

Küresel İklim Değişikliği Nedir? Nedenleri Nelerdir?

Dünyanın değişmesi ve yapay zekâ çağı ile her gün farklı bir yenilik ile karşılamamak imkânsız. Gelişen yeni teknolojiler ile farklı yenilikler ortaya çıkmakta ve bunlarda çevre kirliliğine neden olmaktadır. Bunun sonucunda ise farklı iklim koşulları oluşmuş ve gelemeyen yazlar, bitemeyen kışlar, kışı yaşatan ilkbaharlar, yaz sıcaklığına sahip sonbaharlar oluşmuştur. Peki küresel iklim değişikliği nedir ve küresel iklim değişikliğinin nedenleri nelerdir? Magdeburger ekibi olarak bu yazımızda, küresel iklim nedir, küresel iklim değişikliğin nedenler nelerdir, küresel iklim değişikliği nasıl önlenir ve bilmeniz gereken diğer birçok kriteri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

İşyeri Açma Ruhsatı Nasıl Alınır?

İşyeri Açma Ruhsatı Nasıl Alınır?

İş hayatınızda zorlu olan izin belgelerinden en önemlisi işyeri açma ruhsatıdır. İşyeri açma ruhsatı, işletmenin faaliyetlerini resmi olarak sürdürebilmesi açısından zorunlu tutulan ruhsatlardan birisidir. Endüstriyel tesisler, ticarethaneler, yazıhaneler, alışveriş mağazaları ve tezgahlar, üretim tesisleri ve fabrika gibi tüm işletmeler işyeri açma ve çalışma ruhsatı alması gereken kuruluşların içerisinde yer alır. Peki, işyeri açma ruhsatı nasıl alınır? Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda konu ile ilgili merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Sigortada Lehdar Ne Demek?

Sigortada Lehdar Ne Demek?

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda sizler için Lehdar Hangi Sigortalarda Bulunur, Sigortada Lehdar Kime Denir ve Lehdar / Sigorta Ayrılığı Nedir sorularına cevap vereceğiz.

Kuyumcu Paket Sigortası ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Kuyumcu Paket Sigortası ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Kuyumcu; değerli taş ve metallerden küpe ve bilezik gibi süs eşyası yapan kişilere verilen sıfattır. Bunun yanında kuyumcu, bu değerli süs eşyalarının satıldığı dükkân anlamına da gelmektedir. 

Mühendislik Sigortası Nedir ve Türleri Nelerdir?

Mühendislik Sigortası Nedir ve Türleri Nelerdir?

Günümüzde sigorta sektörü denildiği zaman akıllara ilk olarak araç, sağlık ve ev sigortası gibi sigorta türleri gelmektedir.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta