0850 808 26 24
Kasko ve Trafik Sigortası Farkları ile İlgili Bilgiler

Bildiğiniz üzere her araç için Zorunlu Trafik Sigortası bulunmakta ve araç sahibi olan herkes bu sigortayı yaptırmak zorundadır. Zorunlu Trafik Sigortası, Türkiye sınırları içerisinde herhangi bir kaza nedeniyle diğer araç veya üçüncü şahıslara verilebilecek zararlar için sigortalıyı güvence altına alan bir sigorta türüdür.

Zorunlu Trafik sigortası ile Kasko birbirinden tamamen farklı riskleri teminat altına alan iki ayrı sigorta çeşididir. Trafik sigortası kaza durumunda karşı tarafın zararını karşılarken, kasko ise sizin zararınızı karşılar. Trafik sigortasını yaptırmak zorunludur, kasko ise isteğe bağlı yaptırılabilir. Kasko ise isteğe bağlı bir sigorta türüdür. Zorunlu trafik sigortasının karşılamadığı hasar ve kaza durumunda kaskonuz devreye girer ve zararınızı önler.

Bu yazımızda, kasko ve trafik sigortası farkı konusunu detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

Trafik Sigortası Nedir? Neden Yaptırılmalıdır?

Zorunlu Trafik Sigortası, devlet tarafından bütün motorlu araç sahiplerine yapılması zorunlu kılınmış ve kaza sonucunda diğer araç veya üçüncü şahıslara verebileceğiniz zararlar için sizi güvence altına alan bir sigorta çeşididir. Zorunlu Trafik Sigortası oldukça önemlidir. Peki bu sigorta türü nasıl yapılır?

Tüm sigorta acenteleri ve sigorta hizmeti veren banka şubelerine giderek veya internetten kolaylıkla trafik sigortası yaptırılabilir. Trafik sigortası prim fiyatları kişi ve araca göre değişkenlik gösterebilir. Ayrıca araç sahibinin geçmişte kaza yapıp yapmaması, hasarsızlık indirimi için de önemli bir etkendir. Hasarsızlık indirimi, trafik sigortası yaptıran kişinin, geçmişte kaza yapıp yapmamasına göre yeni poliçede elde edeceği indirim veya zam oranıdır.

Kasko Nedir? Neden Yaptırılmalıdır?

Kasko sigortası zorunlu bir sigorta türü değildir. Motorlu taşıtlardan herhangi birinin, sigortalı kişinin iradesi dışında, araç hareket ederken ya da dururken beklenmedik bir durum karşısında aracın hasar görmesi ile sigorta sahibine ödenen tazminata kasko denir. Peki neden kasko yaptırılmalı? 

  • Kaza sürecinde kasko sigortası, aracı korur ve hasarını karşılar. 
  • Kasko sigortasında üst limitler ve teminatlar sigortalının isteğine göre değişebilir.
  • Ek teminatlar sayesinde aracın başına gelebilecek her türlü hasar karşılanır.
  • Çekici, ikame araç gibi ek teminatlar ve mini onarım hizmetleri kasko sigortası ile sağlanır.

Trafik Sigortası ve Kasko Arasındaki Farklar

Her araç için zorunlu trafik sigortası bulunmakta ve araç sahibi olan herkes bu sigortayı yaptırmak zorundadır. Kasko ise isteğe bağlı bir sigorta çeşidi olarak sunulan bir hizmettir. Zorunlu trafik sigortasının karşılamadığı hasar ve kaza durumunda kaskonuz devreye girer ve zararınızı önler. Mini onarımdan cam muafiyetine ve sınırsız ikame araç seçeneğine pek çok ek Magdeburger avantajları ile güvencenizi artırın. Zorunlu trafik sigortası ile kasko arasındaki farklar ise aşağıdaki gibidir:

  1. Trafik sigortası her araç için zorunludur ancak kasko isteğe bağlı olarak yaptırılır.
  2. Trafik sigortası, poliçe sahibi hatalıysa karşı tarafın kazadan kaynaklanan maddi ve fiziki zararlarını karşılayacak bir sorumluluk sigortasıdır. Yani trafik sigortası, karşı tarafın mağduriyetini önlemeye yöneliktir. Kasko ise poliçe sahibinin mağduriyetini önlemeye yönelik bir hizmettir. Poliçe kapsamına göre araçtaki diğer kişiler, trafik sigortası limiti yetmemesi halinde karşı araç ve üçüncü şahıslar da teminat kapsamında değerlendirilebilirler.
  3. Kasko; aracın yanması, çalınması, çalınmasına teşebbüs edilmesi veya kaza sonucu oluşabilecek zararlara kadar ayrıntılı bir güvence hizmeti sunar. Bunun yanında poliçe kapsamına göre ek hizmet ve teminatlarla sunulan kolaylıklar, güvenli yolculuklar için ihtiyaç duyulan kriterler baz alınır ve hizmet şartları bu şekilde oluşturulur.
  4. Kasko teminatları, poliçe sahibini ve aracın güvenliğini koruma altına alır. Trafik sigortası ise sadece yaşanacak kazada devreye giren bir hizmet çeşididir.
  5. Trafik sigortasının limitlerini Hazine Müsteşarlığı belirlemektedir. Devletin Zorunlu Trafik Sigortası için belirlediği limitler, karşı tarafa verilen hasarın tümünü karşılamıyorsa sigortalı geri kalan hasar masrafını cebinden ödemek zorunda kalır. Kasko hizmetinde ise poliçe gereklilikleri ve kriterlerini, sigortalı ihtiyaçlarına göre belirleme hakkına sahiptir.

Magdeburger Zorunlu Trafik Sigortanı ve Kasko Sigortanız ile aracınızı güvenle sürebilirsiniz. Mini onarımdan cam muafiyetine ve sınırsız ikame araç seçeneğine kadar pek çok ek Magdeburger avantajları ile güvencenizi artırabilirsiniz. Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda zorunlu trafik sigortası ve kasko arasındaki farklar konusunu ele aldık.


BENZER YAZILAR

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar, Gerekli Belgeleri Neler?

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar, Gerekli Belgeleri Neler?

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, ehliyet yenileme süreci hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2024

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2024

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, otoyol ücretleri ve köprü geçiş ücretlerini sizler ile paylaşacağız.

Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, araç hasar sorgulama ve araç kaza sorgulama konuları hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Engelli Raporu ile Araç Alımı ve Şartları Nelerdir?    

Engelli Raporu ile Araç Alımı ve Şartları Nelerdir?    

Yeniden değerleme oranı ile engelli vatandaşlar için araç alımında ÖTV muafiyet üst limiti belirlendi.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta