0850 808 26 24
Yol Yardım Hizmetleri Nelerdir?

Aracınızın tüm bakımlarını ve onarımlarını yaptırmış olsanız da bazı durumlarda beklenmedik sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Magdeburger’ın yol yardım hizmetleri, bu durumlarda sizi sorunlardan kurtarmak için devreye giren hizmetlerdir. Trafiğin olağan akışında ve çevre koşullarına bağlı olarak aracınızın arızalanması gibi olumsuz durumlarda yol yardım hizmetlerinden faydalanmak için uygulanabilecek iki farklı seçenek vardır, bunlar kasko ve trafik sigortalarıdır.

Araç sahipleri genelde kış aylarında ve uzun yola çıkmadan önce araç bakımını yaptırmayı tercih ederler fakat bu bakımlar yapılmadığı takdirde araçlarda meydana gelebilen sorunlardan dolayı şoförler yolda kalabilir hatta trafiğin tıkanmasına sebep olabilir. Yol yardım hizmetleri tam olarak bu gibi durumlarda devreye girer ve en kısa sürede bulunduğunuz lokasyona gelerek aracınızdaki sorunu çözer ve yolculuğunuza devam etmenizi sağlar.

Kasko ve trafik sigortalarına ek teminat olarak isteyebileceğiniz birçok yan haklarla birlikte alabileceğiniz yol yardım hizmetleri trafikte başınıza gelebilecek birçok konuda sizi mağdur olmaktan koruyacak en kapsamlı uygulamadır. Araçların ve sürücülerin güvenli yolculuk yapabilmeleri için bilinmesi gereken yol yardım hakkında detaylı bilgiye yazımızın devamında yer vereceğiz.

Yol Yardım Hizmeti Hangi Durumlarda Alınır?

Trafik ya da kasko sigortaları dahilinde sunulan yol yardım hizmetlerinin kapsamları aşağıda belirtildiği durumlarda geçerlidir:

  • Aracın kaza yapması durumunda
  • Aracın yakıtının bitmesi sebebi ile yolda kalması durumunda
  • Aracın lastiğinin patlaması durumunda
  • Aracın anahtarının kaybolması ya da kullanılamaz hale gelmesi durumunda

Bu durumların dışında aldığınız hizmetlere ek teminat olarak alabileceğiniz hizmetler ise aşağıdaki şekildedir:

  • Tıbbi yardım temini 
  • Gerekli durumlarda yedek parça temini
  • İkame araç teminatı 
  • Yolculuğun tamamlanabilmesi için şoför temini
  • Yolda kalma durumunda konaklama teminatı

Yolculuklarda yaşadığınız sorunlarda ve sigorta kapsamında olan durumlarda yol yardım hizmetinden 365 gün 7/24 faydalanabilirsiniz.

Yol Yardım Hizmetini Kimler Alabilir?

Araç trafik veya kasko sigortası olan tüm araç sahipleri yukarıda belirtilen durum ve/veya şartlarda sigorta şirketleri iletişime geçerek sigortalarında belirtilen yol yardım hizmetlerine ulaşabilir. Sigorta ve kasko poliçesi dahilindeki durumlarda aracınızın ve sizin güvenliğinizi sağlamak için Magdeburger ile iletişime geçebilirsiniz.

Bunların dışında;

  • Sürücülerin ilaç veya uyuşturucu madde kullanımı sonrası yardım çağrılması durumunda,
  • Sigortalının aracı araba yarışlarına katılması durumlarında,
  • Sürekli olarak aynı şekilde yapılan kaza durumlarında veya aracın hep aynı şekilde arızalanması gibi durumlarda,
  • Sigortalının kendi kendini yaralaması, üçüncü kişilerle kavgaya girmesi durumlarında,
  • Ülkede meydana gelen doğal afetlerde, terör, iç savaş, ayaklanma veya grev gibi durumlar sonucu oluşabilecek hasar durumlarında, yol yardım hizmetleri geçersiz kalacaktır.

Yol Yardım Hizmetini Sigorta Karşılar mı?

Yol yardım hizmetleri, trafikte başınıza gelebilecek problemlere karşı alınabilecek en iyi önlem olan kasko sigortaları dahilinde yer alan teminatlardan biridir. Trafikte oluşabilecek kaza veya arıza durumlarında tüm sürücüler kendi sigorta acentelerini arayarak en etkili şekilde sigorta yol yardımı hizmetlerinden faydalanabilir.

Yol yardım hizmetlerinin detaylı temin edildiği sigortalar, kendilerine kıyasla yüzeysel kalan sigortalara göre daha pahalı olsalar da acil durumlarla karşılaşıldığında sağladığı faydalar göz önüne alındığında kasko sigortasını yaptırırken ileriye dönük düşünmeniz sizi karşılaşabileceğiniz acil durumlara karşı kapsamlı koruma altına alacaktır.

Kaza anında Magdeburger üzerinden sigorta yol yardımı alan sigortalımız aracı ve kazaya karışan araçlar en yakın yetkili servise götürülür. Buna ek olarak aracınızın yaşı 10’dan küçükse yılda bir defa Magdeburger yol yardım hizmetinden faydalanabilirsiniz. Yol yardım hizmeti hakkında daha fazla bilgi için sitemizi inceleyebilirsiniz.


BENZER YAZILAR

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar, Gerekli Belgeleri Neler?

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar, Gerekli Belgeleri Neler?

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, ehliyet yenileme süreci hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2024

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2024

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, otoyol ücretleri ve köprü geçiş ücretlerini sizler ile paylaşacağız.

Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, araç hasar sorgulama ve araç kaza sorgulama konuları hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Engelli Raporu ile Araç Alımı ve Şartları Nelerdir?    

Engelli Raporu ile Araç Alımı ve Şartları Nelerdir?    

Yeniden değerleme oranı ile engelli vatandaşlar için araç alımında ÖTV muafiyet üst limiti belirlendi.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta