0850 808 26 24
Ticari Drone Sigortası Nedir ve Nasıl Yapılır?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza farklı teknolojik ürünler dahil olmaya başladı. Bu ürünlerden biri de “Drone” olarak biliniyor.  

Drone’lar günümüzde farklı amaçlarla kullanılabilmektedir. Bu bağlamda ortaya Ticari Drone kullanımı çıkmıştır. Ticari drone kullanımının artmasıyla birlikte “Ticari Drone Sigortası” adı altında bir sigorta türü ortaya çıkmıştır.  

Ticari drone sigortası ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz. 

Ticari Drone Sigortası Nedir? 

Ticari drone sigortası ile ilgili merak edilen soruların başında “Ticari Drone Sigortası Nedir?” sorusu gelmektedir. Ticari Drone Sigortası; ticari amaçları kullanılan drone’lara yaptırılması zorunlu olan ve belli başlı teminatları sağlayan bir sigorta türüdür. 

Ticari Drone Sigortası Nasıl Yapılır? 

Ticari Drone Sigortası ile ilgili sorulan soruların başında “Ticari Drone Sigortası Nasıl Yapılır?” sorusu gelmektedir. Ticari drone sigortası yaptırmak için bünyesinde bu hizmeti veren bir sigorta firmasıyla iletişime geçmeniz gerekmektedir. Drone türüne ve kullanım amacına göre drone sigortası yaptırmak için gerekli evraklar ve süreç değişiklik gösterebilmektedir. 

Drone Sigortasını Kimler Yaptırmalıdır? 

Drone sigortasının zorunluluğu ile ilgili gerekli detaylar, Sivil Havacılık Kanunu’nda yer almaktadır. Bu kanuna göre 25 kg üstü olan ve ağırlığına bakılmaksızın ticari faaliyetlerde kullanılan İHA’lar, sigorta kapsamına girmektedir. Bunun yanında hobi amaçlı ya da kişisel kullanım için kullanılan İHA’lara sigorta yaptırılması zorunlu değildir. Yani 25 kg üstü olan bir drone’a ya da ticari amaçlı kullandığınız bir drone’a sahipseniz, drone sigortası yaptırmalısınız. 

Magdeburger Drone Sigortası Teminatları Nelerdir? 

Magdeburger Sigorta olarak müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerimizden biri de Ticari Drone Sigortasıdır. Ticari Drone Sigortamızın teminatları şu şekildedir; 

  • İHA gövdesi fiziksel kayıp ve hasar  

  • İHA yedek parçalarında oluşacak fiziksel kayıp veya hasar 

  • Üçüncü Şahıs Yasal Sorumluluk 

  • Üçüncü Şahıslara Yönelik Bedensel Yaralanma ve / veya Maddi Hasar 

  • Mahremiyetin İhlali 

  • Gürültü Sorumluluk 

Magdeburger Drone Sigortası Ek Teminatları Nelerdir? 

Ticari Drone Sigortamızın ana teminatları dışında ek teminatları da bulunmaktadır. Ticari Drone Sigortamızın ek teminatları ise şu şekildedir; 

  • İHA operatörüne karşı sorumluluk: Sigortalı İHA'ın işletmecisine veya işletmecilerine olan yükümlülüğünün teminat altına alınması. 

  • İHA işleten sorumluluk: İHA sahibini taklit ederek, hava aracının işletilmesinden kaynaklanan bedensel yaralanma ve / veya maddi hasarın karşılanması. 

  • Siber teminat- Dijital varlık kaybı: Doğrudan bilgisayar virüsünün neden olduğu hasar, değişiklik, bozulma, hırsızlık sebebiyle oluşacak dijital veri kaybı ile kötü niyetli kullanım sonucu dijital varlık tahribatının giderilmesi. 

  • Gövde savaş: Grev, lokavt, halk hareketleri, ihtilal, sabotaj gibi toplumsal olaylarda ve İHA sahibinin izni olmaksızın hareket eden İHA’lara gelebilecek maddi zararların karşılanması. 

Drone Sigortası Zorunlu Mu? 

Her drone türünün sigorta zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak bazı drone türlerinin sigorta zorunluluğu bulunmaktadır. Yani ticari drone kullanımı için sigorta zorunluluğu bulunmaktadır. Bu bağlamda 27 Temmuz 2017 yılında, 30136 sayılı Resmî Gazete’deSivil Hava Araçları Üçüncü Şahıs Mali Sorumluluk Sigortası Hakkında Yönetmelik” yayımlanmıştır. Resmî Gazete’de yer alan bir madde ise şu şekildedir; 

İşletenler, faaliyetleri dolayısıyla üçüncü şahıslara verebilecekleri zararlardan kaynaklanan sorumluluklarına karşı; savaş, terör, uçak kaçırma, sabotaj, kanun dışı müsadere ve halk hareketleri risklerini de teminat altına alacak şekilde sigorta yaptırmak zorundadır.”  

Drone Sigorta Fiyatları Ne Kadar? 

Drone Sigorta fiyatları pek çok farklı parametreye göre değişiklik göstermektedir. Yapılacak olan sigortanın teminatları, drone kullanım amacı ve drone’nun özellikleri bu parametrelerden bazılarıdır.  

Drone Sigortası yaptırmak istiyorsanız, Magdeburger Sigorta olarak hizmetlerimizden biri olan Ticari Drone Sigortamızdan faydalanabilirsiniz. Drone Sigortası teminatları ve fiyatları hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 


BENZER YAZILAR

Küresel İklim Değişikliği Nedir? Nedenleri Nelerdir?

Küresel İklim Değişikliği Nedir? Nedenleri Nelerdir?

Dünyanın değişmesi ve yapay zekâ çağı ile her gün farklı bir yenilik ile karşılamamak imkânsız. Gelişen yeni teknolojiler ile farklı yenilikler ortaya çıkmakta ve bunlarda çevre kirliliğine neden olmaktadır. Bunun sonucunda ise farklı iklim koşulları oluşmuş ve gelemeyen yazlar, bitemeyen kışlar, kışı yaşatan ilkbaharlar, yaz sıcaklığına sahip sonbaharlar oluşmuştur. Peki küresel iklim değişikliği nedir ve küresel iklim değişikliğinin nedenleri nelerdir? Magdeburger ekibi olarak bu yazımızda, küresel iklim nedir, küresel iklim değişikliğin nedenler nelerdir, küresel iklim değişikliği nasıl önlenir ve bilmeniz gereken diğer birçok kriteri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

İşyeri Açma Ruhsatı Nasıl Alınır?

İşyeri Açma Ruhsatı Nasıl Alınır?

İş hayatınızda zorlu olan izin belgelerinden en önemlisi işyeri açma ruhsatıdır. İşyeri açma ruhsatı, işletmenin faaliyetlerini resmi olarak sürdürebilmesi açısından zorunlu tutulan ruhsatlardan birisidir. Endüstriyel tesisler, ticarethaneler, yazıhaneler, alışveriş mağazaları ve tezgahlar, üretim tesisleri ve fabrika gibi tüm işletmeler işyeri açma ve çalışma ruhsatı alması gereken kuruluşların içerisinde yer alır. Peki, işyeri açma ruhsatı nasıl alınır? Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda konu ile ilgili merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Sigortada Lehdar Ne Demek?

Sigortada Lehdar Ne Demek?

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda sizler için Lehdar Hangi Sigortalarda Bulunur, Sigortada Lehdar Kime Denir ve Lehdar / Sigorta Ayrılığı Nedir sorularına cevap vereceğiz.

Kuyumcu Paket Sigortası ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Kuyumcu Paket Sigortası ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Kuyumcu; değerli taş ve metallerden küpe ve bilezik gibi süs eşyası yapan kişilere verilen sıfattır. Bunun yanında kuyumcu, bu değerli süs eşyalarının satıldığı dükkân anlamına da gelmektedir. 

Mühendislik Sigortası Nedir ve Türleri Nelerdir?

Mühendislik Sigortası Nedir ve Türleri Nelerdir?

Günümüzde sigorta sektörü denildiği zaman akıllara ilk olarak araç, sağlık ve ev sigortası gibi sigorta türleri gelmektedir.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta