0850 808 26 24
Yurt İçi Taşıyıcı Sorumluluk Sigortası Hakkında Tüm Detaylar

Günümüzde ülkemizde ve dünyada yük taşımacılığı büyük önem arz etmektedir. Ülkemizin bir noktasında üretilen bir ürünün, başka bir yere güvenilir ve sağlam bir şekilde taşınması gerekmektedir. Bu yüzden Türkiye sınırları dahilinde karayolu ile yük taşımacılığı yapan nakliyeci firmaların ya da şahısların taşıdıkların yüklerin sigortalanması gerekmektedir. Bu noktada karşımızı “Yurt İçin Taşıyıcı Sorumluluk Sigortası” çıkıyor. 

Yazımızın devamını okuyarak, Yurt İçi Taşıyıcı Sorumluluk Sigortası hakkında tüm detaylar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yurt İçi Taşıyıcı Sorumluluk Sigortası Nedir?

Yurt İçi Taşıyıcı Sorumluluk Sigortası; Türkiye sınırları içerisinde taşımacılık yapan nakliyeci firmaların ya da şahısların, çeşitli nedenlerinden dolayı 3.kişilere ait olan yüklerinin uğrayabileceği hasarlara karşı taşıyıcı teminat altına alan sigorta türüdür. 

Yurt içi taşıyıcı sorumluluk sigortası ile yükte meydana gelen hasarın, taşıyıcıya düşebilecek hukuki mali sorumluluğu poliçede belirtilen bir limite kadar sigorta etmektedir. Ayrıca yurt için taşıyıcı sorumluluk sigortası, araçların sorumluluğunu da teminat altına almaktadır.

Yurt İçi Taşıyıcı Sorumluluk Sigortasının Avantajları Nelerdir?

Taşımacılık sektöründe hizmet veren şirket ya da kişilerin yüklerini hedeflenen konuma başarılı bir şekilde ulaştırması son derece önemlidir. Ancak genellikle uzun yolculuklarla gerçekleştirilen bu taşımacılık işlemi pek çok riski bünyesinde barındırmaktadır. Örneğin; taşınan yükte çeşitli hasarlar meydana gelebilir ya da yükte kayıplar yaşanabilir. Bu tarz durumların gerçekleşmesi taşıyıcı şirket ya da kişi için ciddi maddi yük olabilir. Bu maddi yükün getirdiği olumsuzlukları yaşamamak için yurt içi taşıyıcı sorumluluk sigortasından faydalanabilirsiniz. 

Yurt içi taşıyıcı sorumluluk sigortası sayesinde yükte meydana gelebilecek hasar ya da kayıplara karşı önlem alabilirsiniz. Ayrıca sigorta şirketlerinin sunmuş olduğu ek teminatlar sayesinde birbirinden farklı risklere karşı önlem alabilirsiniz. 

Ancak yurt içi sorumluluk sigortasından faydalanmadan önce sigorta şirketlerinin sunmuş oldukları poliçeyi dikkatli incelemeli ve doğru karar vermelisiniz.

Yurt İçi Taşıyıcı Sorumluluk Sigortası Teminatları

Yurt içinde taşıma yapan nakliyat şirketlerinin ya da şahısların faydalanabildiği Yurt içi taşıyıcı sorumluluk sigortasının farklı teminatları bulunmaktadır. Magdeburger Sigorta olarak müşterilerimiz için hazırladığımız Geniş ve Dar Teminat paketlerimizin özellikleri şu şekildedir;

1. Geniş Teminat

Geniş teminat seçeneğimiz I.C.C.”A” /I.C.C.”Air” klozunda yazılı şartlar ile taşınan yükü, şu istisnalar dışında teminat altına almaktadır;

  • Kullanılan herhangi bir aracın sefere ya da yüke elverişsizliği,
  • Harp ve Grev Rizikoları,
  • Çeşitli aşınma ve yıpranmalar,
  • Yakın sebebi gecikme olan çeşitli hasarlar, (Temin edilmiş bir rizikonun meydana gelmiş olmasından kaynaklansa dahi teminata dahildir.)
  • Ambalaj yetersizliği veya paketin hazırlanmasındaki yetersizlik, uygunsuzluk ya da istifleme hataları gibi hataların sebep olduğu hasarlar,
  • Malın bünyesinde meydana gelen çeşitli hasarlar, (Ayb-i Zati)
  • Sigortalının kasti olarak yapmış olduğu hareketler sonucunda meydana gelen hasarlar.

2. Dar Teminat

Dar teminat seçeneğimiz poliçede yazılı olan genel ve özel çerçevesinde olan kamyon, tır ya da treylerin yanması, devrilmesi, çarpışması ve çarpması gibi durumları kapsamaktadır. Dar teminat seçeneğimizi tercih ettiğiniz takdirde ve bu problemlerin yaşanması durumunda teminat dahilinde değerlendirilmektedir.

Magdeburger Sigorta olarak 1844 yılından bu yana içinde bulunduğumuz sigortacılık sektöründe dünyanın önde gelen markalarından biriyiz. Siz değerli müşterilerimiz için Yurt İçi Taşıyıcı Sorumluluk Sigortası dahil olmak üzere çeşitli Oto Sigortaları, Sağlık Sigortaları ve Mühendislik Sigortaları gibi pek çok farklı hizmetimiz bulunuyor. Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için sitemizi inceleyebilir ya da iletişim kanallarımızdan birini kullanarak, bizimle iletişime geçebilirsiniz.


BENZER YAZILAR

Küresel İklim Değişikliği Nedir? Nedenleri Nelerdir?

Küresel İklim Değişikliği Nedir? Nedenleri Nelerdir?

Dünyanın değişmesi ve yapay zekâ çağı ile her gün farklı bir yenilik ile karşılamamak imkânsız. Gelişen yeni teknolojiler ile farklı yenilikler ortaya çıkmakta ve bunlarda çevre kirliliğine neden olmaktadır. Bunun sonucunda ise farklı iklim koşulları oluşmuş ve gelemeyen yazlar, bitemeyen kışlar, kışı yaşatan ilkbaharlar, yaz sıcaklığına sahip sonbaharlar oluşmuştur. Peki küresel iklim değişikliği nedir ve küresel iklim değişikliğinin nedenleri nelerdir? Magdeburger ekibi olarak bu yazımızda, küresel iklim nedir, küresel iklim değişikliğin nedenler nelerdir, küresel iklim değişikliği nasıl önlenir ve bilmeniz gereken diğer birçok kriteri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

İşyeri Açma Ruhsatı Nasıl Alınır?

İşyeri Açma Ruhsatı Nasıl Alınır?

İş hayatınızda zorlu olan izin belgelerinden en önemlisi işyeri açma ruhsatıdır. İşyeri açma ruhsatı, işletmenin faaliyetlerini resmi olarak sürdürebilmesi açısından zorunlu tutulan ruhsatlardan birisidir. Endüstriyel tesisler, ticarethaneler, yazıhaneler, alışveriş mağazaları ve tezgahlar, üretim tesisleri ve fabrika gibi tüm işletmeler işyeri açma ve çalışma ruhsatı alması gereken kuruluşların içerisinde yer alır. Peki, işyeri açma ruhsatı nasıl alınır? Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda konu ile ilgili merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Sigortada Lehdar Ne Demek?

Sigortada Lehdar Ne Demek?

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda sizler için Lehdar Hangi Sigortalarda Bulunur, Sigortada Lehdar Kime Denir ve Lehdar / Sigorta Ayrılığı Nedir sorularına cevap vereceğiz.

Kuyumcu Paket Sigortası ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Kuyumcu Paket Sigortası ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Kuyumcu; değerli taş ve metallerden küpe ve bilezik gibi süs eşyası yapan kişilere verilen sıfattır. Bunun yanında kuyumcu, bu değerli süs eşyalarının satıldığı dükkân anlamına da gelmektedir. 

Mühendislik Sigortası Nedir ve Türleri Nelerdir?

Mühendislik Sigortası Nedir ve Türleri Nelerdir?

Günümüzde sigorta sektörü denildiği zaman akıllara ilk olarak araç, sağlık ve ev sigortası gibi sigorta türleri gelmektedir.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta