0850 808 26 24
5 Soruda Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Sağlık sigortası çeşitlerinden olan tamamlayıcı sağlık sigortası, insanların hayatlarını kolaylaştıran bir sigorta poliçesi olarak görülmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortası, Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak sigortalı olan kişilerin, SGK anlaşmalı özel hastanelerde ekstra bir ücret ödemeden muayene ve tedavi hizmetlerinden faydalanmasına yardımcı olur.

SGK’nın sunduğu sağlık hizmeti, her özel hastanenin maliyetini karşılamamaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortasına sahip olan kişiler daha ciddi sağlık durumlarında nitelikli bir SGK anlaşmalı özel hastaneden yararlanmak büyük harcamalar yapmak zorunda kalmazlar.

Kısacası tamamlayıcı sağlık sigortası hem ayakta tedavi hem de yatarak tedavi hizmetlerinde SGK’nın karşıladığı bedelin üstünde bir hizmet almanıza olanak tanır. Böylelikle kendinizi ve sevdiklerinizi daha güvenli bir gelecek inşa edebilir ve olası sağlık sorunlarına karşı hazırlıklı olabilirsiniz.

Magdeburger Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın ayrıcalıklı teminat paket seçenekleriyle SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde fark ödemeden sağlık hizmeti alabilirsiniz. Bu yazımızda tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak için sık sorulan 5 soruyu cevapları ile sizlerle paylaşacağız.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Tamamlayıcı sağlık sigortası sorgulamasını internet üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. E-Devlet üzerinden giriş yaparak tamamlayıcı sağlık sigortası poliçenizle ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Magdeburger tamamlayıcı sağlık sigortasının 3 farklı paket seçeneği ve ek teminatlar ile tedavi masraflarınızı güvence altına alın. Bu paketler;

  1. Sınırsız paket,
  2. 10’lu paket,
  3. Yatarak tedavi teminatı şeklindedir.

Magdeburger sigorta kapsamı ise şu şekildedir:

  1. Her türlü kanser,
  2. Kalp ve koroner hastalıklar hipertansiyon, diyabet, KOAH vb.,
  3. Kronik böbrek hastalıkları ve diyaliz, üriner sistemle ilgili taş hastalıkları, prostat hastalıkları,
  4. Her türlü vertebral disk hastalığı (intervertebral disk fıtığı, servikal disk fıtığı vb.), eklem ve bağ dokusu hastalıkları (menisküs, kodromalazi, bağ dokusu yırtılması vb.), humerus ameliyatı (alışılmış omuz kopması, rotator manşeti yırtılması, sıkışma sendromu vb.), spinal cerrahi ve artoskopik cerrahi uygulamaları, 
  5. Her türlü iç organ herniasyonu (kasık fıtığı, göbek fıtığı, gastrosel vb.),
  6. Rahim ve yumurtalık hastalıkları, miyom, meme hastalıkları, endometriozis, sistosel, rektosel ve prolaps uteri (uterus prolapsusu), varikozite (özofagus variklikleri dahil), hidrosel, spermatosel,
  7. Organ arızaları, organ nakli,
  8. Göz hastalıkları (katarak, glokom vb.),
  9. Tiroid hastalıkları, tonsillit, adenoid, sinüzit, orta kulak ameliyatı, 
  10. Mide, beslenme kanalı, bağırsak hastalıkları (Ülseratif kolit, Crohn vb), pilonidal sinüzit,
  11. Karaciğer hastalıkları, biliyer inceliğin hastalıkları.

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamının dışında olan durumlar da mevcuttur. Bu durumların sigortaya dahil olup olmaması da sigorta şirketlerine göre farklılık gösterir. Ayrıca bütün ilaç masrafları ve diş tedavileri tamamlayıcı sağlıklı sigorta kapsamı dışındadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından Kimler Yararlanabilir?

Tamamlayıcı sağlık sigortasından kimler yararlanabilir sorusu, cevabı oldukça merak edilmektedir. SGK'ya bağlı işçi, bağ-kurlu, memur gibi devletin sosyal güvenlik hizmeti altında olan bütün çalışanlar tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanabilirler. Eğer SGK kapsamında bir sigortaya sahip değilseniz tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanma hakkınız bulunmaz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası bireyseldir. SGK çalışanıysanız ve aileniz için de tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak istiyorsanız eşiniz ve çocuklarınız için ayrı prim ödemeniz gerekir. Tamamlayıcı sağlık sigortasında da SGK'da olduğu gibi yalnızca babanın sigortası, bütün aileyi güvence altına almamaktadır. Buna ek olarak kurumlar da kendi çalışanları için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Avantajları Nelerdir?

Birçok sağlık sigortası çeşidi bulunmaktadır ve her bir sağlık sigortası türünün farklı bir avantajı bulunmaktadır. Peki tamamlayıcı sağlık sigortasının avantajları nelerdir? Tamamlayıcı sağlık sigortasının bazı avantajları şu şekilde sıralanabilir:

  1. Özel sağlık sigortaları genel olarak özel hastanelerde ayakta tedavi masraflarını %80 oranında karşılar. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında ise tedavi giderlerinin tamamının karşılanması söz konusudur.
  2. Teminat kapsamı olarak Tamamlayıcı sağlık sigortasının özel sağlık sigortasından çok farkı bulunmamaktadır. Buna ek olarak, primleri de oldukça ekonomiktir. Primler ise yaşa, yaşanılan şehre ve alınan teminat türüne göre çeşitlilik göstermektedir.
  3. Tamamlayıcı sağlık sigortası, sigorta başlangıç tarihinden sonra ortaya çıkan hastalıklara ait muayene, tetkik ve tedavi giderlerini de karşılamaktadır. Bu sigorta poliçesi ile SGK’nın karşıladığı sağlık hizmeti tutarı sonrasında kalan tutar da sigorta şirketi tarafından ödenir ve aradaki ücret sigorta hizmeti alan kişiden talep edilmez.
  4. Ayrıca, hızlı artan talep dolayısıyla her geçen gün sigorta şirketleri, Tamamlayıcı sağlık sigortası hastane ağlarını genişletmektedirler. 
  5. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile sigorta yaptıracak durumunuz yoksa daha uygun fiyata yüksek kalitede sağlık hizmeti alma avantajına sahip olursunuz.
  6. Ülkemizde çok gelişmiş ve geniş imkanlara sahip devlet hastaneleri bulunmaktadır. Bu hastanelere talep de oldukça fazladır. Bu durum hastanelerin ve doktorların yoğun bir randevu takvimi ile çalışmasına sebep olur. Bu yoğunluk nedeniyle bir devlet hastanesinden sizin seçebileceğiniz gün ve saatte değil, sistemin size atayacağı gün ve saatte muayene olma zorunluluğu ortaya çıkmaktadır. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptıranlar için anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarından kolaylıkla ve arzu edilen zamana randevu alabilme imkânı mevcuttur.
  7. Tetkik ve görüntüleme işlemleri de yine bu kuruluşlarda çok daha hızlı ve kolay şekilde yaptırılabilmektedir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Dezavantajları Nelerdir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, özel sağlık sigortasına göre daha düşük maliyetli bir poliçedir ancak buna rağmen bazı dezavantajları da mevcuttur. Bu dezavantajları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz: 

  1. Bu sigorta çeşidi, SGK ile anlaşmalı olmayan kurumlarda geçerli değildir,
  2. SGK ile anlaşması bulunmayan doktorların muayenehanelerinde de geçerli değildir,
  3. Hastanenin SGK ile anlaşması olsa bile sigorta yaptırılan şirket ile anlaşması yoksa bu sigorta türünden yararlanamazsınız. 
  4. Sigorta poliçesi yapılmadan önce teşhisi koyulan hastalıklara dair giderler bu sigorta türü ile karşılanmaz. 
  5. Sigorta poliçesinde bulunan özel durumlara ilişkin giderler teminat kapsamı dışındadır.
  6. Psikiyatri ve psikoloji alanındaki tedavi masrafları, çok tehlikeli spor branşlarında meydana gelen hastalanma ya da yaralanma giderleri, ehliyetsiz araç kullanımı sonucunda meydana gelen yaralanma gibi konular sigorta poliçesinde düzenlenen özel hükümler ile teminat kapsamı dışında kabul edilebilir.
  7. Ayakta tedavi limiti poliçe döneminde, yani bir yılda 10 defa ile sınırlıdır.

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, tamamlayıcı sağlık sigortasının avantajları, dezavantajları, kapsamı gibi pek çok konuyu ele aldık. Dilerseniz sağlık sigortanıza check-up ve tehlikeli hastalıklar teminatları da ekleyebilir, sigortanızın kapsamını ihtiyacınız ölçüsünde genişletebilirsiniz.


BENZER YAZILAR

4A, 4B ve 4C Sigortalı Nedir? Farkları Nelerdir?  

4A, 4B ve 4C Sigortalı Nedir? Farkları Nelerdir?  

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ya bağlı bu sigorta sistemleri, çalışanların iş hayatında aktif olarak çalışırken aynı zamanda emeklilik döneminde de sosyal güvenceden faydalanmasına olanak tanır.

BES İptali: Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir?

BES İptali: Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir?

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), çalışma hayatınızdaki tasarruflarınızı yatırıma dönüştürerek emeklilik döneminde rahat bir yaşam için gelir sağlar.

İkili Tarama Testi Nedir? Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

İkili Tarama Testi Nedir? Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, 2’li tarama testi hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.  

Özel Hastane Muayene, Tahlil, Ameliyat Ücretleri Ne Kadar?

Özel Hastane Muayene, Tahlil, Ameliyat Ücretleri Ne Kadar?

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, özel hastane ameliyat ücretleri ve özel hastane kontrol süresi gibi konular hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

NST (Non Stress Test) Nedir? NST Testi Neden Yapılır?    

NST (Non Stress Test) Nedir? NST Testi Neden Yapılır?    

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, NST hakkında merak edilenleri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız. 

Acente Bul
Magdeburger Sigorta