0850 808 26 24
Yatarak Tedavi Nedir?

Çeşitli nedenlerden dolayı rahatsızlandığımızda ilk olarak hastanelere başvuruyoruz. Rahatsızlığımıza göre hastanelerde pek çok farklı tedavi yöntemi uygulanabiliyor. Ancak bu tedavi yöntemleri genel olarak “Ayakta Tedavi” ve “Yatarak Tedavi” olarak ikiye ayrılıyor. Hal böyle olunca akıllara ilk olarak “Ayakta Tedavi Nedir?” ve “Yatarak Tedavi Nedir?” soruları geliyor.

Ayakta Tedavi, en fazla 24 saat süren tedavileri tanımlamak için kullanılan bir terim. İdrar tahlilleri, MR çekimi ve röntgen işlemleri birer ayakta tedavi örneğidir.

Yatarak Tedavi, kısa süreli tedavilerin yetersiz olduğu ve en az bir gün yatış işleminin yaşandığı tedavileri tanımlamak için kullanılan bir terim. Yatarak tedavi kapsamında ameliyatlar, hamilelik ve doğum gibi süreçler bulunuyor.

Genel olarak yatarak tedavi ile ilgili daha fazla soru sorulduğu için Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda Yatarak Tedavi ile Ayakta Tedavi Arasındaki Farklar Nelerdir ve Yatarak Tedavi Teminatları Nelerdir sorularına cevap vereceğiz.

Yatarak Tedavi ile Ayakta Tedavi Arasındaki Farklar Nelerdir?

Yatarak tedavi ile ayakta tedavi arasındaki temel fark, bu iki tedavi yönetiminin isimlerinden anlaşılabiliyor. Ancak daha iyi anlaşılabilmesi için bu iki tedavi yöntemi arasındaki farkları örnekler ile açıklayabiliriz;

  • Başınızın ağrımasından dolayı hastaneye gittiğinizde doktorunuz muayene edip, röntgen çektirmenizi isterse ayakta tedavi kapsamına giriyor. Ancak doktorunuz baş ağrısının nedeninin daha büyük bir rahatsızlık olduğunu düşünüyorsa ve daha kapsamlı bir tedavi için hastanede kalmanızı istiyorsa, bu işlem yatarak tedavi kapsamına giriyor. Yine aynı şekilde tedavinin sonucunda ameliyat olmanız gerekiyorsa, yatarak tedavi süreci devam ediyor demektir.
  • Boğaz ağrısından dolayı hastaneye gittiğinizde doktorunuz muayene ettikten sonra grip gibi bir rahatsızlığınızı olduğunu düşünüyorsa ve kısa bir muayenenin ardından ilaç tedavisi uyguluyorsa, ayakta tedavi kapsamına giriyor. Ancak doktorunuzun rahatsızlığınızın grip değil de daha büyük bir rahatsızlık olduğunu düşünüyorsa ve ameliyat olmanız gerekiyorsa, tüm bu işlemler yatarak tedavi kapsamına giriyor.

Yatarak tedavi ile ayakta tedavi arasındaki farklılıkların anlaşılabilmesi için bu iki örneği verebiliriz. Kısaca tedavi süreciniz kısaysa ve ameliyat gibi herhangi bir işlem uygulanması gerekmiyorsa, ayakta tedavi kapsamına giriyor. Ancak en az 1 gün boyunca gözlem altında kalmanız, yoğun bakıma girmeniz ya da ameliyat olmanız gerekiyorsa, tüm bu işlemler yatarak tedavi kapsamına giriyor.

Yatarak Tedavi Teminatları Nelerdir?

Yatarak tedavi kapsamında yapılan işlemlerin sonucunda ortaya çıkan tedavi giderlerinin ödendiği teminata, “Yatarak Tedavi Teminatı” denir. Yatarak tedavi teminatlarını genel olarak şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Ameliyat
  • Yoğun bakım
  • Radyoterapi
  • Diyaliz
  • Hastane dışı tedavi
  • Rehabilitasyon
  • Suni uzuv
  • Refakatçi giderleri
  • Oda ve yemek
  • Ambulans
  • Küçük müdahaleler
  • Doktor takibi

Genel olarak yatarak tedavi teminatları bu şekildedir. Ancak bazı yasal prosedürlerden dolayı değişiklikler gözlemlenebilir. Yatarak tedavi teminatları ile ilgili daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda sizler için Yatarak Tedavi ile Ayakta Tedavi Arasındaki Farklar Nelerdir ve Yatarak Tedavi Teminatları Nelerdir sorularına cevap verdik. Ürünlerimizden biri olan Sağlık Sigortaları hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için sitemizi inceleyebilir ya da iletişim kanallarımızdan birini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.


BENZER YAZILAR

4A, 4B ve 4C Sigortalı Nedir? Farkları Nelerdir?  

4A, 4B ve 4C Sigortalı Nedir? Farkları Nelerdir?  

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ya bağlı bu sigorta sistemleri, çalışanların iş hayatında aktif olarak çalışırken aynı zamanda emeklilik döneminde de sosyal güvenceden faydalanmasına olanak tanır.

BES İptali: Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir?

BES İptali: Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir?

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), çalışma hayatınızdaki tasarruflarınızı yatırıma dönüştürerek emeklilik döneminde rahat bir yaşam için gelir sağlar.

İkili Tarama Testi Nedir? Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

İkili Tarama Testi Nedir? Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, 2’li tarama testi hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.  

Özel Hastane Muayene, Tahlil, Ameliyat Ücretleri Ne Kadar?

Özel Hastane Muayene, Tahlil, Ameliyat Ücretleri Ne Kadar?

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, özel hastane ameliyat ücretleri ve özel hastane kontrol süresi gibi konular hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

NST (Non Stress Test) Nedir? NST Testi Neden Yapılır?    

NST (Non Stress Test) Nedir? NST Testi Neden Yapılır?    

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda, NST hakkında merak edilenleri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız. 

Acente Bul
Magdeburger Sigorta