0850 808 26 24
Kedi Tırmalaması Durumunda Yapılması Gerekenler

Hemen hemen evcil hayvan sevmeyenimiz yok denilecek kadar azdır. Sevimli, sempatik ve bir problem olmadığı taktirde zararsız olan evcil hayvanlardan bakımı en kolay olanlardan birisi de kedilerdir. Kedilere istemeyerek de olsa zarar verecek bir davranışta bulunursak tırmalamaları kaçınılmazdır. Peki kedi tırmalaması nasıl geçer?

Kediler için tırnakları, onların savunma ve kendilerini koruma mekanizmalarıdır. Kedi sahibi olan herkes mutlaka kedi tırmalamasına maruz kalmıştır. Eğer kediniz sizi tırmalamaya kalktıysa, istemeden de olsa onun canını yakmış olabilirsiniz.

Kedi tırmalaması ya da kedi ısırması yaşanılan durumlarda ilk merak edilmesi gereken şey hayvanın kuduz olup olmama durumudur. Eğer sizi bir sokak kedisi tırmaladıysa, onun kuduz olup olmadığını ya da hangi hastalıkları taşıdığını bilmeniz neredeyse imkânsızdır. Kuduz gibi sağlık sorunları ile karşılaşmamak için böyle bir durumda mutlaka uzman bir doktora danışmanız oldukça önemlidir.

Sizi kendi kediniz tırmaladıysa ve aşılarından eminseniz öncelikli olarak ilk müdahalenin yapılması gerekir. Evde baktığınız dostunuzun aşıları ve bakımları tam ise muhtemelen herhangi bir problem yaşamayacaksınız. Peki kedi tırmalaması hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? Bu yazımızda konu ile ilgili merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Kedi Tırmalaması İz Bırakır mı?

Eğer kedi tırmalaması ya da ısırılması yaşarsanız, ilk olarak kedinin bir sağlık problemi olup olmadığından emin olmanız gerekir. Sahipli bir kedi veya kendi kendiniz yaparsa öğrenebilirsiniz ama bu tırmalamayı bir sokak kedisi yaparsa uzman bir hekime gözükmeniz gerekir. Kedi tırmalaması iz bırakır mı sorusuna ise net bir cevap vermek mümkün değildir. Bu kedinin verdiği darbe ve sizin cildinize göre dahi farklılık gösterebilecek bir durumdur. Bunun için net bir bilgi vermek doğru değildir ancak geçmesi için tedaviler uygulayabilirsiniz.

Kedi Tırmalaması Kaşıntı Yapar mı?

Kedi tırmalaması genellikle kaşıntı yapmaz ancak kedide bir hastalık varsa bu hastalık tırmalama ile size de bulaşabilir. Kedi sizi tırmaladıysa ilk yapmanız gereken tırmalanan bölgeyi su ve sabun ile yıkamaktır. Bu bölgeyi sabunla yıkadıktan sonra kolonya veya batikon gibi antiseptik solüsyonlar ile temizlemeniz gerekir. Daha sonra ise acile giderek muayene olmalı ve gerekli görülür ise kuduz aşısı yaptırmalısınız. Kuduz aşısı gerekli görülmez ise ve yaranız da büyükse mutlaka tetanoz aşısı gerekli gerekli görülebilir.

Kedi Tırmalaması Uyuz Yapar Mı?

Kuduz, salya yolu ile bulaşan bir hastalıktır. Bu sebeple ısırılma sonucu görülür ancak bulaşma olasılığı daha fazladır. Hayvan pençesini yaladıktan sonra tırmaladıysa kedi tırmalaması ile kuduz bulaşma olasılığı oldukça yüksektir. Ayrıca, kediler tırnakları ile birçok virüsü size bulaştırabilirler bunlardan en tehlikelisi ise kuduzdur. Kuduzun dışında birçok hastalık da bulaştırma ihtimalleri yüksektir. Bu sebeple doktora gidip muayene olmanız gerekir.

Kedi Tırmalaması Nasıl Geçer?

Bir kedi sizi tırmaladıysa yapmanız gereken ilk şey yukarıda da belirttiğimiz gibi bölgeyi soğuk su ve sabun ile yıkamak olacaktır. Soğuk su ile yıkadıktan sonra bir antiseptik solüsyon ya da krem ile bölgeye tedavi uygulayın ve yara bandı ile kapatın. Bu işlemi yaptıktan kısa bir süre sonra tırmalama izleri de geçecektir ancak çizikler geçmediyse ve o bölgede kabarma oluştuysa bir doktora başvurmanız gerekir.

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, kedi tırmalaması nasıl geçer konusunu ele aldık. Evcil hayvanlarınızı güvence altına almak için Can Dostum Sigortamızı inceyebilirsiniz.


BENZER YAZILAR

Evde Köpek Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Köpek Bakımı Nasıl Yapılır?

Günümüzde evcil hayvan denildiği zaman akıllara ilk olarak kedi ve köpek dostlarımız geliyor. Hayatının çoğunu ev ortamında geçiren dostlarımız, bakıma ihtiyaç duyuyor. Can dostlarımızın sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için bakımlarına dikkat edilmesi gerekiyor. Bu bağlamda evde köpek bakımı ile ilgili bazı sorular sık sık soruluyor. “Köpek bakımı nasıl olur” gibi evde köpek bakımıyla ilgili merak ettiğiniz soruların cevaplarını bulabilmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Kedilerin Aşıları Ne Zaman Yapılır?

Kedilerin Aşıları Ne Zaman Yapılır?

Evcil hayvanlarınızın sağlığı oldukça önemli. En sevilen evcil hayvanlardan kediler, aşı takvimleri oldukça sıkı takip edilmesi gereken türlerden biri. Bir kedinin ne zaman aşı olması gerektiği ve hangi aşıları olması gerektiği ise biraz kafa karıştırıcı olabilir.

Evcil Hayvan Sigortası ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Evcil Hayvan Sigortası ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Evcil hayvanların yiyecekleri, bakım malzemeleri ve veteriner masrafları gün geçtikçe artış gösteriyor. Veteriner ücretleri, bu masrafların içerisinde en fazla olanıyken evcil hayvan sigortası, bu masrafın önüne geçilmesini sağlıyor.

Can Dostum Sigortası ile İlgili Bilgiler

Can Dostum Sigortası ile İlgili Bilgiler

Magdeburger Sigorta, geniş kapsamlı ürün portföyünde evcil hayvanlarınız için Can Dostum Sigortasını sunuyor. Evcil hayvanlarınızın acil sağlık ihtiyaçlarını geniş kapsamlı teminatlarla güvence altına alıyor. Peki bu teminatlar nelerdir? Magdeburger ekibi olarak bu yazımızda can dostum sigortasının teminatlarını ve neleri kapsadığını detaylı bir şekilde açıklayacağız.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta