0850 808 26 24
Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Araç sahipleri, zorunlu trafik sigortası ve kasko sigortası gibi çeşitli sigorta poliçelerini kullanmayı tercih eder. Sigorta şirketleri ise sürücülerin kaza durumuna ve aracın hasar durumuna göre poliçe düzenler. Bu sebeple şirketler, araçların kaza geçmişi verilerini paylaşıp sigorta fiyatını belirler. Sigorta şirketlerinin kayıt altına aldığı veriler ile isteyen herkes bir aracın hasar kaydına ve detaylı bilgilerine ulaşabilmektedir. 

Bu sayede araç hasar kaydı sorgulama işlemi de yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra hasar tespit sorgulama, plakadan hasar sorgulama ve e-Devlet’ten hasar sorgulama gibi konular merak edilmektedir. Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, araç hasar sorgulama ve araç kaza sorgulama konuları hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Plakadan Araç Hasar Kaydı Sorgulama Yöntemleri    

Plakadan hasar sorgulama, aracın hasar aldığı kaza türü, bu kazaların tarihi ve hasarların ücreti hakkında bilgiler edinmenizi sağlar. Plakadan araç hasarı sorgulamak için SMS, e-Devlet, TRAMER veya çağrı merkeziyle sorgulama yöntemlerini tercih etmek mümkündür. Hasar sorgulama yöntemlerinden biri de şase numarası ile araç hasar kaydı sorgulamadır. 

SMS ile Araç Hasar Kaydı Sorgulama    

Hasar kaydı sorgulama SMS yöntemi için kullanılabilecek adımlar aşağıdaki gibidir:

  • Plaka ile araç hasarı sorgulama işlemini gerçekleştirmek için öncelikle araç plakasını bitişik halde yazıp, “5664” numarasına mesaj göndermeniz gerekir. 5664 hasar kaydı sorgulama işlemi ile araç plakası değişmiş olsa dahi eski hasar bilgileri hakkında detayları, telefonunuza gelecek olan mesajla öğrenmeniz mümkündür. Bunun yanı sıra SMS ile yapılan araba hasar sorgulama işlemi ücretlidir. Ücreti, Sigorta Bilgi Gözetim Merkezi (SBM) resmî sitesinden öğrenebilirsiniz.
  • Araçta değişen parça olup olmadığını öğrenmek için mesaj metnine “PARÇA” boşluk bırakıp “plaka numarası” yazarak 5664’e SMS göndermeniz yeterlidir. Kısa süre içinde araca ilişkin değişen parçalar ve bu parçaların hangi tarihlerde değiştiği hakkında tarafınıza SMS bilgisi gelecektir.

E-Devlet ile Online Araç Hasar Kaydı Sorgulama    

E-Devlet üzerinden hasar kaydı sorgulamak için gerekli adımlar aşağıdaki gibidir:

  • İnternet üzerinden “https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/” adresine gitmeniz gerekir.
  • Ekrana gelen tablo üzerine ve T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi yazarak “Giriş yap” sekmesine tıklayınız.
  • Daha sonra yeni açılan ekranın sağ üst köşesindeki “E-Hizmetler” sekmesine tıklayıp, sıralanan liste üzerinden “Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi” başlığını seçmelisiniz.
  • Ekrana gelen yeni liste üzerinden “Trafik Poliçe ve Hasar Bilgisi Sorgulama” işlem başlığına tıklayınız.
  • Son olarak açılan yeni pencere boşluğuna plaka numaranızı yazıp “Sorgula” kutucuğuna tıklayarak e-Devlet üzerinden hasar kaydı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

TRAMER ile Araç Hasar Kaydı Sorgulama    

TRAMER kaydı, trafiğe çıkan araçlar hakkındaki tüm bilgilerin sistematik bir şekilde bir veri alanında toplanmasıdır. Bu sistem sayesinde bir araca ait trafik sigortası, kaza ve hasar kaydı gibi bilgiler kayıt altına alınır.

TRAMER kaydında hasar kaydının yanı sıra aracın kusur oranı, sigorta işlem bilgileri, değişen parçaları gibi pek çok önemli detayı öğrenmeniz mümkündür. TRAMER ile araç sorgulaması yapmak için izlenen adımlar aşağıdaki gibidir:

  • İnternet üzerinden “https://www.sbm.org.tr/” adresine giriş yapmalısınız.
  • Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezine ait bu adresin ana sayfasındaki “Sigortam360’’ sekmesine tıklayınız.
  • “Üye ol’’ sekmesine tıklayınız.
  • Açılan tablo üzerinde istenen bilgileri doğru şekilde belirterek üyeliğinizi tamamlayınız.
  • İşlem ardından yeni açılan sayfada yer alan “sorgula’’ sekmesine tıkladıktan sonra gelen boşluk üzerine araç plakasını yazıp “hemen sorgula” sekmesini seçerek sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Çağrı Merkezi ile Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Çağrı merkezi üzerinden araç hasar kaydı sorgulama işlemi için gerekli adımlar şu şekildedir:

  • Çağrı merkezinden araç hasar kaydı sorgulama işlemi için “11890” Alo Hasar Çağrı Merkezi’ni arayıp, telefona yanıt veren temsilciye T.C. kimlik numarası ve plaka bilgilerini aktararak, hasar sorgusu yapmak istediğini belirtmelisiniz.
  • Temsilci bu kapsamda, aracın trafiğe çıkış tarihinden günümüze kadar yaşanan kaza bilgilerini, bu kazalara ilişkin hasarı, maddi harcamaları ve tarihleri size aktarır.    

E-Devlet Hasar Kaydı Sorgulama    

Öncellikle e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekir. Daha sonra ise e-hizmetler kısmına Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama yazarak çıkan sekmeye giriş yapmalısınız. Açılan ekranda istenilen bilgileri doldurduğunuz takdirde hasar kaydına ulaşmanız mümkündür.

Plaka Değişince Hasar Kaydı Silinir mi?

Hasar kaydı sorgulamak isteyen herkesin merak ettiği bir diğer konu ise plaka değiştiğinde hasar kaydı silinir mi konusudur. Plaka değişinde hasar kaydı silinmemektedir. Aracın hasar kaydı şasi numarası üzerinden görüntülenebilir.

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda araç hasar kaydı sorgulama işlemi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler ile paylaştık. Magdeburger sigorta poliçelerimiz ve araç sigortası hizmetimiz hakkında daha fazla bilgi için bize ulaşın! Ayrıca hizmetlerimiz, sigorta paketlerimiz ve kasko poliçelerimiz hakkında da daha detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilir ya da iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 


BENZER YAZILAR

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar, Gerekli Belgeleri Neler?

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar, Gerekli Belgeleri Neler?

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, ehliyet yenileme süreci hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2024

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2024

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, otoyol ücretleri ve köprü geçiş ücretlerini sizler ile paylaşacağız.

Engelli Raporu ile Araç Alımı ve Şartları Nelerdir?    

Engelli Raporu ile Araç Alımı ve Şartları Nelerdir?    

Yeniden değerleme oranı ile engelli vatandaşlar için araç alımında ÖTV muafiyet üst limiti belirlendi.

İkame Araç Nedir?

İkame Araç Nedir?

Kasko sigortası sürecinde ikame araç hizmeti, birçok insanın merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Peki, ikame araç nedir? Aracınız ile yaşadığınız herhangi bir kaza durumunda tarafsız bir eksper tarafından aracın trafiğe çıkmamasına karar verilirse; sigorta şirketi sigortalı kişiye bu süreçte mağdur olmaması için araç sağlar. Sigorta şirketinin sağladığı araca ise ikame araç denir. Sigortalı için temin edilen ikame aracın, sürücünün aracının özelliklerine en yakın olan araç modelleri arasından sağlanması oldukça önemlidir.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta