0850 808 26 24
2023 Yılı Araç Muayene Ücreti Ne Kadar?

Araç muayene ücreti 2023 yılı için araç sürücüleri tarafından merak edilmektedir. Trafiğe çıkan her motorlu aracın trafik sigortası ve araç muayenesi yaptırması zorunlu tutulmaktadır. Trafikte can ve mal güvenliğini sağlamak için motorlu taşıtların araç muayenesi yaptırması gerekir. Aksi taktirde trafik kontrollerinde ceza yazılmaktadır. Araç segmentine ve yaşına bağlı olarak araç muayene ücretleri değişiklik göstermektedir. Yazımızın devamında araç segmentlerine göre 2023 yılı araç muayene ücreti ne kadar, sorusuna detaylı olarak yanıt vereceğiz. 

2023 Yılı Araç Muayene Ücreti 

2023 yılı araç muayene ücretleri, araçların yaşına ve araç segmentine bağlı olarak değişmektedir. Motosiklet ve binek araçlar iki yılda bir muayeneye sokulurken ticari araçlar için bu süre her yıl olarak belirlenmiştir. Araç muayenesi, TÜVTÜRK muayene istasyonlarından randevu alınarak yapılmaktadır. Ayrıca E-Devlet üzerinden aracınızın muayene geçerlilik süresini öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda araç ruhsatının sağ tarafından geçerlilik süresi yazmaktadır.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 2023 Yılı Trafik Sigortası Tavan Fiyatları

Araç Çeşitlerine Göre 2023 Yılı Muayene Ücretleri.  

Trafiğe çıkan motorlu araç çeşitlerine göre 2023 yılı muayene ücretleri aşağıdaki gibidir; 

Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tankerler İçin 2023 Araç Muayene Ücretleri    

2023 araç muayene ücretleri; 

Otobüs 1528,10 TL 

Kamyon 1528,10 TL 

Çekici 1528,10 TL 

Tanker 1528,10 TL’dir. 

Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı  

2023 araç muayene ücretleri;  

Otomobil 1130,44 TL 

Minibüs 1130,44 TL 

Özel amaçlı taşıt 1130,44 TL 

Arazi taşıtı 1130,44 TL’dir. 

Römork için 2023 Araç Muayene Ücretleri  

Römork için 2023 araç muayene ücreti, 1130,44 TL’dir. 

Traktör, Motosiklet İçin 2023 Araç Muayene Ücretleri 

2023 araç muayene ücretleri; 

Traktör 575,84 TL 

Motosiklet 575,84 TL 

Motorlu bisiklet 575,84 TL’dir. 

2023 Araç Muayenesi Gecikme Ücreti Ne Kadar? 

Trafiğe çıkan motorlu taşıtlarda vize süresi geçmişse ve trafik kontrol noktalarında sorgulanırsa 951 TL para cezası uygulanır. Araç sahibi bu cezanın ardından 7 iş günü içerisinde aracını muayeneye sokarsa bu ceza 713,25 TL’ye düşmektedir. Bu süre geçtiğinde aracın muayenesi yaptırılmaz ve araç tekrar yakalanırsa araç kapatılır ve ödeme yapıldıktan sonra araç çıkarılabilir. 

Araçların muayene süresi geçtiğinde araç trafiğe çıkmasa bile geçen her ay için muayene ücretinin %5’i gecikme bedeli yansıtılır. 2023 araç muayenesi gecikme ücreti, Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı’na aktarılmaktadır. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Egzoz Emisyon Muayene Ücreti 2023

Araç Muayene Ücreti Kartla Ödeniyor Mu? 

Araç muayene ücretini kartla ödemek isteyen araç sahipleri kartla ödeme yapabilmektedir. TÜVTÜRK araç muayene ücreti muayene istasyonlarında kredi kartı veya banka kartı ile ödenebilmektedir. Araç muayenesi işlemlerinde ödemeler sadece MasterCard, Visa ve TROY kartlarıyla yapılabilmektedir. Araç sahipleri TÜVTÜRK istasyonlarından muayene alarak araçlarını muayeneye sokabilir ve ödemeyi kartla yapabilir. 

2022 Yılı ve 2023 Yılı Araç Muayene Ücret Karşılaştırması 

Motorlu taşıtların trafiğe çıkabilmesi için zorunlu trafik sigortası ve araç muayenesi yaptırması gerekmektedir. Her yıl veya 6 ayda bir olarak muayenene ücretleri, enflasyona bağlı olarak artmaktadır. TÜVTÜRK ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından araç muayene ücretleri belirlenmektedir. Araç sınıfına ve yaşına bağlı olarak vize yaptırma süreleri 1 ile 3 yıl arasında değişmektedir. 

2022 yılı ve 2023 yılı araç muayenesi ücret karşılaştırması yaptığımızda otomobiller için 507 TL’den 1130,40 TL’ye çıktığını görmekteyiz. Araç sınıflarına bağlı olarak her yıl araç muayene ücretlerine zam gelmektedir. Ticari olmayan araçların ilk muayenesi 3 yaşından sonra ticari sınıf araçların ise 1 yaşından sonra başlamaktadır. 

Araç muayene ücreti 2023 yılı için ne kadar olduğunu ve bilmeniz gerekenleri detaylı olarak anlatmaya çalıştık. Magdeburger Sigorta blog içeriklerinden araçlarla ilgili bilmeniz gereken bilgileri bulabilirsiniz. 


BENZER YAZILAR

İkame Araç Nedir?

İkame Araç Nedir?

Kasko sigortası sürecinde ikame araç hizmeti, birçok insanın merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Peki, ikame araç nedir? Aracınız ile yaşadığınız herhangi bir kaza durumunda tarafsız bir eksper tarafından aracın trafiğe çıkmamasına karar verilirse; sigorta şirketi sigortalı kişiye bu süreçte mağdur olmaması için araç sağlar. Sigorta şirketinin sağladığı araca ise ikame araç denir. Sigortalı için temin edilen ikame aracın, sürücünün aracının özelliklerine en yakın olan araç modelleri arasından sağlanması oldukça önemlidir.

HGS İptali Nasıl Yapılır?

HGS İptali Nasıl Yapılır?

HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) ülkemizde 2012 yılından bu yana kullanılmaktadır. Bu sistem ile boğazlardan ve otoyollardan geçiş için ödeme yapılmaktadır. Bu ödeme pasif RFID teknolojisiyle yapılır. Otoyol ve köprü geçişlerini kolaylaştıran HGS, kurumların ve araç sahiplerinin de işlerini kolaylaştırır. Bunun yanı sıra bazen bazı nedenlerden dolayı HGS iptali gerekir. Peki, HGS iptali nasıl yapılır? Magdeburger olarak bu yazımızda konu ile ilgili merak edilenleri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

Kasko Hangi Durumlarda Ödeme Yapmaz?

Kasko Hangi Durumlarda Ödeme Yapmaz?

Kasko ile ilgili pek çok farklı soru sorulmaktadır. Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda sizler için Kasko Neleri Kapsar, Kazada Kusurlu Olsak Bile Kasko Karşılar Mı ve Tek Taraflı Kazalarda Kasko Ödeme Yapar Mı sorularına cevap vereceğiz.

Yol Yardım Hizmetleri Nelerdir?

Yol Yardım Hizmetleri Nelerdir?

Kasko ve trafik sigortalarına ek teminat olarak isteyebileceğiniz birçok yan haklarla birlikte alabileceğiniz yol yardım hizmetleri trafikte başınıza gelebilecek birçok konuda sizi mağdur olmaktan koruyacak en kapsamlı uygulamadır. Araçların ve sürücülerin güvenli yolculuk yapabilmeleri için bilinmesi gereken yol yardım hakkında detaylı bilgiye yazımızın devamında yer vereceğiz.

Doluya Karşı Alınacak Önlemler

Doluya Karşı Alınacak Önlemler

Doluların boyutları her ne olursa araçlara, evlere ve hatta insanlara zarar verir. Dolunun boyutuyla birlikte verdiği hasar artış gösterir. Dolunun olumsuz etkilerinden korunabilmek için doluya karşı alınacak önlemler bulunmaktadır. Yazımızın devamında sizler için doluya karşı alınabilecek önlemlerden 8 tanesinden bahsedeceğiz.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta