İleri tanı yöntemleri, sağlık sektöründe kullanılan ve hastanın şikayetleri üzerine gerekli araştırmaları yapmak için kullanılan cihazların her biri ileri tanı yöntemleri olarak tanımlanır.
Magdeburger ekibi olarak bu yazımızda, ileri tanı yöntemler nelerdir ve ileri tanı yöntemlerinden bazıları hakkında bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.
Öneri İçerik: 5 Soruda Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
BT olarak da bilinen Bilgisayarlı tomografi, vücudun incelenen kısmının görüntüsünü oluşturmaya yönelik radyolojik bir yöntemdir. Ayrıca bu işlem, x ışını kullanılarak yapılır. BT, diğer x-ışın incelemelerine göre bazı avantajlara sunmaktadır. BT ile doktorlar, kist ve solid tümör ayrımı yaparak hastalıkların daha iyi değerlendirilmesini sağlar.
Bilgisayarlı tomografi, daha ayrıntılı görüntüler oluşturarak kanserin yayılma derecesinin değerlendirilmesinde de yardımcı olan bir yöntemdir. Kanser yayılımı hakkında elde edilecek bilgiler aynı zamanda doktorları kansere yönelik uygulanacak tedavi konusunda yönlendirmektedir. Böylelikle hastalar yan etkileri olabilecek tedavi yöntemleri yerine kendilerine iyi gelecek yöntemler ile tedavi olabilir.
Emar; ağrısız bir yöntemdir ve hasta vücuduna zarar vermez. Özel bir makina ile organların, kemiklerin ve bazı dokuların görüntüleri alınır ve doktorlar tarafından incelenir. MR tekniğinde manyetik bir alan içerisinde incelenmek istenilen bölgeye radyo dalgaları gönderilmektedir. Üç boyutlu görüntüleme ile hastanın sağlık durumu incelenir.
Öneri İçerik: Özel Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?
Endoskopi; organlara özel cihazlarla ulaşarak organların gözle görünür hale getirilmesi işlemidir. Mide ve bağırsak hastalıklarında tanı ve tedavi amaçlı olarak kullanılan bir yöntemdir. Endoskopi ile mide ayrıntılı bir şekilde incelenir ve şüpheli durumlarda biyopsi de alınması gerekebilir.
Anjiyografi, vücut damarlarının görüntülendiği bir yöntemdir. Antiyografi, damar içine ilaç verilerek, DSA denilen röntgen cihazları ile yapılan bir işlemdir. Bu yöntem ile organları besleyen damarlar görüntülenir ve damar hastalıkları ya da bu damarlardan beslenen organlara ait tanı bilgilerine ulaşılabilir. Anjiyografi ile kol ve bacak damarları, karın içi organ damarları, beyin damarları, akciğer damarları ve kalp damarlarının görüntülenmesi mümkündür.
Öneri İçerik: Seyahat Sağlık Sigortası Hakkında Her Şey
Kalın bağırsağın incelenmesi için kullanılan bir görüntüleme tekniğidir. Kolonoskopi, endoskop adı verilen cihaz yardımıyla kalın bağırsağın incelenmesidir. Kıvrılabilme özelliğine sahip olan kolonoskopi aleti, kalın bağırsağın kıvrımlı kesimlerinden kolayca geçer. Kolonoskopi işlemi ile kolon iç duvarında meydana gelen kanamaları durdurma ve kolondaki darlık nedeniyle stent yerleştirme gibi tedavi amacıyla da yapılabilir.
Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda ileri tanı yöntemleri nelerdir konusunu ele aldık. Sağlık sigortası hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz ya da web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.