0850 808 26 24
Sigorta Nasıl Sorgulanır? - 2 Yöntem

Çalışanların son dönemlerde en çok merak ettikleri konulardan birisi sigorta sorgulama olabilir. Peki sigorta nasıl sorgulanır? Sigortalı bir çalışansanız ve sigorta detaylarınızı merak ediyorsanız ihtiyaç duyabileceğiniz bilgilere ulaşmanın 2 kolay yöntemi bulunmaktadır. Bunlardan birisi 4A hizmet dökümü (eski adı ile SSK) bir diğeri ise telefon ile sigorta sorgulama yöntemleridir. Peki 4A hizmet dökümü nedir ve telefon ile sigorta nasıl sorgulanır? Magdeburger olarak bu yazımızda konu hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

4A Hizmet Dökümü Nedir?

4A hizmet dökümü, her sigortalı çalışanın ulaşabileceği bir hizmet türüdür. Bu hizmet dökümü üzerinden sigorta bilgisi, ilk sigorta başlangıç tarihi ve işe giriş çıkış tarihleri ile prim bilgisi gibi sigorta hakkındaki bütün bilgilere ulaşabilirsiniz.

E-devlet'ten 4A Hizmet Dökümü

ile Sigorta Sorgulama 4A hizmet dökümü sorgulamak e-devlet sistemi sayesinde artık çok daha kolay bir şekilde yapılmaktadır. E-devlet üzerinden SGK birimine giriş yaparak 4A hizmet dökümünü seçerek bilgilerinizi sorgulatabilir ve çıktı olarak alabilirsiniz. E-devlet üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz hizmet dökümü, sigortanız ile ilgili pek çok detay hakkında merak ettiklerinizi size sunar. 4A hizmet dökümü ile edinebileceğiniz bilgiler ise aşağıdaki gibidir:

  • Kimlik bilgileri
  • İlk defa sigortalı olarak çalışmaya başladığınız tarih
  • Çalıştığınız yerlerde işe başlama ve işten çıkış tarihleri
  • Hangi şirkette ne kadar süre ile çalıştığınız
  • Ay ay yatan primler ve sigortanızın ödenip ödenmemiş olması 
  • Güncel çalıştığınız kurum veya şirket
  • Peki E-devlet üzerinden 4A hizmet dökümü sorgulama nasıl yapılır? İşte adım adım 4A hizmet dökümü sorgulama!
  • İlk önce bir e-Devlet şifreniz yoksa PTT’ye giderek bir şifre almanız gerekir. Şifreniz varsa bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. 
  • E-Devlet sitesinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına girin.
  • E-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numaranızı girerek kimlik bilgilerinizi doğrulayın.
  • Sitede “4A hizmet dökümü” alanına tıklayın.
  • Daha sonra ise kolay bir şekilde 4A hizmet dökümünüzü alabilirsiniz.

Telefon ile Sigorta Sorgulama

Diğer bir sorgulama yöntemi olan telefon ile sigorta sorgulama ise SGK’ya bağlı olan ALO 170 numaralı hat üzerinden yapılır. Bunun için 170’i arayıp çağrı merkezi çalışanının sizden istediği bilgileri doğru bir şekilde vermeniz yeterli olacaktır. Daha sonra ise hizmet dökümünüzde yer alan detaylar ile ilgili dilediğiniz sorulara cevap alabilirsiniz.

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda sigorta nasıl sorgulanır ve sigorta sorgulama yöntemleri nelerdir konularını ele aldık. Sağlık sigortası, trafik sigortası veya konut sigortası gibi sigorta hizmetlerimiz, Sigorta paketlerimiz ve çeşitli poliçelerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilir ya da iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!


BENZER YAZILAR

4A, 4B ve 4C Sigortalı Nedir? Farkları Nelerdir?  

4A, 4B ve 4C Sigortalı Nedir? Farkları Nelerdir?  

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ya bağlı bu sigorta sistemleri, çalışanların iş hayatında aktif olarak çalışırken aynı zamanda emeklilik döneminde de sosyal güvenceden faydalanmasına olanak tanır.

BES İptali: Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir?

BES İptali: Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir?

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), çalışma hayatınızdaki tasarruflarınızı yatırıma dönüştürerek emeklilik döneminde rahat bir yaşam için gelir sağlar.

Yatarak Tedavi Nedir?

Yatarak Tedavi Nedir?

Ayakta Tedavi, en fazla 24 saat süren tedavileri tanımlamak için kullanılan bir terim. İdrar tahlilleri, MR çekimi ve röntgen işlemleri birer ayakta tedavi örneğidir. Yatarak Tedavi, kısa süreli tedavilerin yetersiz olduğu ve en az bir gün yatış işleminin yaşandığı tedavileri tanımlamak için kullanılan bir terim. Yatarak tedavi kapsamında ameliyatlar, hamilelik ve doğum gibi süreçler bulunuyor. Genel olarak yatarak tedavi ile ilgili daha fazla soru sorulduğu için Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda Yatarak Tedavi ile Ayakta Tedavi Arasındaki Farklar Nelerdir ve Yatarak Tedavi Teminatları Nelerdir sorularına cevap vereceğiz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında Tüm Detaylar

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında Tüm Detaylar

İş hayatında ve günlük hayatta sorumluluklarınızı yerine getirirken sağlığınızı göz ardı edebilirsiniz. Ancak günlük ve iş hayatımıza verimli bir şekilde devam edebilmek için sağlığınıza her zaman dikkat etmeniz gerekiyor.

Kritik Hastalıklar Sigortası Nedir ve Neleri Kapsar?

Kritik Hastalıklar Sigortası Nedir ve Neleri Kapsar?

Günümüzde birbirinden farklı hastalık türleri bulunmaktadır. Bazı hastalıklar grip, soğuk algınlığı, bölgesel ağrılar gibi daha basitken, bazı hastalıklar ise kritik hastalık olarak değerlendirilmektedir.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta