0850 808 26 24
İleri Tanı Yöntemleri Nelerdir?

İleri tanı yöntemleri, sağlık sektöründe kullanılan ve hastanın şikayetleri üzerine gerekli araştırmaları yapmak için kullanılan cihazların her biri ileri tanı yöntemleri olarak tanımlanır.

Magdeburger ekibi olarak bu yazımızda, ileri tanı yöntemler nelerdir ve ileri tanı yöntemlerinden bazıları hakkında bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

Öneri İçerik: 5 Soruda Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Bilgisayarlı Tomografi (BT)

BT olarak da bilinen Bilgisayarlı tomografi, vücudun incelenen kısmının görüntüsünü oluşturmaya yönelik radyolojik bir yöntemdir. Ayrıca bu işlem, x ışını kullanılarak yapılır. BT, diğer x-ışın incelemelerine göre bazı avantajlara sunmaktadır. BT ile doktorlar, kist ve solid tümör ayrımı yaparak hastalıkların daha iyi değerlendirilmesini sağlar.

Bilgisayarlı tomografi, daha ayrıntılı görüntüler oluşturarak kanserin yayılma derecesinin değerlendirilmesinde de yardımcı olan bir yöntemdir. Kanser yayılımı hakkında elde edilecek bilgiler aynı zamanda doktorları kansere yönelik uygulanacak tedavi konusunda yönlendirmektedir. Böylelikle hastalar yan etkileri olabilecek tedavi yöntemleri yerine kendilerine iyi gelecek yöntemler ile tedavi olabilir.

Emar (MR)

Emar; ağrısız bir yöntemdir ve hasta vücuduna zarar vermez. Özel bir makina ile organların, kemiklerin ve bazı dokuların görüntüleri alınır ve doktorlar tarafından incelenir. MR tekniğinde manyetik bir alan içerisinde incelenmek istenilen bölgeye radyo dalgaları gönderilmektedir. Üç boyutlu görüntüleme ile hastanın sağlık durumu incelenir.

Öneri İçerik: Özel Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Endoskopi

Endoskopi; organlara özel cihazlarla ulaşarak organların gözle görünür hale getirilmesi işlemidir. Mide ve bağırsak hastalıklarında tanı ve tedavi amaçlı olarak kullanılan bir yöntemdir. Endoskopi ile mide ayrıntılı bir şekilde incelenir ve şüpheli durumlarda biyopsi de alınması gerekebilir.

Anjiyografi

Anjiyografi, vücut damarlarının görüntülendiği bir yöntemdir. Antiyografi, damar içine ilaç verilerek, DSA denilen röntgen cihazları ile yapılan bir işlemdir. Bu yöntem ile organları besleyen damarlar görüntülenir ve damar hastalıkları ya da bu damarlardan beslenen organlara ait tanı bilgilerine ulaşılabilir. Anjiyografi ile kol ve bacak damarları, karın içi organ damarları, beyin damarları, akciğer damarları ve kalp damarlarının görüntülenmesi mümkündür.

Öneri İçerik: Seyahat Sağlık Sigortası Hakkında Her Şey

Kolonoskopi

Kalın bağırsağın incelenmesi için kullanılan bir görüntüleme tekniğidir. Kolonoskopi, endoskop adı verilen cihaz yardımıyla kalın bağırsağın incelenmesidir. Kıvrılabilme özelliğine sahip olan kolonoskopi aleti, kalın bağırsağın kıvrımlı kesimlerinden kolayca geçer. Kolonoskopi işlemi ile kolon iç duvarında meydana gelen kanamaları durdurma ve kolondaki darlık nedeniyle stent yerleştirme gibi tedavi amacıyla da yapılabilir.

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda ileri tanı yöntemleri nelerdir konusunu ele aldık. Sağlık sigortası hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz ya da web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 


BENZER YAZILAR

4A, 4B ve 4C Sigortalı Nedir? Farkları Nelerdir?  

4A, 4B ve 4C Sigortalı Nedir? Farkları Nelerdir?  

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ya bağlı bu sigorta sistemleri, çalışanların iş hayatında aktif olarak çalışırken aynı zamanda emeklilik döneminde de sosyal güvenceden faydalanmasına olanak tanır.

Yatarak Tedavi Nedir?

Yatarak Tedavi Nedir?

Ayakta Tedavi, en fazla 24 saat süren tedavileri tanımlamak için kullanılan bir terim. İdrar tahlilleri, MR çekimi ve röntgen işlemleri birer ayakta tedavi örneğidir. Yatarak Tedavi, kısa süreli tedavilerin yetersiz olduğu ve en az bir gün yatış işleminin yaşandığı tedavileri tanımlamak için kullanılan bir terim. Yatarak tedavi kapsamında ameliyatlar, hamilelik ve doğum gibi süreçler bulunuyor. Genel olarak yatarak tedavi ile ilgili daha fazla soru sorulduğu için Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda Yatarak Tedavi ile Ayakta Tedavi Arasındaki Farklar Nelerdir ve Yatarak Tedavi Teminatları Nelerdir sorularına cevap vereceğiz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında Tüm Detaylar

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında Tüm Detaylar

İş hayatında ve günlük hayatta sorumluluklarınızı yerine getirirken sağlığınızı göz ardı edebilirsiniz. Ancak günlük ve iş hayatımıza verimli bir şekilde devam edebilmek için sağlığınıza her zaman dikkat etmeniz gerekiyor.

Kritik Hastalıklar Sigortası Nedir ve Neleri Kapsar?

Kritik Hastalıklar Sigortası Nedir ve Neleri Kapsar?

Günümüzde birbirinden farklı hastalık türleri bulunmaktadır. Bazı hastalıklar grip, soğuk algınlığı, bölgesel ağrılar gibi daha basitken, bazı hastalıklar ise kritik hastalık olarak değerlendirilmektedir.

5 Soruda Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

5 Soruda Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Magdeburger Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın ayrıcalıklı teminat paket seçenekleriyle SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde fark ödemeden sağlık hizmeti alabilirsiniz. Bu yazımızda tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak için sık sorulan 5 soruyu cevapları ile sizlerle paylaşacağız.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta