0850 808 26 24
Deprem Çantası Nasıl Hazırlanır?

Deprem, her an karşı karşıya kalabileceğimiz doğal afetler arasında en sık karşılaştığımızdır. Deprem sonrası ilk 72 saat içerisinde arama ve kurtarma ekipleri ulaşana kadar acil ihtiyaçlarınızı ve değerli evraklarınızı saklayacağınız bir Afet ve Acil Durum Çantası sizin ve sevdiklerinizin refahı ve açısından büyük öneme sahiptir. Peki bu deprem çantası nasıl hazırlanır?

Deprem veya diğer doğal afetlerden hemen sonra ihtiyaç duyabileceğiniz malzemelerin bulunduğu bir deprem çantasının ulaşılabilir bir yerde olması gerekir. Çanta, temel ihtiyaçların yanı sıra sorumlu olduğunuz kişiler (bebekler, yaşlılar, engelliler) ve evcil hayvanlarınız için gerekli ihtiyaçları da içermelidir.

Deprem sonrasında yiyecek, içecek, ilaç ve diğer ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerlere ulaşamayabilirsiniz. Bu gibi durumlar için afet çantanızın içinde olması gereken temel ihtiyaçlarınızı doğru bir şekilde belirlemeli ve çantanızı ulaşması kolay bir yerde saklamalısınız. Çantanızın içerisinde bulunan yiyecek ve içecekleri düzenli olarak kontrol edip, bozulmadan sürekli olarak değiştirmelisiniz.

Magdeburger olarak bu yazımızda, deprem çantası nasıl hazırlanır ve deprem çantasının içerisinde neler bulunmalı gibi konular hakkında bilinmesi gerekenleri sizler ile paylaşacağız.

Deprem Çantası Nerede Saklanmalı?

Deprem çantası yalnızca evinizde değil iş yerinizde, okulunuzda hatta arabanızda dahi bulunmalıdır. Uzmanlar, doğru bir şekilde hazırlanan ve muhafaza edilen deprem çantasının hayat kurtaracağını vurgulamaktadır. Hazırlanan deprem çantasının, deprem anında yaşanacak panik sebebiyle kolay ulaşılacak bir yerde saklanılması da oldukça önemlidir. Deprem çantanızı kapıya yakın bir yere koymak, deprem paniği sırasında çantayı aramakla zaman kaybetmemenize yardımcı olur.

Deprem Çantasında Neler Bulunmalı?

Deprem çantasında bulunması gerekenler aşağıdaki gibidir:

Çadır

Deprem sonrası eve girmek istemediğiniz takdirde çantanızda çadır bulunması oldukça önemlidir.

Battaniye

Kış mevsiminde oluşabilecek bir deprem sonucunda dışarıda sizi sıcak tutacak bir battaniye gerekir.

Giysi (iç çamaşırı, çorap, yağmurluk, iklime uygun giysiler)

Kıyafetinizin uygun olmaması veya pijamalı olmanız durumunda yanınızda bir yedek kıyafet olması oldukça önemlidir.

Bol Su

Hava sıcak veya soğuk olsun sizi hayatta tutabilecek en önemli etken, sudur. Su içmeli ve su paylaşımına önem vermelisiniz.

İlaç ve İlk Yardım Seti

Özellikle sürekli kullandığınız ilaçlarınız var ise mutlaka yedek kutuları çantanızda bulundurmalısınız. Ayrıca, mutlaka ağrı kesici de bulundurmalısınız. Ufak tefek yaralanmalara karşı yanınızda mutlaka bir ilk yardım seti de bulundurmalısınız.

Konserve

En kötü durumu düşünmeli, yemek bulamadığınız bir anda aç kalmamanız için konserve yiyecekleri mutlaka çantanızda bulundurmalısınız.

Çakmak

Ateş yakmanız veya farklı sebeplerden ötürü ateşe ihtiyaç duymanız durumunda çakmak veya kibrit mutlaka çantanızda bulunmalıdır.

Düdük

Sesinizi duyurmak için, sesinizin yetmediği anlarda düdük size çok yardımcı olacaktır.

Kıymetli Evraklar 

  • Kimlik kartları (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.) 
  • Tapu, sigorta, ruhsat belgeleri 
  • Zorunlu Deprem Poliçesi 
  • Diplomalar 
  • Pasaport, banka cüzdanı vb.
  • Diğer (evcil hayvan sağlık karnesi, vb.)

gibi evraklar deprem çantanızda yer almalı. El Feneri Elektriklerin kesilme ihtimalini göz önünde bulundurursak fener derdinize derman olacaktır. Pil Fenerin pilleri bittiğinde tekrar çalışır hale getirebilmek için yedek pil bulundurmalısınız. Nakit Para İhtiyaçlarınız anında yardım bulamadığınız takdirde yanınızda para bulunması gerekecektir. Ayakkabı Evden telaşla çıplak ayak çıkarsanız çantanızda yedek ayakkabı bulundurmak çok işinize yarayabilir.

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda deprem çantası nasıl hazırlanır konusunu ele aldık. Deprem sigortası ne işe yarar, deprem sigortasının avantajları nelerdir gibi soruların cevaplarını vermeye çalıştık.


BENZER YAZILAR

Türkiye'deki Deprem Bölgeleri Nerelerdir?

Türkiye'deki Deprem Bölgeleri Nerelerdir?

Türkiye’de Doğu Anadolu Fay Hattı, Batı Anadolu Fay Hattı ve Kuzey Anadolu Fay Hattı başta olmak üzere 3 büyük fay hattı mevcuttur.

Emlak Vergisi Ne Zaman ve Nasıl Ödenir?  

Emlak Vergisi Ne Zaman ve Nasıl Ödenir?  

Emlak vergisi, kişilerin sahip olduğu veya kendilerine tahsis edilen mülkler için ödedikleri bir vergi türüdür.

Konut Sigortası Neleri Kapsar?

Konut Sigortası Neleri Kapsar?

Günümüzde, kendinizi ve aracınızı güvence altına alabileceğiniz çeşitli sigorta acenteleri bulunmaktadır. Eviniz için de aynı şekilde sigorta yaptırmalısınız. Eviniz için yapabileceğiniz sigorta paketlerinden birisi de konut sigortasıdır. Peki, konut sigortası neleri kapsar? Konut Sigortası; sizi evinizde çıkacak bir yangından, beklenmedik kazalardan ve çeşitli diğer faktörlerden korur. Magdeburger Konut Sigortası’nın geniş kapsamlı teminatları ve avantajlı fiyatlarıyla eviniz ve aileniz güvencede olabilirsiniz.

DASK Poliçe Sorgulama Nasıl Yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası yani DASK, deprem bölgesinde yaşayan bizler için son derece önemli. Bu yüzden deprem riskine karşı konutlarımızı güvence altına alan DASK ile ilgili “DASK poliçe sorgulama nedir / nasıl yapılır?” başta olmak üzere pek çok farklı soru soruluyor. Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda sizler için DASK Poliçe Sorgulama Nedir ve DASK Poliçe Sorgulama İle Hangi Bilgilere Ulaşılır sorularına cevap vereceğiz. Ayrıca E-devlet ile DASK Poliçe Sorgulama ve DASK Web Sitesinden Poliçe Sorgulama konularına da değineceğiz.

Dask ve Konut Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

Dask ve Konut Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

Ülkemiz konumu dolayısıyla deprem bölgesinde yer almaktadır. Ülke tarihimiz boyunca depremler, büyük felaketlere neden olmuştur. 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş Depremi ve tüm ülkenin bildiği Marmara Depremi, büyük felaketlere yol açan depremlerden sadece bazılarıdır. 

Acente Bul
Magdeburger Sigorta