0850 808 26 24
Özel Hastane Muayene, Tahlil, Ameliyat Ücretleri Ne Kadar?

Sağlık, herkes için önemlidir. Bu nedenle birçok insan, devlet hastanesi yerine daha kapsamlı ilgi için özel hastaneleri tercih etmektedir. Özel hastaneler için en fazla merak edilen konuların başında özel hastane muayene ücreti 2024 senesinde ne kadar gelmektedir.

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, özel hastane ameliyat ücretleri ve özel hastane kontrol süresi gibi konular hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Özel Hastane Muayene Ücretleri 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), özel hastane muayene ücretlerinin bir kısmını karşıladığından kalan tutarı ödemeniz gerekir. Özel hastane muayene ücreti, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) tarafından düzenlense de belirlenen tutar, hastaneden hastaneye değişmektedir. 

Muayene BölümüOrtalama Ücretler
Özel Hastane Beyin Cerrahi Muayene Ücreti950- 4500 TL
Özel Hastane Dahiliye Muayene Ücreti750- 1500 TL
Özel Hastane Cildiye Muayene Ücreti800- 1600 TL
Özel Hastane Enfeksiyon Hastalıkları Muayene Ücreti750- 1500 TL
Özel Hastane Fizik Tedavi Muayene Ücreti750- 1500 TL
Özel Hastane Genel Cerrahi Muayene Ücreti750- 2250 TL
Özel Hastane Göğüs Hastalıkları Muayene Ücreti750- 1600 TL
Özel Hastane Göz Muayene Ücreti750- 1250 TL
Özel Hastane Kardiyoloji Ücreti650- 1600 TL
Özel Hastane Kulak Burun Boğaz Ücreti800- 2500 TL
Özel Hastane Nefroloji Ücreti850- 2900 TL
Özel Hastane Ortopedi Muayene Ücreti750- 1700 TL
Özel Hastane Plastik Cerrahi Muayene Ücreti1000- 4000 TL
Özel Hastane Üroloji Muayene Ücreti750- 1750 TL

Bu tabloda ortalama özel hastane muayene ücretlerini inceleyebilirsiniz. Yer alan üst limitler daha fazla ücrete tabi tutulabilir. Bunun temel nedeni ise bazı hastanelerde SGK anlaşması bulunmamasıdır. En doğru bilgi için randevu almak istediğiniz özel sağlık kurumu ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz. 

Özel Hastane Muayene Ücreti Nasıl Öğrenilir? 

Muayene ücreti ile ilgili olarak SGK özel muayene ücreti sorgulama sayfasından bilgi almanız mümkündür. SGK özel muayene ücreti sorgulama sayfasında izlemeniz gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

  • SGK özel hastane ücretleri hakkında bilgi için SGK’nın “Tıbbi İşlem Arama” sorgulama ekranına gidin.
  • SGK sitesinde en üstte yer alan “Ne Kadar İlave Ücret Ödeyeceğim” kısmına tıklayarak açılan sayfada hizmet alacağınız il, sağlık hizmeti ve hastane türünü seçerek “Listele” butonuna tıklayın. Bu şekilde özel hastane muayene ücreti sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.
  • Aynı sayfadan doktorunuzun talep edebileceği tahlil ve tetkiklerin ücretlerini de öğrenebilirsiniz.

Özel hastane ücretleri, sağlık hizmeti almayı tercih ettiğiniz özel hastaneden randevu alırken ilgili birimle konuşarak öğrenebilirsiniz. Bu şekilde, alacağınız bilgi daha doğru olacaktır.

Özel Hastane Doktor Muayene Ücretleri  

Özel Hastane Doktor Muayene Ücretleri  

Özel hastane muayene ücretlerini etkileyen en önemli kriterlerden biri muayene randevusu almayı tercih ettiğiniz doktorun unvanıdır. Bu kapsamda ise ortalama özel hastane doktor muayene ücretlerini öğrenmeniz mümkündür. Ücretlendirmeler, özel hastanelere, muayene olunacak bölüme ve doktorların tecrübesine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Hastanenin bulunduğu il, hastanenin bölgenin önde gelen bir hastanesi olması, SGK anlaşması olmaması, doktorun unvanı ve tecrübesi gibi kriterler muayene ücretlerini değiştirebilir. En doğru ve güncel bilgiyi özel hastane ile iletişime geçerek öğrenmeniz mümkündür. Genel olarak doktor unvanlarına göre muayene ücretleri aşağıdaki gibidir: 

  • Uzman doktor muayene ücretleri: 500 – 1500 TL
  • Doçent doktor muayene ücretleri: 750 – 1800 TL
  • Profesör doktor muayene ücretleri: 1000 – 3000 TL

Özel Hastane Tahlil Ücretleri  

Özel hastanelerde ayakta tedavi sonucu istenen kan tahlili, röntgen, MR, idrar tahlili, ultrason, EKG, duyu ve solunum testi gibi tahlil ve tetkik ücretleri, Sağlık Bakanlığı ile yapılan anlaşmalar sonucunda belirlenmektedir. Ancak özel sağlık sigortanız veya tamamlayıcı sağlık sigortanız varsa anlaşmalı hastanelerde tahlil ve tetkikler için herhangi bir ücret ödemeden hizmet almanız mümkündür.

Özel hastane tahlil ücretleri, her hastanede değişiklik gösterebilir. Ücretlerin belirlenmesinde ise kullanılan yöntemler ve cihazlar etkilidir. Genel olarak özel hastane ultrason fiyatları ve özel hastane MR ücretinin yanı sıra diğer tahlil ve tetkiklerin detaylı ücretleri aşağıda verilen tablo üzerinden öğrenebilirsiniz. 

Özel Hastane Tahlil TürleriÖzel Hastane Tahlil Ücretleri
Özel Hastane Kan Tahlili Ücreti750- 5000 TL
Özel Hastane İdrar Tahlili Ücreti450- 2400 TL
Özel Hastane EKG Çekimi Ücreti700- 1650 TL
Özel Hastane MR ve Ultrason Çekim Ücreti1000- 3500 TL
Özel Hastane Göğüs Filmi Ücreti750- 1400 TL
Özel Hastane Tüm Tahlil Ücreti1500- 4500 TL

Özel Hastane Ameliyat Ücretleri 

Ameliyatın gerçekleşeceği özel hastane SGK ile anlaşmalı olduğunda masrafların belirli bir bölümü SGK tarafından karşılanmaktadır. Ameliyat ücretleri, özel hastanelerin kendi fiyat politikalarına göre değişiklik göstermektedir.

Bu sebeple net bir ücret belirtmek doğru olmasa da SGK’nın karşılamadığı belirli bir fark ücreti olacaktır. Bu ücreti, kendi bütçenizden karşılamanız gerekir. 

Özel hastane ücretlerinin üst limiti hastanelere göre değişiklik göstermektedir. Hastaneye, bölüme ve doktorun unvanına göre ödenmesi gereken ücret artabilir veya azalabilir.

Bu nedenle hem SGK anlaşmalı hem anlaşmasız özel hastanelerden gitmeyi planladığınız kuruluşu arayıp bilgi almanızı tavsiye ederiz. Genel olarak özel hastane ameliyat ücretleri aşağıdaki gibidir:

Özel Hastane Ameliyat KonusuÖzel Hastane Ameliyat Ücreti
Ortopedi Ameliyat Ücreti3000- 8000 TL
Apandisit Ameliyat Ücreti1500- 5500 TL 
Burun Ameliyat Ücreti3000- 15000 TL 
Beyin Ameliyat Ücreti10000- 30000 TL
Bademcik Ameliyat Ücreti 1000- 3000 TL
Fıtık Ameliyat Ücreti1500- 4000 TL 
Kalp Ameliyat Ücreti8000- 35000 TL
Safra Kesesi Ameliyat Ücreti2000- 5500 TL

Özel Hastane Ücretleri Neden Değişir? 

Özel hastane ücretleri, sağlık kurumuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ayrıca sağlık hizmeti alacak olan kişinin sağlık sigortasının olması da özel hastane ücretlerini etkileyen etkenlerdendir. Genel olarak özel hastane ücretlerinde değişikliği nedenleri şu şekildedir:  

  • Kişinin sağlık sigortası poliçesi
  • Muayene olduğu bölüm
  • Doktorun unvanı
  • Tahlil, film, röntgen çekimi gibi uygulamalarda kullanılan makineler
  • Tahlil ücretleri
  • Yatış durumu
  • Kurumun fiyatlandırma politikası.

Özel Hastane Ne Kadar İlave Ücret Talep Edebilir? 

Anlaşmalı vakıf üniversiteleri ile özel sağlık kuruluşları hastanın ödemesi gereken tedavi masraf tutarı toplam 100 TL’yi aşıyorsa ilave ücret talep eder. Bu ilave ücret, ayakta tedavi veya yatarak tedavi türüne göre değişmektedir. Ayrıca özel hastanelerde ilave ücretler, hastaneye göre değişiklik gösterse de işlem bedelinin en fazla iki katına kadar ücret talep edilmesi mümkündür.

Özel Hastanelerin İlave Ücret Talep Edemediği Durumlar Nelerdir? 

Asayişten sorumlu memurlardan ve yakınlarından ilave ücret alınmadığı gibi harp malûlü ve şeref madalyasına sahip kişilerden de ilave ücret talep edilmez. Özel hastanelerin ilave ücret talep edemeyeceği diğer durumlar şu ise aşağıdaki gibidir:

  • Acil servise yatış işlemi
  • Acil tıbbi müdahale işlemi
  • Başka bir hastaneye sevk durumu
  • Özel hastane doğum ücretleri kapsamında uygulanan cerrahi işlemler
  • Doku, organ ve kök hücre nakli
  • Hemodiyaliz tedavisi
  • Kemoterapi, radyoterapi ve izotop tedavileri
  • Travma vakaları
  • Yanık tedavileri
  • Yeni doğan hizmeti
  • Yoğun bakım hizmeti

Özel Hastane Acil Servisi Ücretli mi?

Özel hastane acil servisi SGK'lılar için ücretli değildir. Kısacası SGK'lıysanız özel hastane acillerinde muayene veya tedavi için ücret ödemezsiniz. Ancak SGK'lı olmayan kişiler için özel hastane acilleri ücretlidir. Bu durum, yalnızca trafik kazaları gibi hayati tehlike yaratan durumlarda geçerli değildir.

Bu gibi kritik durumlarda özel hastane acil servisleri gelen hastadan ücret talep etmemektedir. Özel hastanelerin acilleri, hayati tehlike oluşturmayan kazalarda ücret talep edebilir ya da başka hastaneye sevk edebilir.

Özel Hastanelerde Kontrol Süresi Kaç Gün?

Özel hastanelerde muayene ücreti kaç gün geçerli konusu oldukça merak edilen konulardan biridir. Genel olarak özel hastanede kontrol süresi 10 gün olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda ise 10 gün içinde aynı branş ve uzmana ikinci kez muayene olduğunuzda bu işlem için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir.

Özel hastane kontrol süresi bittiğinde ise yeniden muayene olmak isterseniz aynı ücreti tekrar ödemeniz talep edilir. 

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda özel hastane muayene ücretleri, özel hastane ameliyat ücretleri, tahlil fiyatları ve özel hastane kontrol süreci gibi konular hakkında bilinmesi gerekenleri sizler ile paylaştık. Magdeburger sigorta sağlık poliçelerimiz ve tamamlayıcı sağlık sigortası hizmetimiz hakkında daha fazla bilgi için bize ulaşın!

Ayrıca hizmetlerimiz, sigorta paketlerimiz ve avantajlı poliçelerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilir ya da iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.


BENZER YAZILAR

4A, 4B ve 4C Sigortalı Nedir? Farkları Nelerdir?  

4A, 4B ve 4C Sigortalı Nedir? Farkları Nelerdir?  

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ya bağlı bu sigorta sistemleri, çalışanların iş hayatında aktif olarak çalışırken aynı zamanda emeklilik döneminde de sosyal güvenceden faydalanmasına olanak tanır.

BES İptali: Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir?

BES İptali: Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir?

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), çalışma hayatınızdaki tasarruflarınızı yatırıma dönüştürerek emeklilik döneminde rahat bir yaşam için gelir sağlar.

İkili Tarama Testi Nedir? Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

İkili Tarama Testi Nedir? Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, 2’li tarama testi hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.  

Yatarak Tedavi Nedir?

Yatarak Tedavi Nedir?

Ayakta Tedavi, en fazla 24 saat süren tedavileri tanımlamak için kullanılan bir terim. İdrar tahlilleri, MR çekimi ve röntgen işlemleri birer ayakta tedavi örneğidir. Yatarak Tedavi, kısa süreli tedavilerin yetersiz olduğu ve en az bir gün yatış işleminin yaşandığı tedavileri tanımlamak için kullanılan bir terim. Yatarak tedavi kapsamında ameliyatlar, hamilelik ve doğum gibi süreçler bulunuyor. Genel olarak yatarak tedavi ile ilgili daha fazla soru sorulduğu için Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda Yatarak Tedavi ile Ayakta Tedavi Arasındaki Farklar Nelerdir ve Yatarak Tedavi Teminatları Nelerdir sorularına cevap vereceğiz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında Tüm Detaylar

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında Tüm Detaylar

İş hayatında ve günlük hayatta sorumluluklarınızı yerine getirirken sağlığınızı göz ardı edebilirsiniz. Ancak günlük ve iş hayatımıza verimli bir şekilde devam edebilmek için sağlığınıza her zaman dikkat etmeniz gerekiyor.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta