0850 808 26 24
Dask ve Konut Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

DASK VE KONUT SİGORTASI ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

Ülkemiz konumu dolayısıyla deprem bölgesinde yer almaktadır. Ülke tarihimiz boyunca depremler, büyük felaketlere neden olmuştur. 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş Depremi ve tüm ülkenin bildiği Marmara Depremi, büyük felaketlere yol açan depremlerden sadece bazılarıdır. 

Depremin önüne geçmek imkansızdır. Ancak deprem felaketinin olumsuz etkilerinin önüne geçilebilmesinin pek çok farklı yolu vardır. Bu yollardan bazıları DASK ve Konut Sigortası olarak bilinmektedir. Tabi bu yolları incelerken belki de en çok merak edilenlerden biriside dask ve konut sigortası arasındaki farklar olmaktadır.

DASK ve Konut Sigortası ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

DASK (Zorunlu Deprem Sigortası) Nedir?

DASK’ın açılımı, “Doğal Afetler Sigortalar Kurumu” şeklindedir. DASK; ülkemizde Zorunlu Deprem Sigortası’nın uygulaması, edindirilmesi ve yönetimi gibi zorunlu deprem sigortasının tüm adımlarından sorumlu olan, tüzel kimlikli bir kamu kuruluşudur. 
Zorunlu Deprem Sigortası ise binanızda olası bir depremin ve depremin sonucunda meydana gelen yangın, yer kayması gibi olayların neden olduğu maddi zararları karşılamaya yönelik olan bir teminat sistemi olarak bilinmektedir. 

Bunlara ek olarak yasalarımızca DASK zorunluluğu bulunmaktadır. 

Konut Sigortası Nedir?

Konut Sigortası; evin ve evin içerisindeki eşyaların deprem, sel baskını, yangın ve hırsızlık gibi olumsuz durumlara karşı garanti altına alınmasını sağlayan bir sigorta çeşididir. 

Konut sigortasının kapsamı ise teminatlara göre değişiklik göstermektedir. Bu yüzden konut sigortası yaptırırken, konut sigortası kapsamı hakkında bilgi alabilirsiniz. 

DASK ile Konut Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

DASK ile Konut Sigortası birbirine benzetilse dahi aslında birbirinden oldukça farklıdır. Şöyle ki; DASK, oluşabilecek deprem ve depreme bağlı olarak gerçekleşen yangın ve tsunami gibi olaylardan dolayı binada oluşan zararları karşılamaktadır. Konut Sigortası ise sadece evi değil, evin içerisinde yer alan eşyaları da teminat altına almaktadır. Buna ek olarak konut sigortasının kapsamı depremle sınırlı değildir. Teminatlara bağlı olarak konut sigortasının içerisinde yangın sigortası ve hırsızlık sigortası gibi maddeler de yer alabilmektedir. 

Neden DASK’ı Tercih Etmeliyim?

Konut güvenliği konusunda 2 sigorta ön plana çıkar. DASK ve Konut Sigortası. Peki Dask ve Konut Sigortası arasındaki fark nedir? Aklınıza takılan tüm soruların cevapları yazımızda.
Ülkemiz deprem bölgesinde yer aldığı için DASK ya da bir başka adlandırmayla Zorunlu Deprem Sigortası’nın yaptırılması zorunludur. Depremin olumsuz etkilerine karşı binanızı teminat altına almak istiyorsanız, DASK’ı tercih edebilirsiniz.

Bunun yanında DASK ile alakalı daha fazla bilgi sahibi olabilmeniz için “Zorunlu Deprem Sigortası ile İlgili Önemli Bilgiler” yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Neden Konut Sigortası Tercih Etmeliyim?

Konut Sigortası’nın kapsamı DASK’a göre daha geniştir. Sadece ana teminatların yer aldığı bir konut sigortası dahi DASK’a göre daha kapsamlıdır. Ek teminatlar ile bu kapsam genişletilebilmektedir. Buna ek olarak konut sigortası sadece evinizi değil, içerisindeki eşyaları da teminat altına almaktadır. Daha kapsamlı bir koruma için konut sigortasını tercih edebilirsiniz.

DASK Fiyatları

2023 DASK fiyatı; Betonarme yapılar için metrekare bedeli 3,016 TL, diğer yapı tarzları için 2,080 TL olarak resmî gazetede yayımlanmıştır. DASK poliçe sorgulamasını e-devlet uygulamasından ya da DASK resmi internet sitesinden yapabilirsniz.

Zorunlu Deprem Sigortası için, DASK Sigortası kapsamı ve fiyatları konusunda detaylı bilgi almanızı tavsiye ederiz.

Konut Sigortası Fiyatları

Konut sigortasının fiyatları teminatlara bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ana teminatlara ek olarak poliçenize eklemek istediğiniz teminatlara bağlı olarak konut sigortası fiyatları değişiklik gösterir. 

Konut Sigortası yaptırmadan önce, Konut sigortası kapsamı ve fiyatları ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmanız önemlidir. 

Konut Sigortası Varsa DASK Zorunlu Mu?

Konut Sigortası’nın kapsamı daha geniştir. Ancak konut sigortası olsa dahi DASK zorunludur. 

Konut Kredisinde DASK ve Konut Sigortası Zorunlu Mu?

Konut kredisi çektiyseniz, DASK ve Konut Sigortası zorunludur. Çünkü konut kredisi çektiğinizde, banka kredi parasına karşılık olarak konutunuzu rehin almaktadır. 

Evimi Sattım DASK Ne Olacak?

Ev satışı yaptıktan sonra DASK poliçeniz devam ederken adres değişikliği yapabilir ve yeni tapu bilgilerinizle mevcut poliçeniz üzerinde zeyil işlemi yaparak, güncelleyebilirsiniz. Buna ek olarak gerekli yasal değişiklikler yapılarak, DASK devredilebilir. Bunun için DASK işlemini yapan firma ile iletişime geçmelisiniz.

Magdeburger Konut sigortası'nın kapsamlı teminatları ile evinizi ve evinizin içindekileri güvence altına alıyoruz. Konut Sigortası hakkında detaylı bilgi almak ve avantajlı fiyatlardan hemen yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


BENZER YAZILAR

Türkiye'deki Deprem Bölgeleri Nerelerdir?

Türkiye'deki Deprem Bölgeleri Nerelerdir?

Türkiye’de Doğu Anadolu Fay Hattı, Batı Anadolu Fay Hattı ve Kuzey Anadolu Fay Hattı başta olmak üzere 3 büyük fay hattı mevcuttur.

Emlak Vergisi Ne Zaman ve Nasıl Ödenir?  

Emlak Vergisi Ne Zaman ve Nasıl Ödenir?  

Emlak vergisi, kişilerin sahip olduğu veya kendilerine tahsis edilen mülkler için ödedikleri bir vergi türüdür.

Konut Sigortası Neleri Kapsar?

Konut Sigortası Neleri Kapsar?

Günümüzde, kendinizi ve aracınızı güvence altına alabileceğiniz çeşitli sigorta acenteleri bulunmaktadır. Eviniz için de aynı şekilde sigorta yaptırmalısınız. Eviniz için yapabileceğiniz sigorta paketlerinden birisi de konut sigortasıdır. Peki, konut sigortası neleri kapsar? Konut Sigortası; sizi evinizde çıkacak bir yangından, beklenmedik kazalardan ve çeşitli diğer faktörlerden korur. Magdeburger Konut Sigortası’nın geniş kapsamlı teminatları ve avantajlı fiyatlarıyla eviniz ve aileniz güvencede olabilirsiniz.

DASK Poliçe Sorgulama Nasıl Yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası yani DASK, deprem bölgesinde yaşayan bizler için son derece önemli. Bu yüzden deprem riskine karşı konutlarımızı güvence altına alan DASK ile ilgili “DASK poliçe sorgulama nedir / nasıl yapılır?” başta olmak üzere pek çok farklı soru soruluyor. Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda sizler için DASK Poliçe Sorgulama Nedir ve DASK Poliçe Sorgulama İle Hangi Bilgilere Ulaşılır sorularına cevap vereceğiz. Ayrıca E-devlet ile DASK Poliçe Sorgulama ve DASK Web Sitesinden Poliçe Sorgulama konularına da değineceğiz.

Deprem Nedir ve Nasıl Oluşur?

Deprem Nedir ve Nasıl Oluşur?

Dünyamızda gerçekleşebilecek olan pek çok farklı doğal afet vardır. Volkan patlamaları, toprak kaymaları, fırtınalar ve hortumlar bunlardan sadece bazılarıdır. Ancak ülkemiz özelinde doğal afet denildiği zaman akıllara ilk olarak “Deprem” geliyor. 

Acente Bul
Magdeburger Sigorta