0850 808 26 24
Doluya Karşı Alınacak Önlemler

Doluların büyüklükleri değişiklik gösterebilir. Örneğin; Ülkemizde genellikle küçük bilye boyutunda meydana gelmektedir. Ancak bazı ülkelerde bazı dönemlerde tenis topu büyüklüğünde dolu yağabilmektedir.

Doluların boyutları her ne olursa araçlara, evlere ve hatta insanlara zarar verir. Dolunun boyutuyla birlikte verdiği hasar artış gösterir. Dolunun olumsuz etkilerinden korunabilmek için doluya karşı alınacak önlemler bulunmaktadır. Yazımızın devamında sizler için doluya karşı alınabilecek önlemlerden 8 tanesinden bahsedeceğiz.

1.Hava Durumunu Dikkate Alın

Doluya karşı alınacak önlemlerin başında hava durumunu dikkate almak geliyor. Dolu yağışlarının sık gerçekleştiği bir bölgede yaşıyorsanız, hava durumunu takip etmelisiniz. Hava durumunda dolu yağışı olabileceği söyleniyorsa, aracınız ve kendiniz için gerekli önlemleri alabilirsiniz. Hava durumunu dikkate alarak, dolunun olumsuz etkilerinin önüne geçebilirsiniz.

2.Aracınızı Doludan Korumak İçin Kapalı Park Alanlarını Tercih Edin

Dolunun olumsuz etkilerinin başında araçlara ciddi maddi zararlar vermesi geliyor. Aracınızın zarar görmesini önleyebilmek için olası dolu yağışına karşı aracınızı kapalı park alanlarına park edebilirsiniz.

3.Kapalı Park Alanı Yoksa Araba Brandası Kullanın

Aracınızı park edebileceğiniz kapalı park alanı bulunmuyorsa, arabanızı açık alana park etseniz dahi araba brandası kullanabilirsiniz. Araba brandanız yoksa geçici olarak arabanızın üstünü battaniye gibi örtülerle kapatabilirsiniz. Ancak aracınızı daha iyi koruyabilmek için araba brandası almanız daha sağlıklı olacaktır.

4.Aracınızda Araba Brandası ya da Battaniye Bulundurun

Dolu esnasında yolda olabilirsiniz. Şiddetli dolu yağışlarına karşı arabanızda battaniye ya da branda bulundurmalısınız. Böylece ani olarak yağan dolu yağışlarından aracınızı koruyabilirsiniz.

5.Aracınızda Branda ya da Battaniye Bulunmuyorsa Paspasları Kullanın

Dolu esnasında hareket halindeyseniz ve aracınızı park edebileceğiniz kapalı bir alan bulunmuyorsa, branda ya da battaniye yoksa araçlarınızın paspaslarını kullanabilirsiniz. Dolunun göçük yaratabileceği alanları ve kırılmasını önlemek için araç camlarının üzerine araç paspaslarını koyabilirsiniz. Geçici bir çözüm olsa dahi işe yarayacaktır.

6.Aracınıza Kasko Yaptırın

Dolu yağışları sonucunda arabanızın zarar görebilme ihtimaline karşı kasko yaptırabilirsiniz. Çoğu kasko sigortasında dolu gibi doğal afetlere karşı teminatlar bulunur. Bu teminatlar seçilebilir olduğu gibi kullanıcının da tercih etmesi gerekebilir. Aracınıza kasko yaptırırken doluya karşı teminatın da dahil olduğundan emin olmalısınız.

7.Dolu Yağışı Esnasında Dışarı Çıkmayın

Aracınızda ya da evde nerede olduğunuz fark etmeksizin mecbur kalmadığınız sürece dışarı çıkmayın. Çünkü dolu yağışları araçlar kadar insanlara da zarar verebilir. Eğer dışarı çıkmak zorundaysanız, gerekli önlemleri almalısınız.

8.Park Ücreti Ödemekten Çekinmeyin

Gece dolu yağışı bekleniyorsa ya da hareket halindeyken dolu yağışı başlamışsa ve kapalı ücretli park alanı bulduysanız, park ücretinden çekinmeyin. Çünkü dolu yağışı esnasında aracınızın açık alanda kalması, park ücretinden çok daha fazla maliyete yol açacaktır.


BENZER YAZILAR

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar, Gerekli Belgeleri Neler?

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar, Gerekli Belgeleri Neler?

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, ehliyet yenileme süreci hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2024

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2024

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, otoyol ücretleri ve köprü geçiş ücretlerini sizler ile paylaşacağız.

Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, araç hasar sorgulama ve araç kaza sorgulama konuları hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Engelli Raporu ile Araç Alımı ve Şartları Nelerdir?    

Engelli Raporu ile Araç Alımı ve Şartları Nelerdir?    

Yeniden değerleme oranı ile engelli vatandaşlar için araç alımında ÖTV muafiyet üst limiti belirlendi.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta