0850 808 26 24
Kasko Hasarsızlık İndirimi ile İlgili Bilgiler

Kasko, aracın bir başka araca veya bir cisme çarpması, aracın yanması ve aracın çalınması gibi durumlarda araçtaki hasarı gidermek ve aracı güvence altına almak için yapılması gereken bir sigorta türüdür. Kasko sigortası olan araçların bir yıllık poliçe süresini hasarsız geçirmesi durumunda poliçe yenileme döneminde kazandıkları indirim hakkı ise hasarsızlık indirimi olarak adlandırılır.

Peki kasko hasarsızlık indirimi nedir? Bu yazımızda, bu konuyu detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Aracın hasarsız geçirdiği süre ne kadar fazla ise indirim oranı da o kadar fazla olur. Hasarsızlık indirimi oranları belirlenirken aracın yaşı, markası, modeli gibi kriterler ve kasko değer listesi belirleyici olur. Kasko hasarsızlık indirimi, kasko poliçenizi satın alırken ödeyeceğiniz primi %60’a varan oranlarda indiren bir indirimdir. Böylece, poliçenizden de tasarruf etmenize olanak sağlar.

Kasko Hasarsızlık İndirimi Nasıl Uygulanır?

Kasko hasarsızlık indirimi, kasko fiyatlarını düşürmede avantaj sağlamasının yanı sıra kaskosunu düzenli olarak yaptıran, kurallara uygun bir şekilde araç kullanan sürücüler için de çeşitli avantajlar sunmaktadır. Bu avantajları elde edebilmek için ise aracınızın birkaç kritere uygun olması gerekir. Kasko hasarsızlık indiriminden yararlanmak için ilk ve en önemli şart poliçe süreci boyunca hasar talebinde bulunmamaktır. Kasko hasarsızlık indiriminde yer alan hasarsızlık indiriminin kriterleri ve oranları farklılık göstermektedir.

Hasarsız geçirilen yıllar dikkate alınarak %30 ila %70’e kadar değişen hasarsızlık indirim oranları, kasko poliçelerinin primleri üzerinden etkili olan en önemli kriter olarak görülmektedir. Bu sebeple, kasko poliçenizi almadan önce hasarsızlık indirimi uygulamasının detaylarını ve koşullarını öğrenmeniz araç giderlerinden tasarruf etmenize yardımcı olur. Bu şekilde, kaza veya araç hasar anında da daha doğru kararlar alarak hasarsızlık indiriminizi korumak adına dikkatli hareket edebilirsiniz. Kaskoda hasarsızlık indirimi, kasko aracın aldığı hasara göre uygulanır.

Kasko Hasarsızlık İndirimi Oranları Nasıl Belirlenir?

Kasko hasarsızlık indirimi, kazasız geçirdiğiniz 1 senenin sonunda, gelecek sene için kasko ve zorunlu trafik sigortası poliçelerinizdeki indirim oranları şu şekildedir:

  • İlk kez kasko sigortası satın alındığında %0,
  • İlk 12 aylık sigorta süresi sonundaki yenilemede %30,
  • İkinci 12 aylık sigorta süresi sonundaki yenilemede %40,
  • Üçüncü 12 aylık sigorta süresi sonundaki yenilemede %50,
  • Dördüncü 12 aylık sigorta süresi sonundaki yenilemede %60 oranlarında indirimlerden faydalanabilirsiniz.

Kasko hasarsızlık indirim oranları her sigorta şirketinde aynı değildir. Hasarsızlık indirimi oranlarının belirlenmesinde aracınızın markası, modeli, yaşı gibi kriterler de ön plana çıkmaktadır. Buna ek olarak hasar kaydı da büyük öneme sahiptir. Ayrıca kasko sigortasında tavan fiyat uygulaması olmadığından yukarıda belirtilen rakamlar sigorta şirketlerinin kendi imkânlarına göre de belirlenir.

Kasko Hasarsızlık İndirimi Hangi Durumlarda Bozulmaz?

Kasko hasarsızlık indiriminin de bozulduğu ve bozulmadığı birçok etken bulunmaktadır. Kaza sonucu aracınızda bir hasar oluşursa ve bu hasarı poliçenizden faydalanarak giderirseniz bir sonraki poliçe yenileme döneminde hasarsızlık indirimi hakkından faydalanamazsınız. O yıl içerisinde tazminat hakkınızı poliçenizden kullanmayıp aracınızda oluşmuş hasarı kendiniz öderseniz bir sonraki yıl hasarsızlık indiriminden faydalanabilirsiniz.

Ayrıca yaşanan bir kazada kusur karşı tarafta ise ve aracınızda meydana gelen hasarı karşı taraf karşılayacaksa poliçenizdeki indirim hakkınız yine devam etmektedir. Kasko hasarsızlık indirirminin bozulmadığı durumlar aşağıdaki gibidir:

  1. Cam kırılması
  2. Radyo teyp hasarı
  3. Mini onarım gerektiren hasarlar
  4. Yaşadığınız kaza sonucu karşı tarafın tamamen hatalı olması

Gerçekleşen küçük çaplı hasarlar sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu servislerde belli limitler dahilinde Mini Onarım teminatı kapsamında ücretsiz bir şekilde yapılmaktadır. Kasko poliçenizin poliçe tarihinden itibaren 1 sene içerisinde geçerli olduğunu bilmeniz oldukça önemlidir. Poliçenizi yenilemeniz gerektiğinde ise aracınız ile herhangi bir kazaya karışmış olmanız ve kasko ya da zorunlu trafik sigortasından hasarı karşılamış olmanız durumunda, kaza, kaza kaydınıza işlenir ve gelecek yıl daha yüksek bir fiyat üzerinden poliçe uygulayabilirsiniz.

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, kasko hasarsızlık indiriminin gereklilikleri, kasko hasarsızlık indiriminin oranlarını ve kasko hasarsızlık indiriminin faydalarını ele aldık. Trafik ve kasko sigortası hakkında merak ettiğiniz cevaplar için web sitemizi ziyaret edebilir ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz.


BENZER YAZILAR

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar, Gerekli Belgeleri Neler?

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar, Gerekli Belgeleri Neler?

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, ehliyet yenileme süreci hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2024

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2024

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, otoyol ücretleri ve köprü geçiş ücretlerini sizler ile paylaşacağız.

Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, araç hasar sorgulama ve araç kaza sorgulama konuları hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Engelli Raporu ile Araç Alımı ve Şartları Nelerdir?    

Engelli Raporu ile Araç Alımı ve Şartları Nelerdir?    

Yeniden değerleme oranı ile engelli vatandaşlar için araç alımında ÖTV muafiyet üst limiti belirlendi.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta