0850 808 26 24
BES İptali: Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir?

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), çalışma hayatınızdaki tasarruflarınızı yatırıma dönüştürerek emeklilik döneminde rahat bir yaşam için gelir sağlar. Bireysel Emeklilik Sistemi’nde %25 oranında devlet katkısı da bulunmaktadır. Bunun yanı sıra BES nedir, BES nasıl iptal edilir gibi konular hakkında bilgi sahibi olmak, geleceğe yatırım için son derece önemlidir.

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, BES iptal, BES iptal numarası, BES müşteri hizmetleri ve bankalara göre BES iptali hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

BES Nedir?    

BES, sosyal güvenlik sistemine ek ikinci bir gelir sağlar. Bu sayede emekliliğiniz için güvenli bir şekilde tasarruf yapabilir ve bu tasarruflarınızı yatırıma dönüştürebilirsiniz. Ayrıca birikimlerinizi, toplu para ya da emeklilik maaşı olarak almanızı da mümkün kılan bir sistemdir. Bu sisteme katılım ise isteğe bağlı olarak değişiklik gösterir. 

BES Nasıl İptal Edilir?

Bireysel Emeklilik Sistemi, çalışma hayatında yapılan birikimin yatırıma dönüştürülerek emeklilik döneminde rahat bir yaşam sürmeyi sağlayan özel bir emeklilik sistemidir. Bu sistemden yararlanmak istemeyenler için iptal işlemi yapılabilir. İstenilen zamanda yapılabilen BES iptali, sistem için başvurulmuş olan banka ya da sigorta şirketi ile iletişime geçerek yapılmaktadır. Her şirketin kendine özel iptal süreci vardır. SMS ile veya müşteri hizmetleri servisi ile iptal sürecinizi başlatabilirsiniz.

ING Bank BES İptali     

ING Bank üzerinden yapılması gereken BES İptal işlemi için “444 1 666” numaralı NN Hayat Emeklilik çağrı merkezini aramanız gerekir. Bu şekilde iptal isteğini bankaya bildirebilirsiniz. Dilerseniz “0850 222 97 00” numarasından da bireysel emeklilik iptali başvurunu gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca ING Bank mobil uygulama üzerinden de BES iptali yapmanız mümkündür.

Ziraat Bankası BES İptali    

Ziraat Bankası BES iptal işlemi için bankanın iletişim numarasını aramanız gerekir. Böylece Ziraat BES iptal işlemi talebinizi iletebilirsiniz. BES iptali için “0850 202 20 20” numarasını aramalısınız. Ayrıca internet şubesinden iptal yöntemini de tercih edebilirsiniz.

Akbank AvivaSa BES İptali     

Akbank BES iptal işlemi için “0216 444 11 11” numarasını arayarak işlemi başlatabilirsiniz. Ayrıca en yakın Akbank şubesine kimlik belgenizle giderek Akbank AvivaSa bireysel emeklilik iptali talebinizi bildirebilirsiniz. BES iptal dilekçesini Akbank şubesinde doldurduktan sonra çağrı merkezinden iptal talebinde bulunmanız mümkündür.

Yapı Kredi Bankası BES İptali    

Yapı Kredi BES iptali için yapılacak işlemlerden ilki bir banka şubesine gitmektir. Verilen iptal formunu doldurup teslim ettikten sonra iptal süreciniz başlatılır. Bir diğer seçenek ise Yapı Kredi Emeklilik müşteri hizmetleri numarası olan “0850 222 0 444” numarasını aramaktır. Bu sayede sesli yanıt sistemi yönlendirmeleri ile bir müşteri temsilcisine ulaşabilir ve dilediğimiz işlem sürecini başlatabilirsiniz.

Garanti Bankası BES İptali    

Garanti BES iptal süreci için Garanti Emeklilik İnternet veya Cep Şubesi’ne giriş yaparak “Sözleşmeden Ayrılma” adımını takip etmelisiniz. Dilerseniz, “444 0 336” Çağrı Merkezini arayarak da işlem yapabilirsiniz.

Denizbank BES İptali    

Denizbank BES iptal işlemi için “0850 222 0 800” numarasını arayabilirsiniz. Dilerseniz herhangi bir Denizbank şubesine giderek BES iptal formu doldurabilir ve BES iptal sürecini başlatabilirsiniz.

Halkbank BES İptali    

Halkbank BES iptal için “0850 800 44 00” ve “0850 800 44 01” numaralarından birini aramanız yeterlidir. Ayrıca Halkbank Emeklilik sitesinden istenen bilgileri de girmeniz gerekir. Sisteme giriş yaptıktan sonra “Otomatik Katılım” sekmesine gidin. “Değişiklik Talepleri” menüsüne tıklayın. Daha sonra ise “Ayrılma Talebi” menüsüne giderek işlemlerinizi kaydedin.

Vakıfbank BES İptali    

Vakıfbank BES iptal işlemi için “0850 222 0 400” numarasını arayabilirsiniz. Ayrıca “VEML” boşluk “T.C.K.N” (Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası) boşluk “CAYMA” boşluk Gün/Ay/Yıl şeklinde “Doğum Tarihi” yazarak “4933”'e kısa mesaj gönderebilirsiniz.

Allianz BES İptali    

Allianz BES iptali için bireysel emeklilik sisteminden ayrılma talebi oluşturmanız gerekir. Firmaya yazılı olarak veya “0850 399 99 99” numaralı çağrı merkezini arayarak ulaşabilir ve işleminizi tamamlayabilirsiniz.

İş Bankası (Anadolu Hayat Emeklilik) BES İptali    

Anadolu Hayat Emeklilik BES iptal işlemi için “0850 724 55 00” numaralı Anadolu Hayat Emeklilik çağrı merkezini arayabilirsiniz. Ayrıca Anadolu Hayat Emeklilik internet sitesi üzerinden de Anadolu Hayat online işlemler bölümünden BES iptal talebinde bulunmanız mümkündür.

Metlife BES İptali    

Metlife BES iptal işlemi için “0850 222 0 638” numarasını arayarak BES iptali talebinde bulunabilirsiniz.

SMS ile BES İptali Nasıl Yapılır?    

Her firma SMS ile BES iptali almadığı için sigorta yaptırdığınız firmanın prosedürüne bakmanız gerekir. Anadolu Hayat Emeklilik, Vakıfbank ve Halkbank, SMS ile BES iptal işlemi alan bankalardır. BES iptali için SMS yöntemi kullanılabilen bankaların SMS bilgileri aşağıdaki gibidir:

  • Anadolu Hayat Emeklilik için: Büyük harflerle “CAYMA” yazıp boşluk bırakarak “T.C.K.N.” yazıp “5755”’e gönderebilirsiniz.
  • Halkbank için: Büyük harflerle “AYRILMA” yazıp boşluk bırakarak “T.C.K.N.” yazıp “2560”’a gönderebilirsiniz.
  • Vakıfbank için: VEML” boşluk “T.C.K.N.” boşluk “CAYMA” boşluk Gün/Ay/Yıl şeklinde “Doğum Tarihi” yazarak “4933”'e gönderebilirsiniz.

BES İptal Edilirse Ne Olur?    

BES iptal edildiğinde biriken paranın geri alınması durumunda belirli kesintiler uygulanır. Kesinti oranları, bireysel emeklilik sisteminde kalma süresine göre değişiklik göstermektedir. 10 yıl dolmadan BES iptal edildiğinde ise kesinti oranı daha fazla olur.

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda BES nedir ve BES iptali hakkında bilinmesi gerekenleri sizler ile paylaştık. Magdeburger sigorta poliçelerimiz hakkında daha fazla bilgi için bize ulaşın! Ayrıca hizmetlerimiz, sigorta paketlerimiz ve kasko poliçelerimiz hakkında da daha detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilir ya da iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.


BENZER YAZILAR

4A, 4B ve 4C Sigortalı Nedir? Farkları Nelerdir?  

4A, 4B ve 4C Sigortalı Nedir? Farkları Nelerdir?  

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ya bağlı bu sigorta sistemleri, çalışanların iş hayatında aktif olarak çalışırken aynı zamanda emeklilik döneminde de sosyal güvenceden faydalanmasına olanak tanır.

Yatarak Tedavi Nedir?

Yatarak Tedavi Nedir?

Ayakta Tedavi, en fazla 24 saat süren tedavileri tanımlamak için kullanılan bir terim. İdrar tahlilleri, MR çekimi ve röntgen işlemleri birer ayakta tedavi örneğidir. Yatarak Tedavi, kısa süreli tedavilerin yetersiz olduğu ve en az bir gün yatış işleminin yaşandığı tedavileri tanımlamak için kullanılan bir terim. Yatarak tedavi kapsamında ameliyatlar, hamilelik ve doğum gibi süreçler bulunuyor. Genel olarak yatarak tedavi ile ilgili daha fazla soru sorulduğu için Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda Yatarak Tedavi ile Ayakta Tedavi Arasındaki Farklar Nelerdir ve Yatarak Tedavi Teminatları Nelerdir sorularına cevap vereceğiz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında Tüm Detaylar

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında Tüm Detaylar

İş hayatında ve günlük hayatta sorumluluklarınızı yerine getirirken sağlığınızı göz ardı edebilirsiniz. Ancak günlük ve iş hayatımıza verimli bir şekilde devam edebilmek için sağlığınıza her zaman dikkat etmeniz gerekiyor.

Kritik Hastalıklar Sigortası Nedir ve Neleri Kapsar?

Kritik Hastalıklar Sigortası Nedir ve Neleri Kapsar?

Günümüzde birbirinden farklı hastalık türleri bulunmaktadır. Bazı hastalıklar grip, soğuk algınlığı, bölgesel ağrılar gibi daha basitken, bazı hastalıklar ise kritik hastalık olarak değerlendirilmektedir.

İleri Tanı Yöntemleri Nelerdir?

İleri Tanı Yöntemleri Nelerdir?

İleri tanı yöntemleri, sağlık sektöründe kullanılan ve hastanın şikayetleri üzerine gerekli araştırmaları yapmak için kullanılan cihazların her biri ileri tanı yöntemleri olarak tanımlanır. Magdeburger ekibi olarak bu yazımızda, ileri tanı yöntemler nelerdir ve ileri tanı yöntemlerinden bazıları hakkında bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta