0850 808 26 24
Kasko Hangi Durumlarda Ödeme Yapmaz?

Araç sigortaları genel olarak Kasko Sigortası ve Zorunlu Trafik Sigortası olmak üzere 2 çeşittir. Kasko sigortası; aracınızın kaza ve çeşitli hasarlara karşı güvence altına alınmasını sağlayan bir sigortadır. Kasko sigortası, kendi aracınızın hasarını teminat altına alır ve zorunlu değildir.

Kasko sigortası zorunlu olmamasına rağmen avantajları sayesinde sık sık tercih edilen bir sigorta türüdür.

Kasko, çoğu durumda aracınızın hasarını karşılasa dahi kaskonun karşılamadığı durumlar da vardır. Örneğin; alkollü araç kullanmak, sürücünün sürücü belgesine sahip olmaması bu durumlardan bazılarıdır.

Kasko ile ilgili pek çok farklı soru sorulmaktadır. Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda sizler için Kasko Neleri Kapsar, Kazada Kusurlu Olsak Bile Kasko Karşılar Mı ve Tek Taraflı Kazalarda Kasko Ödeme Yapar Mı sorularına cevap vereceğiz.

Kasko Neleri Karşılar?

Kasko sigortasının karşıladığı durumlar değişiklik gösteriyor. Bunun sebebi kasko sigortasının isteğe bağlı bir sigorta türü olmasıdır. Standart teminatların dışında kaskoyu yaptıran kişi farklı teminatlardan faydalanabilir. Standart teminatlar ise genellik aracın yanması, çalınması ve trafik kazası gibi durumlardır. Standart teminatları öğrenebilmek için sigorta şirketinizle iletişime geçebilirsiniz.

Kasko sigortanıza ekleyecek olduğunuz teminatlarla sigortanızın kapsamını genişletebilirsiniz. Kaskonuza ekleyebileceğiniz teminatlardan bazıları şu şekildedir;

  • Yurt Dışı Teminatı: Aksi belirtilmediği sürece kasko yurt içinde geçerlidir. Yurt dışı teminatını ekleyerek, yurt dışındaki olumsuz durumlara karşı aracınızı koruyabilirsiniz.
  • Deprem Teminatı: Olası bir depremden sonra yıkılan binaların etkisiyle aracınız zarar görebilir. Deprem teminatı ile bu zararları kaskonuzla karşılayabilirsiniz.
  • Anahtar Kaybı Teminatı: Aracınızın anahtarının kaybolması ve çalınması durumunda anahtar ve kilit mekanizmasını değiştirmeniz gerekebilir. Bu durumu karşı bu teminatla aracınızı koruma altına alabilirsiniz.

Bunların dışında Terör Teminatı, Eskime Teminatı ve Yanlış Akaryakıt Dolumu Teminatı gibi pek çok farklı teminat bulunuyor. Bu teminatlardan faydalanabilmek için kasko sigortanıza eklemeniz gerekiyor. Örneğin; deprem teminatınız bulunmuyorsa ve depremden sonra aracınız zarar görmüşse kaskonuz bu durumda zararınızı karşılamaz. Yani kaskonun karşılamadığı durumlar, teminatlara göre değişiklik gösterir.

Kazada Kusurlu Olsak Bile Kasko Karşılar Mı?

Trafik kazalarının sonucunda kimin kusurlu olduğu kusur oranları ile belirleniyor. Kusur oranları belirlendikten sonra kusurlunun kim olduğu tespit ediliyor. Bu tespit sonucunda kusurlu olan siz olabilirsiniz. Böyle bir durum yaşayan ve aracı kaskolu olan kişilerin en çok merak ettiği soru ise “Kazada kusurlu olsak bile kasko karşılar mı?” şeklinde.

Kasko sigortasının temel görevi, aracınızın hasarını karşılamasıdır. Yani kusurlu taraf siz olsanız dahi kasko aracınızın hasarını karşılar. Karşı tarafın hasarı ise trafik sigortası tarafından karşılanır.

Ayrıca “Kasko hangi durumlarda ödeme yapmaz?” sorusu da sık sık soruluyor. Kaskonun karşılamadığı durumlar oldukça sınırlıdır. Örneğin; kaza yapan kişinin sürücü belgesi olmaması, sürücü alkol ya da uyuşturucu etkisinde olması ve savaş durumunun olması gibi çeşitli durumlar dışında kasko aracınızın zararını karşılar. Tabii ki kasko sigortasında bulunan teminatlara göre bu durumlardan bazıları değişiklik gösterebilir.

Tek Taraflı Kazalarda Kasko Ödeme Yapar Mı?

Trafik kazalarının farklı çeşitleri vardır. Bu kaza çeşitlerinden biri de “Tek Taraflı Kaza” olarak biliniyor. Tek taraflı kaza; bir aracın, başka bir araca veya yaya’ya hasar vermeden oluşan kaza çeşididir. Aracınızla bir direğe çarpmanız, tek taraflı kazaya bir örnektir.

Aracına kasko yaptıran kişilerin merak ettikleri sorulardan biri de “Tek taraflı kazalarda kasko ödeme yapar mı?” şeklinde. Genel olarak tek taraflı kazalarda kasko ödeme yapıyor. Ancak bu durum kaskoyu yapan sigorta şirketine göre değişebiliyor. Bu yüzden kasko yaptırırken detaylar hakkında bilgi sahibi olmanız son derece önemlidir.

Tek taraflı kaza yaptığınızda kaskonuzdan faydalanabilmek için tutanak tutulmalı ve tutanağın içerisinde alkol, uyuşturucu kullanım durumu ile ilgili bilgiler yer almalı. Çünkü tek taraflı kazalarda, diğer kazalarda olduğu gibi kaskonun karşılamadığı durumlar vardır. Bunun dışında ise sigorta şirketiniz tek taraflı kazalarda farklı belgeleri sizden istiyor olabilir. Bu yüzden tek taraflı kaza yapmanız durumunda sigorta şirketinizle iletişime geçmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda sizler için Kasko Neleri Kapsar, Kazada Kusurlu Olsak Bile Kasko Karşılar Mı ve Tek Taraflı Kazalarda Kasko Ödeme Yapar Mı sorularına cevap verdik.


BENZER YAZILAR

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar, Gerekli Belgeleri Neler?

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar, Gerekli Belgeleri Neler?

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, ehliyet yenileme süreci hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2024

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2024

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, otoyol ücretleri ve köprü geçiş ücretlerini sizler ile paylaşacağız.

Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, araç hasar sorgulama ve araç kaza sorgulama konuları hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Engelli Raporu ile Araç Alımı ve Şartları Nelerdir?    

Engelli Raporu ile Araç Alımı ve Şartları Nelerdir?    

Yeniden değerleme oranı ile engelli vatandaşlar için araç alımında ÖTV muafiyet üst limiti belirlendi.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta