0850 808 26 24
Konut Sigortasının Maliyetini Belirleyen 5 Şey

Sigortacılık sektörü hayatınızın her anında size birtakım güvenceler sağlayan ürünler sunar. Sevdiklerinizi, sağlığınızı, evinizi, arabanızı, eşyalarınızı, mesleki sorumluluklarınızı, yükümlülüklerinizi kısacası size ait olan her şeyi teminat altına alarak çeşitli risklerden, doğabilecek maddi ve manevi zararlardan korunabilirsiniz. Bu ürünler arasında yer alan konut sigortaları, ailenizle ve sevdiklerinizle paylaştığınız evinizde yaşanabilecek sürprizlere karşı kendinizi güvende hissetmenizi sağlar. Sigortacılık sektöründe iki asrı geride bırakan Magdeburger Sigorta’nın geniş kapsamlı konut sigortası ürünleri ile evinizdeki risklere karşı ihtiyacınız olan her türlü güvenceyi satın alabilirsiniz.

Konut Sigortası Primleri Nasıl Hesaplanır?

Konut sigortası ürünleri, evinizle ilgili aklınıza gelebilecek tüm risklere karşı sizi korurken güvence bedelleri ile A’dan Z’ye ayrıntılı olarak tasarlanmış ürünlerdir. Başta deprem, fırtına, sel, gibi doğal afetlerden, yangın, su baskınları gibi evinizde meydana gelebilecek hasarlardan bakım onarım masraflarına, evinizde yer alan eşyalardan enflasyon kaynaklı uğrayabileceğiniz maddi kayıplara ve hatta eviniz odağındaki çeşitli sorumluluklarınıza varıncaya kadar kapsamlı bir şekilde tüm riskleri güvence altına alabilirsiniz. Böylesine kapsamlı teminatları barındırdığı için konut sigortası hesaplama tekniklerinde birçok ayrıntıdan bahsedilebilir. Ev sigortası kapsamı ve poliçenizin içeriğindeki teminatlara göre farklı primler hesaplanarak sigorta maliyetiniz belirlenir.

Konut sigortaları standart poliçeler olabileceği gibi sigorta şirketi ile sigorta ettiren veya sigortalı arasındaki karşılıklı anlaşma esasına göre yapılan sözleşmelerdir. Sigorta şirketinizin veya acentenizin size sunacağı standart teminatlara ek olarak talepleriniz doğrultusunda poliçeye eklenebilecek teminatlar, konut sigortası fiyatları belirleme aşamasında önemli rol oynar. Mevcut konut sigortalarının yenilenme sürecinde, bir önceki dönemde teminatların kullanılmaması durumunda ilave indirimler uygulanır.

DASK ve Konut Sigortaları Arasındaki Farklar

Türkiye’de uygulanan sigortacılık mevzuatına göre DASK her konut için yaptırılması zorunlu bir konut sigortası ürünüdür. Diğer konut sigortalarından farklı olarak DASK ile sadece depremin sebep açtığı riskler teminat altına alınır. DASK poliçelerinden daha kapsamlı teminatlar içeren konut sigortası ürünlerinde prim tutarlı yukarı yönlü olarak farklılık gösterebilir. DASK sigortaları, deprem nedeniyle hasar gören binaların temeli, duvarları, tavan, taban gibi unsurlar güvence altındadır. Depremden sonra oluşabilecek diğer maddi kayıplarınızın karşılanması için ise konut sigortası devreye girer. Enkaz kaldırılması, kira gelirinin kaybı gibi teminatlar da konut sigortaları karşılanması mümkün olan risk türleridir. Yine benzer şekilde DASK ürünü, evinizdeki eşyaların zarar görmesi durumunda doğacak maddi kayıplarınızın karşılanmasını sağlamaz. Bu açıdan ele alındığında konut sigortaları DASK’ın tamamlayıcısı rolündedir.

 


BENZER YAZILAR

Türkiye'deki Deprem Bölgeleri Nerelerdir?

Türkiye'deki Deprem Bölgeleri Nerelerdir?

Türkiye’de Doğu Anadolu Fay Hattı, Batı Anadolu Fay Hattı ve Kuzey Anadolu Fay Hattı başta olmak üzere 3 büyük fay hattı mevcuttur.

Emlak Vergisi Ne Zaman ve Nasıl Ödenir?  

Emlak Vergisi Ne Zaman ve Nasıl Ödenir?  

Emlak vergisi, kişilerin sahip olduğu veya kendilerine tahsis edilen mülkler için ödedikleri bir vergi türüdür.

Konut Sigortası Neleri Kapsar?

Konut Sigortası Neleri Kapsar?

Günümüzde, kendinizi ve aracınızı güvence altına alabileceğiniz çeşitli sigorta acenteleri bulunmaktadır. Eviniz için de aynı şekilde sigorta yaptırmalısınız. Eviniz için yapabileceğiniz sigorta paketlerinden birisi de konut sigortasıdır. Peki, konut sigortası neleri kapsar? Konut Sigortası; sizi evinizde çıkacak bir yangından, beklenmedik kazalardan ve çeşitli diğer faktörlerden korur. Magdeburger Konut Sigortası’nın geniş kapsamlı teminatları ve avantajlı fiyatlarıyla eviniz ve aileniz güvencede olabilirsiniz.

DASK Poliçe Sorgulama Nasıl Yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası yani DASK, deprem bölgesinde yaşayan bizler için son derece önemli. Bu yüzden deprem riskine karşı konutlarımızı güvence altına alan DASK ile ilgili “DASK poliçe sorgulama nedir / nasıl yapılır?” başta olmak üzere pek çok farklı soru soruluyor. Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda sizler için DASK Poliçe Sorgulama Nedir ve DASK Poliçe Sorgulama İle Hangi Bilgilere Ulaşılır sorularına cevap vereceğiz. Ayrıca E-devlet ile DASK Poliçe Sorgulama ve DASK Web Sitesinden Poliçe Sorgulama konularına da değineceğiz.

Dask ve Konut Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

Dask ve Konut Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

Ülkemiz konumu dolayısıyla deprem bölgesinde yer almaktadır. Ülke tarihimiz boyunca depremler, büyük felaketlere neden olmuştur. 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş Depremi ve tüm ülkenin bildiği Marmara Depremi, büyük felaketlere yol açan depremlerden sadece bazılarıdır. 

Acente Bul
Magdeburger Sigorta