0850 808 26 24
Mühendislik Sigortası Nedir ve Türleri Nelerdir?

Günümüzde sigorta sektörü denildiği zaman akıllara ilk olarak araç, sağlık ve ev sigortası gibi sigorta türleri gelmektedir. Ancak bunların yanında son yıllarda “Mühendislik Sigortası” adı verilen bir sigorta türü de sık sık tercih edilmektedir. 

Mühendislik işleri hayatımızın neredeyse her noktasında aktif olarak yer almaktadır. Mühendislik işlerinin bünyesinde yazılım, inşaat, elektrik ve elektronik gibi farklı türler bulunmaktadır. Tahmin edilebileceği üzere türler, bir problem yaşanma olasılığı yüksek sektörlerdir. Bu yüzden Mühendislik Sigortası’nı sık sık tercih edilir bir hale gelmiştir.

Mühendislik sigortasına olan ilginin artmasıyla birlikte bu sigorta türüyle ilgili bazı sorular sık sık sorulmaya başlamıştır. Yazımızın devamını okuyarak, mühendislik sigortası ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Mühendislik Sigortası Nedir?

Mühendislik Sigortası; mühendislik projelerinde meydana gelebilecek çeşitli hasarların güvence altına alındığı ve bu sayede projelerin devamlılığını sağlayan sigorta türüdür. Mühendislik sigortası kapsamında farklı sigorta türleri bulunmaktadır.

Mühendislik Sigortası Türleri Nelerdir?

Mühendislik projelerinde farklı riskler bulunduğu için farklı mühendislik sigortası türleri bulunmaktadır. Bu yüzden Magdeburger Sigorta olarak müşterilerimiz için farklı mühendislik sigortası türlerimiz bulunmaktadır.

Mühendislik Sigortası türlerini tek tek ele alacak olursak;

1. Elektronik Cihaz Sigortası

Elektronik cihazlar hayatımızın her noktasında olduğu gibi mühendislik projelerinde de aktif olarak kullanılmaktadır. Mühendislik projelerinde aktif olarak kullanılan elektrik cihazlar çalışır haldeyken bakım, yer değiştirme ya da ani bir şekilde arızalanabilir. Mühendislik sigortası türlerinden biri olan Elektronik Cihaz Sigortası sayesinde elektronik cihazların arızalanması durumunda ortaya çıkan masraflar karşılanır. 

2. Makine Kırılması Sigortası

Mühendislik sigortası türlerinden biri de Makine Kırılması Sigortasıdır. Makine kırılması sigortası genellikle sanayi alanında faaliyet gösteren firmalar tarafından tercih edilmektedir. Makine kırılması sigortası ile deneme süresi bittikten sonra çalışır halde bulunan makinenin temizleme, yer değiştirme, revizyon ya da ani bir şekilde arızalanması sonucunda ortaya çıkan masraflar karşılanmaktadır. Ancak oraya çıkan masraf, poliçede belirtilen limitler dahilinde karşılanmaktadır.

3. İnşaat Tüm Riskler Sigortası

İnşaat sektörü bünyesinde pek çok riski barındırmaktadır. İnşaat Tüm Riskler Sigortası ile inşaat öncesi, inşaat sonrası, bakım süreci ve beklenmeyen bir şekilde ortaya çıkan zararlar karşılanmaktadır. İnşaat sektöründe kullanılan iş makinelerinde meydana gelen kazalar, projelerin aksamasına ve malzemelerin zarar görmesine neden olabilir. Bu risklere karşı İnşaat Tüm Riskler Sigortası hayati bir önem arz etmektedir. 

4. Montaj Tüm Riskler Sigortası

Mühendislik projelerinde kullanılan makinelerin montajı esnasında beklenmedik ve ani bir şekilde ortaya çıkan maddi zararlar can sıkıcı olabilir. Montaj Tüm Riskler Sigortası ile makinelerin montajı esnasında meydana gelen zararlar, poliçede belirtilen koşullar ve limitler dahilinde karşılanmaktadır. 

Mühendislik Sigortası Genel Şartları

Mühendislik sigortası genel şartları şu şekildedir;

  • Sigortalanacak olan makine ya da cihazların deneme süresi bitmiş ve çalışır halde olmalıdır.
  • Makine ya da elektronik cihazın sigortasının geçerli olabilmesi için meydana gelen zararın poliçede belirtilen sebeplerden kaynaklanması gerekmektedir. 


Genel olarak mühendislik sigortası genel şartları bu şekildedir. Ancak hemen hemen her sigorta türünde olduğu gibi mühendislik sigortasının teminatları genişletilebilmektedir.

Mühendislik Sigortası Nasıl Alınır?

Mühendislik sigortası alabilmek için mühendislik sigortası hizmeti bulunan bir sigorta firmasıyla iletişime geçmeniz gerekmektedir. Bu noktada Magdeburger Sigorta olarak 177 yıllık tecrübemizle, Mühendislik Sigortası hizmetimiz de bulunuyor. Türkiye’nin farklı noktalarında bulunan anlaşmaları kurumlarımızı ziyaret ederek ya da internet sitemiz üzerinden bizimle iletişime geçerek, mühendislik sigortası hizmetimizle ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.


BENZER YAZILAR

Küresel İklim Değişikliği Nedir? Nedenleri Nelerdir?

Küresel İklim Değişikliği Nedir? Nedenleri Nelerdir?

Dünyanın değişmesi ve yapay zekâ çağı ile her gün farklı bir yenilik ile karşılamamak imkânsız. Gelişen yeni teknolojiler ile farklı yenilikler ortaya çıkmakta ve bunlarda çevre kirliliğine neden olmaktadır. Bunun sonucunda ise farklı iklim koşulları oluşmuş ve gelemeyen yazlar, bitemeyen kışlar, kışı yaşatan ilkbaharlar, yaz sıcaklığına sahip sonbaharlar oluşmuştur. Peki küresel iklim değişikliği nedir ve küresel iklim değişikliğinin nedenleri nelerdir? Magdeburger ekibi olarak bu yazımızda, küresel iklim nedir, küresel iklim değişikliğin nedenler nelerdir, küresel iklim değişikliği nasıl önlenir ve bilmeniz gereken diğer birçok kriteri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

İşyeri Açma Ruhsatı Nasıl Alınır?

İşyeri Açma Ruhsatı Nasıl Alınır?

İş hayatınızda zorlu olan izin belgelerinden en önemlisi işyeri açma ruhsatıdır. İşyeri açma ruhsatı, işletmenin faaliyetlerini resmi olarak sürdürebilmesi açısından zorunlu tutulan ruhsatlardan birisidir. Endüstriyel tesisler, ticarethaneler, yazıhaneler, alışveriş mağazaları ve tezgahlar, üretim tesisleri ve fabrika gibi tüm işletmeler işyeri açma ve çalışma ruhsatı alması gereken kuruluşların içerisinde yer alır. Peki, işyeri açma ruhsatı nasıl alınır? Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda konu ile ilgili merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Sigortada Lehdar Ne Demek?

Sigortada Lehdar Ne Demek?

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda sizler için Lehdar Hangi Sigortalarda Bulunur, Sigortada Lehdar Kime Denir ve Lehdar / Sigorta Ayrılığı Nedir sorularına cevap vereceğiz.

Kuyumcu Paket Sigortası ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Kuyumcu Paket Sigortası ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Kuyumcu; değerli taş ve metallerden küpe ve bilezik gibi süs eşyası yapan kişilere verilen sıfattır. Bunun yanında kuyumcu, bu değerli süs eşyalarının satıldığı dükkân anlamına da gelmektedir. 

Nakliyat Emtia Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Nakliyat Emtia Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Emtia; ticarete konu olan altın, petrol, bakır, pamuk, şeker ve kahve gibi malların tümüne verilen addır.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta