0850 808 26 24
Evde Köpek Bakımı Nasıl Yapılır?

Günümüzde evcil hayvan denildiği zaman akıllara ilk olarak kedi ve köpek dostlarımız geliyor. Hayatının çoğunu ev ortamında geçiren dostlarımız, bakıma ihtiyaç duyuyor. Can dostlarımızın sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için bakımlarına dikkat edilmesi gerekiyor. Bu bağlamda evde köpek bakımı ile ilgili bazı sorular sık sık soruluyor. “Köpek bakımı nasıl olur” gibi evde köpek bakımıyla ilgili merak ettiğiniz soruların cevaplarını bulabilmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Köpek Bakımı Zor Mu?

Evde köpek bakımıyla ilgili en çok sorulan sorulardan biri şüphesiz “Köpek bakımı zor mu?” sorusudur. Aslına bakılırsa bu sorunun cevabı kişiden kişiye, köpeğin cinsine, boyutuna ve yaşına göre değişiklik gösterebilir. Çünkü köpek cinsine ve yaşına göre yapılması gereken bakım değişebilir. Bunun yanında hangi cins olursa olsun, köpek bakımı ciddi ilgi ve sorumluluk gerektirir.

Köpek sahiplenmeyi düşünüyorsanız, bazı sorumlulukları da kabul ettiğinizi unutmamalısınız. Bir anlık hevesle köpek sahiplenmek hem sizin için hem de köpek dostunuz için ciddi problemler oluşturabilir. Bu yüzden köpek sahiplenmeden önce iyice düşünün ve bu şekilde karar verin.

Evde Köpek Bakmak Masraflı Mı?

Evde köpek bakmak masraflı mı sorusuna net bir cevap veremeyiz. Çünkü tercih edecek olduğunuz mamanın fiyatı, köpeğinizin sağlık durumu ve cinsi gibi pek çok farklı parametreye göre giderleriniz değişebilir. Bunun yanında eğer bilginiz yoksa köpeğinizin eğitimi için de kurs ücretleri vermeniz gerekebilir.

Sağlık giderleri ve beslenme giderleri temel giderleri oluşturmaktadır. Özetlemek gerekirse evde köpek bakmak için ekstra durumlar olmadığı için çok maliyetli diyemeyiz. Ancak köpeğiniz bazı sağlık sorunları yaşaması durumunda ekstra maliyetlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. 

Köpek Bakımı İçin Gereken Malzemeler

Evde köpek bakımının kolaylaşması için bazı malzemeler oldukça işinize yarayabilir. İşte köpek bakımı için gereken malzemelerden bazıları şu şekildedir;

  • Yatak: Köpeğinizi evde ya da bahçenizde bakıyor olabilirsiniz. Her iki durumda da bir köpek yatağına ihtiyacınız var. Yatak seçimi yaparken köpeğinizin boyutlarını göz önünde bulundurmalısınız. Bunun yanında yatağın konumu ve rahatlığı da son derece önemlidir.
  • Mama ve Su Kapları: Köpek sahipleri tarafından genellikle metal kaseler tercih edilmektedir. Metal kaseler sağlam olmasının yanı sıra kolay temizlenebilmesi sayesinde idealdir. Mama ve su kabı seçiminde köpeğinizin boyunu göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Köpeğinizin boyuna göre bir kap bulamıyorsanız, bir sehpa kullanabilirsiniz.
  • Mama: Köpeğinizin sağlıklı ve uzun bir yaşam sürdürebilmesi için kaliteli bir mama tercih etmelisiniz. Bunun yanında köpeğinizin cinsine, boyuna ve yaşına göre ihtiyaçları değişebileceği için mama seçiminde veterinerlerden destek almanız daha sağlıklı olacaktır.
  • Tasma: Köpek dostunuzun tuvalet ve yürüme ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için belirli aralıklarla dışarı çıkarmanız gerekiyor. Bu esnada da tasma kullanılmaktadır. Farklı çeşitlerde tasmalar bulunuyor. Bu çeşitlerden birini tercih edebilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken tek unsur, tasmanın boyutu ve taşıyabileceği ağırlık köpeğiniz için uygun olması.
  • Oyuncak: Köpeğinizin evde sıkılmaması için oyuncak almanız faydalı olacaktır. Bu oyuncaklar tenis topu ya da ayıcık olabilir.
  • Fırça ve Şampuan: Köpeğiniz uzun tüylü olmasa dahi belirli aralıklarla yıkanması gerekiyor. Yıkama esnasında kaliteli şampuan kullanmaya özen göstermelisiniz. Ardında köpeğinizin tüy yoğunluğuna uygun bir fırçayla tarayabilirsiniz.

Evde Köpek Bakımı Nasıl Olmalı?

Evde köpek bakımı yaparken dikkat etmeniz gereken unsurlar vardır. Bu unsurlardan bazıları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • İlk olarak köpeğinizin cinsine, yaşına, boyuna ve alışkanlıklarına uygun bir yaşam alanı oluşturmanız gerekiyor. Eğer köpeğinizi yeni sahiplendiyseniz ve alışkanlarını bilmiyorsanız, gözlem yaparak köpeğinizin alışkanlıklarını öğrenebilir ve gerekirse değişiklik yapabilirsiniz.
  • Köpeğinizin eğitimine önem vermelisiniz. Bu eğitimlerin başında tuvalet eğitimi gelmektedir. Tuvalet eğitimi dışında köpeğinize “otur, kalk, yat, yuvarlan” gibi farklı komutlar da öğretebilirsiniz.
  • Köpeğinizle yeterince vakit geçirdiğinize emin olmalısınız. Vakit geçirirken onunla oynamayı ve sevmeyi ihmal etmeyin.
  • Kısa ya da uzun her köpek cinsinin tüyleri bulunuyor. Köpeğinizin sağlıklı bir yaşam sürmesi için tüylerine dikkat etmeli ve gerekli bakımları yapmalısınız.
  • Köpeğiniz için bir egzersiz planı yapın.
  • Köpeğinizin dişlerini temizlemeyi unutmayın.
  • Bazı durumlarda köpeklerin tırnakları kendilerine zarar verecek konuma gelebilir. Böyle durumlarda köpeğinizin tırnağını doğru bir şekilde kesmelisiniz.

BENZER YAZILAR

Kedilerin Aşıları Ne Zaman Yapılır?

Kedilerin Aşıları Ne Zaman Yapılır?

Evcil hayvanlarınızın sağlığı oldukça önemli. En sevilen evcil hayvanlardan kediler, aşı takvimleri oldukça sıkı takip edilmesi gereken türlerden biri. Bir kedinin ne zaman aşı olması gerektiği ve hangi aşıları olması gerektiği ise biraz kafa karıştırıcı olabilir.

Evcil Hayvan Sigortası ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Evcil Hayvan Sigortası ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Evcil hayvanların yiyecekleri, bakım malzemeleri ve veteriner masrafları gün geçtikçe artış gösteriyor. Veteriner ücretleri, bu masrafların içerisinde en fazla olanıyken evcil hayvan sigortası, bu masrafın önüne geçilmesini sağlıyor.

Kedi Tırmalaması Durumunda Yapılması Gerekenler

Kedi Tırmalaması Durumunda Yapılması Gerekenler

Kedi Tırmalaması Durumunda Yapılması Gerekenler Hemen hemen evcil hayvan sevmeyenimiz yok denilecek kadar azdır. Bazen bize huzur veren evcil dostlarımızdır. Sevimli, sempatik ve bir problem olmadığı taktirde zararsız olan evcil hayvanlardan bakımı en kolay olanlardan birisi de kedilerdir. Kedilere istemeyerek de olsa zarar verecek bir davranışta bulunursak tırmalaması kaçınılmazdır. Peki kedi tırmalaması nasıl geçer?

Can Dostum Sigortası ile İlgili Bilgiler

Can Dostum Sigortası ile İlgili Bilgiler

Magdeburger Sigorta, geniş kapsamlı ürün portföyünde evcil hayvanlarınız için Can Dostum Sigortasını sunuyor. Evcil hayvanlarınızın acil sağlık ihtiyaçlarını geniş kapsamlı teminatlarla güvence altına alıyor. Peki bu teminatlar nelerdir? Magdeburger ekibi olarak bu yazımızda can dostum sigortasının teminatlarını ve neleri kapsadığını detaylı bir şekilde açıklayacağız.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta