0850 808 26 24
Küresel İklim Değişikliği Nedir? Nedenleri Nelerdir?

Dünyanın değişmesi ve yapay zekâ çağı ile her gün farklı bir yenilik ile karşılamamak imkânsız. Gelişen yeni teknolojiler ile farklı yenilikler ortaya çıkmakta ve bunlarda çevre kirliliğine neden olmaktadır. Bunun sonucunda ise farklı iklim koşulları oluşmuş ve gelemeyen yazlar, bitemeyen kışlar, kışı yaşatan ilkbaharlar, yaz sıcaklığına sahip sonbaharlar oluşmuştur. Peki küresel iklim değişikliği nedir ve küresel iklim değişikliğinin nedenleri nelerdir? Magdeburger ekibi olarak bu yazımızda, küresel iklim nedir, küresel iklim değişikliğin nedenler nelerdir, küresel iklim değişikliği nasıl önlenir ve bilmeniz gereken diğer birçok kriteri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

İklim Değişikliği Nedir?

İklim değişiklikleri, klimatoloji dalına göre incelenen atmosferik ya da astronomik değişiklikler olarak ifade edilir. Küresel iklim değişikliği nedenlerini genel anlamda ele alacak olursak bunların beşerî sebepler sonucunda oluştuğunu söylemek mümkündür. İnsan faktörü, küresel iklim değişikliğinin temelinde yatan etkendir.

İklim değişikliğinin iki büyük nedeni küresel ısınma ve küresel soğuma olarak gösterilmektedir. Küresel ısınma, atmosfere salınan gazların neden olduğu düşünülen sera etkisinin bir sonucudur; dünya üzerinde yıl boyunca kara, deniz ve havada ölçülen ortalama sıcaklıklarda görülen artış ile ifade edilmektedir. Küresel ısınma, yaz sıcaklarının artışı ile oluşurken küresel soğuma da yaz sıcaklarının düşüşü ile gerçekleşmektedir. Yani aslında küresel soğuma ve küresel ısınmayı yaz sıcaklıkları belirler dememiz mümkün.

İklim değişiklikleri denildiğinde ise aklımıza ilk olarak küresel ısınma gelmektedir.

Küresel İklim Değişikliğinin Nedenleri Nelerdir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi küresel iklim değişikliği nedenleri genel anlamda beşerî faktörler sonucu oluşmaktadır. Aşırı ısınma ve aşırı soğuma neticesinde canlıların yok olma riski bulunmaktadır. Birçok canlının doğadaki bu değişim nedeniyle nesli tükenmektedir. İklim değişikliğinin en büyük nedenlerinden biri atmosferdeki ısı artışı olarak görülür. Isı değişimi, insanların çeşitli üretimler yapması ve kirletmesi ile ilgilidir. Son yıllarda, küresel iklim değişikliğinden dolayı hava ve iklim dinamiklerinde gözlenen bazı değişimler bulunmaktadır. Bu değişimler ise aşağıdaki gibidir:

  1. Buharlaşma ve yağmur miktarının artması
  2. Yağmurun büyük bir kısmının çiselemeden ziyade sağanak şeklinde yağması
  3. Buzulların gerilemesi
  4. Denizlerdeki buzulların erimesi ve deniz su seviyesinin yükselmesi
  5. Mercanların beyaz rengine dönüşmesi
  6. Orman yangınlarının artması
  7. Fırtına ve sel gibi doğa olaylarının daha çok yaşanması

Küresel boyutta iklim değişikliğinin yaşanmasında ise beşerî nedenler, atmosferdeki sera gazı ve partiküllerde meydana gelebilecek artış gibi faktörler rol oynar. Ayrıca ozon tabakasında incelme, çevrenin bilinçsizce kirletilmesi de nu nedenler arasında yer almaktadır. Peki küresel iklim değişikliğini nasıl önleyebiliriz?

Öneri İçerik: Dopdolu Ferdi Kaza Sigortası

Küresel İklim Değişikliği Nasıl Önlenir?

Küresel boyutlardaki iklim değişikliğinin temel nedeni biz insanlardır. Peki, bu konuda önlem almak için ne yapmalıyız? Küresel iklim değişikliğini önlemek için dikkat etmemiz gereken bazı kriterler aşağıdaki gibidir: Kullanmadığımız elektrikli aletleri fişten çekmelisiniz. Televizyon, bilgisayar, telefon şarjı gibi aletler kullanılmasa dahi fişte kaldıkları sürece elektrik harcar. Enerji tasarrufu sağlayan ampuller kullanmalısınız. Bu tasarruf sağlayan lambalar, eski teknoloji lamba modellerine göre daha az enerji tüketir. Ayrıca daha da uzun ömürlüdür. Elektronik eşya satın almadan önce, düşük enerji tüketimi ile yüksek verim sağlayan ürünler almaya dikkat etmelisiniz. Bu ürünler, küresel ısınmaya karşı güçlü bir önlemdir. Güneş paneli kullanımı da önemlidir. Güneş panelleri sayesinde evde kullanılan suyu güneş enerjisi ile ısıtmanız mümkündür.

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, küresel iklim değişikliği, nedenler, ve nasıl önlenir konuslarını ele aldık. 


BENZER YAZILAR

İşyeri Açma Ruhsatı Nasıl Alınır?

İşyeri Açma Ruhsatı Nasıl Alınır?

İş hayatınızda zorlu olan izin belgelerinden en önemlisi işyeri açma ruhsatıdır. İşyeri açma ruhsatı, işletmenin faaliyetlerini resmi olarak sürdürebilmesi açısından zorunlu tutulan ruhsatlardan birisidir. Endüstriyel tesisler, ticarethaneler, yazıhaneler, alışveriş mağazaları ve tezgahlar, üretim tesisleri ve fabrika gibi tüm işletmeler işyeri açma ve çalışma ruhsatı alması gereken kuruluşların içerisinde yer alır. Peki, işyeri açma ruhsatı nasıl alınır? Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda konu ile ilgili merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Sigortada Lehdar Ne Demek?

Sigortada Lehdar Ne Demek?

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda sizler için Lehdar Hangi Sigortalarda Bulunur, Sigortada Lehdar Kime Denir ve Lehdar / Sigorta Ayrılığı Nedir sorularına cevap vereceğiz.

Kuyumcu Paket Sigortası ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Kuyumcu Paket Sigortası ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Kuyumcu; değerli taş ve metallerden küpe ve bilezik gibi süs eşyası yapan kişilere verilen sıfattır. Bunun yanında kuyumcu, bu değerli süs eşyalarının satıldığı dükkân anlamına da gelmektedir. 

Mühendislik Sigortası Nedir ve Türleri Nelerdir?

Mühendislik Sigortası Nedir ve Türleri Nelerdir?

Günümüzde sigorta sektörü denildiği zaman akıllara ilk olarak araç, sağlık ve ev sigortası gibi sigorta türleri gelmektedir.

Nakliyat Emtia Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Nakliyat Emtia Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Emtia; ticarete konu olan altın, petrol, bakır, pamuk, şeker ve kahve gibi malların tümüne verilen addır.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta