0850 808 26 24
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında Tüm Detaylar

İş hayatında ve günlük hayatta sorumluluklarınızı yerine getirirken sağlığınızı göz ardı edebilirsiniz. Ancak günlük ve iş hayatımıza verimli bir şekilde devam edebilmek için sağlığınıza her zaman dikkat etmeniz gerekiyor. Sağlığınızı güvence altına alabilmek için faydalanabileceğiz farklı sağlık sigortaları bulunuyor. Bu sağlık sigortalarından biri de “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası” olarak biliniyor. 

Tamamlayıcı sağlık sigortası kişilere sağlamış olduğu avantajlar sayesinde son yıllarda sık sık tercih ediliyor. Bu yüzden tamamlayıcı sağlık sigortası ile ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile ilgili merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası; SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ile anlaşmalı olan özel hastanelerde, ücret farkı ödemeden tedavi olabilmenizi sağlayan bir sağlık sigortası olarak tanımlanmaktır. Buna ek olarak tamamlayıcı sağlık sigortası devlet desteklidir. Bu sayede SGK’nın kapsamadığı ya da kapsadığı halde belirlenmiş olan ücret limitinin aşılmasından dolayı ortaya çıkan tedavi giderleri de tamamlayıcı sağlık sigortası tarafından karşılanmaktadır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdıktan sonra sigorta sorgulama işlemi yapmanız gerekmektedir. Sigorta sorgulama işlemi için E-Devlet’ten ve telefondan olmak üzere 2 yöntem bulunmaktadır. Sorgulama işlemi için bu yöntemlerden birini tercih edebilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ne İşe Yarar?

Tamamlayıcı sağlık sigortasının ne işe yaradığı tercih edeceğiniz teminatlara göre değişiklik göstermektedir. Bu noktada Magdeburger Sigorta olarak müşterilerimiz için 3 farklı paket seçeneğimiz ve ek teminatlarımız bulunuyor. Tamamlayıcı sağlık sigortası paketlerimiz ise şu şekilde;

  • Yatarak Tedavi Teminatı: Sadece yatarak tedavi imkânı sunar.
  • 10’lu Paket: Yatarak tedavinin yanı sıra 10 adede kadar ayakta tedavi imkânı sunar.
  • Sınırsız Paket: Her ihtiyacınız olduğunda yatarak ya da ayakta tedavi imkânı sunar. Ayrıca bu paketimiz Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip.

Tamamlayıcı sağlık sigortası ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilmek için daha önce yazdığımız “5 Soruda Tamamlayıcı Sağlık Sigortası” başlıklı blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Diğer sağlık sigortalarında olduğu gibi tamamlayıcı sağlık sigortası yaparken de dikkat edilmesi gerekenler vardır. Tamamlayıcı sağlık sigortası yaparken ilk olarak sigortanın kapsamına dikkat edilmelidir. Örneğin; ayakta tedaviler için geçerli olan bir paket tercih ederseniz, tamamlayıcı sağlık sigortanız yatarak tedavi maliyetlerini karşılamaz. 

Buna ek olarak tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsam dışı kaldığı durumlar da bulunmaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası yaparken, kapsam dışı olan durumlar ile ilgili detaylı bir araştırma yapılmalıdır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kimlere Yapılır?

Tamamlayıcı sağlık sigortası; SGK’ya bağlı işçi, memur ve bağ-kurlu gibi devletin sosyal güvenlik hizmeti altında olan bütün çalışanlara yapılabilir. SGK kapsamında bir sigortaya sahip değilseniz, tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıramazsınız. 

Hizmetlerimizden biri olan tamamlayıcı sağlık sigortamızdan faydalanabilmek için Magdeburger Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Başvuru Formunu inceleyebilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası İle Tamamlayıcı Sağlık Sigorta Arasındaki Fark Nedir?

Özel Sağlık Sigortası, sağlık hizmetlerinden avantajlı bir şekilde yararlanmanızı sağlayan bir sağlık sigortasıdır. Özel Sağlık Sigortası İle Tamamlayıcı Sağlık Sigortası arasındaki farklardan bazıları şu şekildedir;

  • Özel sağlık sigortasından yararlanabilmeniz için SGK’lı olmanız gerekmez. Ancak tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanabilmek için SGK’lı olmanız gerekmektedir.
  • Tamamlayıcı sağlık sigortası anlaşmalı hastanelerde geçerlidir. Özel sağlık sigortasının bu konuda kapsamı daha geniştir.
  • Tamamlayıcı sağlık sigortası yurt içinde geçerlidir. Ancak özel sağlık sigortasının teminatları genişletilerek, yurt dışında geçerli olabilir.

Magdeburger olarak hizmetlerimizden arasında Özel Sağlık Sigortası da bulunuyor. Özel sağlık sigortamız ile ilgili bilgi sahibi olabilmek için sitemizi inceleyebilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Fiyatları

Tamamlayıcı sağlık sigortasının fiyatları teminatlara göre değişiklik göstermektedir. Bu noktada Magdeburger Sigorta olarak müşterilerimiz için farklı tamamlayıcı sağlık sigortası paketlerimiz bulunuyor. 

Tamamlayıcı sağlık sigortamızdan faydalanmak istiyorsanız, daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için anlaşmalı olduğumuz kurumlara da göz atabilirsiniz.

Magdeburger Sigorta olarak 177 yıldır sigortacılık sektöründe hizmet veriyoruz. 177 yıllık deneyimimizden ve hizmetlerimizden faydalanabilmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


BENZER YAZILAR

4A, 4B ve 4C Sigortalı Nedir? Farkları Nelerdir?  

4A, 4B ve 4C Sigortalı Nedir? Farkları Nelerdir?  

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ya bağlı bu sigorta sistemleri, çalışanların iş hayatında aktif olarak çalışırken aynı zamanda emeklilik döneminde de sosyal güvenceden faydalanmasına olanak tanır.

BES İptali: Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir?

BES İptali: Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir?

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), çalışma hayatınızdaki tasarruflarınızı yatırıma dönüştürerek emeklilik döneminde rahat bir yaşam için gelir sağlar.

Yatarak Tedavi Nedir?

Yatarak Tedavi Nedir?

Ayakta Tedavi, en fazla 24 saat süren tedavileri tanımlamak için kullanılan bir terim. İdrar tahlilleri, MR çekimi ve röntgen işlemleri birer ayakta tedavi örneğidir. Yatarak Tedavi, kısa süreli tedavilerin yetersiz olduğu ve en az bir gün yatış işleminin yaşandığı tedavileri tanımlamak için kullanılan bir terim. Yatarak tedavi kapsamında ameliyatlar, hamilelik ve doğum gibi süreçler bulunuyor. Genel olarak yatarak tedavi ile ilgili daha fazla soru sorulduğu için Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda Yatarak Tedavi ile Ayakta Tedavi Arasındaki Farklar Nelerdir ve Yatarak Tedavi Teminatları Nelerdir sorularına cevap vereceğiz.

Kritik Hastalıklar Sigortası Nedir ve Neleri Kapsar?

Kritik Hastalıklar Sigortası Nedir ve Neleri Kapsar?

Günümüzde birbirinden farklı hastalık türleri bulunmaktadır. Bazı hastalıklar grip, soğuk algınlığı, bölgesel ağrılar gibi daha basitken, bazı hastalıklar ise kritik hastalık olarak değerlendirilmektedir.

İleri Tanı Yöntemleri Nelerdir?

İleri Tanı Yöntemleri Nelerdir?

İleri tanı yöntemleri, sağlık sektöründe kullanılan ve hastanın şikayetleri üzerine gerekli araştırmaları yapmak için kullanılan cihazların her biri ileri tanı yöntemleri olarak tanımlanır. Magdeburger ekibi olarak bu yazımızda, ileri tanı yöntemler nelerdir ve ileri tanı yöntemlerinden bazıları hakkında bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta